miercuri, 28 martie 2012

The Wealth Report 2012: Averea mondiala se redistribuie catre Asia. Monaco ramane cea mai scumpa zona de rezidenta

La nivel mondial, Londra, New York, Hong Kong ÅŸi Paris sunt considerate cele mai importante oraÅŸe din perspectiva oamenilor cu averi mari, se arata in ediÅ£ia 2012 a Wealth Report, lansată miercuri de către Knight Frank ÅŸi Citi Private Bank. Potrivit documentului, Beijing ÅŸi Shanghai sunt oraÅŸele cu cea mai rapidă creÅŸtere în importanţă pe plan global, in vreme ce posesorii averilor semnificative din Estul Mijlociu ÅŸi Africa desemnează Dubaiul drept locaÅ£ia cu cea mai rapidă creÅŸtere în importanţă ÅŸi centre de influenţă în viitor. SiguranÅ£a personală (63%) reprezintă un criteriu mai important decât deschiderea economică (60%) în alegerea oraÅŸului de rezidenţă de către persoanele cu disponibilităţi financiare semnificative, iar Monaco rămâne cea mai scumpă locaÅ£ie de rezidenţă din lume, preÅ£ul unui metru pătrat fiind de 58.300 de dolari (T4 2011), urmată de Cap Ferrat, Londra ÅŸi Hong Kong.
Citeste in atasament Raportul integral

Ce spune pe scurt Raportul:

  • The Wealth Report 2012 confirmă redistribuirea averii către zona Asia-Pacific: regiunea ce acoperă China, sud-estul Asiei ÅŸi Japonia are acum mai mulÅ£i milionari cu averi de peste 100 de milioane de dolari în active decât America de Nord sau Europa de Vest.
  • Economiile emergente au continuat să îÅŸi dezvolte influenÅ£a semnificativă asupra pieÅ£elor imobiliare în locaÅ£iile consacrate: în 2011, mobilitatea averilor dinspre economiile emergente a susÅ£inut nivelul preÅ£urilor pe pieÅ£ele imobiliare de lux consacrate din America de Nord ÅŸi Europa – Miami, Vancouver ÅŸi Londra.
  • Knight Frank ÅŸi Citi Private Bank anticipează o creÅŸtere a interesului persoanelor cu disponibilităţi financiare semnificative faţă de proprietăţile comerciale, estimând o valoare a tranzacÅ£iilor private la nivel global de 74.1 miliarde de dolari în 2012 (o creÅŸtere cu 5%, comparativ cu anul precedent).
  • În Europa, în ciuda recesiunii continentale de pe parcursul anului trecut, punctele principale de atracÅ£ie de pe piaÅ£a imobiliară de lux au rămas în continuare de interes - opt din 10 cele mai scumpe locatii aflate în topul Knight Frank Prime International Residential Index (PIRI) sunt în Marea Britanie, FranÅ£a sau ElveÅ£ia.
  • Proprietăţile de top reprezintă o parte importantă a portofoliilor – în 2011, la nivel mondial, s-a observat o creÅŸtere cu 19% a nivelului alocărilor către piaÅ£a imobiliară; cele mai semnificative creÅŸteri în popularitate în 2011 au fost identificate la nivelul obligaÅ£iunilor (+65%) ÅŸi al lichidităţilor (+60%).
  • Stilul de viaţă ÅŸi investiÅ£iile rămân factorii cheie care determină achiziÅ£ia proprietăţilor de lux. 16% din persoanele cu disponibilităţi financiare semnificative intervievate au în proprietate o cabană de schi, iar 40% deÅ£in o proprietate la malul mării. SUA ÅŸi Marea Britanie sunt destinaÅ£iile de top preferate de către cei bogaÅ£i pentru a doua casă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu