marți, 20 martie 2012

Comisia juridica a Camerei a dat aviz favorabil pentru ridicarea imunitatii lui Mihail Boldea

stirileprotv.ro Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz favorabil cererii de ridicare a imunitatii parlamentare a deputatul Mihail Boldea in vederea perchezitionarii, retinerii si arestarii acestuia.

Mihail Boldea, care este si membru al Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, nu a fost prezent la aceasta sedinta. De la dezbaterea din Comisie au lipsit si reprezentantii opozitiei, care-si continua protestul parlamentar.

Votul din Comisia juridica asupra cererii ministrului Justitiei privind ridicarea imunitatii parlamentare a lui Boldea a fost secret, fiind necesara, conform deputatului UDMR Mate Andras, majoritatea optiunilor membrilor comisiei.

Au fost 17 parlamentari prezenti la sedinta, fiind indeplinit astfel criteriul cvorumului. 11 voturi au fost pentru incuviintarea perchezitiei si pentru arestare, in timp ce 10 parlamentari s-au pronuntat pentru retinerea lui Mihail Boldea.

Astfel, in plen va fi prezentat un raport despre avizele aprobate. Conform procedurilor, Mihail Boldea a fost invitat la discutii de catre membrii Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, insa acesta nu a dat niciun raspuns.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca opozitia nu va participa la votul din Camera pentru ridicarea imunitatii lui Mihail Boldea, precizand ca va exista o discutie in USL pe aceasta tema si ca a vazut declaratiile lui Crin Antonescu, insa acesta este la Senat si este istoric.

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, ca in coalitie s-a discutat despre faptul ca a fost trimisa solicitarea de catre Parchetul ICCJ pentru perchezitie si arestare in cazul Boldea, urmand ca marti "sa se transeze cel mai probabil prin vot" in Parlament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu