marți, 27 martie 2012

Diferenta dintre o pompa submersibila si un hidrofor

Persoanele care sunt preocupate de alimentarea cu apa a locuintelor, sau cele care doresc sa realizeze mici sisteme de irigatii, au posibilitatea de a alege dintr-o gama larga de pompe submersibile si hidrofoare. Aceste instalatii sanitare se deosebesc totusi prin anumite aspecte, fiecare avand particularitatile sale.

In general, exista o confuzie in ceea ce priveste termenii pompa submersibila si hidrofor. Acest lucru se datoreaza asocierii lor in anumite circumstante. De foarte multe ori, ati auzit de formula pompa submersibila cu vas hidrofor. Insa atat o pompa submersibila, cat si un hidrofor sunt dispozitive ce pot fi utilizate separat, in functie de specificul activitatii si de nevoile personale.

Diferenta dintre o pompa submersibila si un hidrofor consta in urmatoarele aspecte:

  • Dupa cum sugereaza si denumirea termenului, pompa submersibila este un dispozitiv care functioneaza atunci cand se afla in totalitate in apa. Spre deosebire de aceasta, pompa de suprafata dispune de un tub care permite pomparea apei dintr-un put sau fantana.
  • hidroforul este un dispozitiv prin care presiunea apei reci este ridicata, atunci cand aceasta este prea mica si nu ajunge la un nivel optim de functionare. Este recomandat pentru rezolvarea problemelor de presiune care apar mai ales in cazul cladirilor inalte. hidroforul este utilizat atat in cazul alimentarii cu apa de la retea, cat si pentru pomparea apei din fantana, put sau vas tampon. De asemenea, poate fi folosit pentru mici sisteme de irigatii, in agricultura. Hidrofoarele pot avea atat pompe de suprafata, cat si submersibile.
  • Exista si o alta utilizare a termenului hidrofor, si anume, ansamblul alcatuit din:

                                                         pompa submersibila

                                                         vas hidrofor, numit si vas de expansiune

                                                         manomentru

                                                         presostat

                                                         componente auxiliare

   Grupul hidrofor este recomandat atunci cand necesarul de apa este unul ridicat, iar numarul de persoane din locuinta este mare.

  • De obicei, pompa submersibila este potrivita pentru alimentarea cu apa din puturi sau fantani de mare adancime, deoarece inaltimea de aspiratie este mai mare decat cea a hidroforului. In general, un hidrofor are inaltimea de aspiratie de 9 sau 30 m. Insa exista si modele performante, cu o inaltime de aspiratie putin mai mare.
Dupa o analiza minutioasa a nevoilor si posibilitatilor, fiecare persoana poate face alegerea potrivita, optand fie pentru o pompa submersibila, fie pentru un hidrofor.
pompa submersibila, pompa submersibila

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu