sâmbătă, 3 martie 2012

Elicopter de sase milioane de euro pentru SMURD-ul aerian al Vestului

stirileprotv.ro Interventia pe cale aeriana la urgentele medicale din vestul tarii se face, de sambata, cu un elicopter nou-nout.

Aparatul de zbor atribuit Unitatii aeriane SMURD care functioneaza pe Aeroportul Arad a costat sase milioane de euro si a fost cumparat de Ministerul Sanatatii. Elicopterul este de tip EC145, este rosu si inscriptionat cu numele SMURD, iar primul zbor a fost unul de proba pana in curtea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, unde a fost data in folosinta cu aceasta ocazie si platforma de aterizare. Astfel, pacientii vor fi dusi direct la unitatea de primire a urgentelor si nu vor mai fi preluati cu ambulante de pe Aeroportul Arad.

„Inca se mai lucreaza la amenajarea platoului pentru aterizare-decolare din curtea spitalului dar, practic, in momentul de fata se poate opera fara niciun fel de probleme“, a spus Traian Igas, fostul ministrul al Administratiei si Internelor, care a participat la primul zbor.

De la inaugurarea bazei aeriene SMURD care deserveste judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Bihor si Salaj, s-a intervenit pe cale aeriana in 53 de cazuri, accidente rutiere sau transferuri ale unor pacienti cu afectiuni grave.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu