luni, 5 martie 2012

Avantajele unui purificator de aer

Aerul ambient e cel mai propice mediu pentru raspandirea bacteriilor si a altor impuritati care pot dauna sanatatii si pot degrada calitatea generala a unei case. Cand deschidem geamurile casei si lasam aerul diminetii sa intre, nu ne dam seama ca o data cu el vin in casa multe particule daunatoare, dintre care cea mai simpla e praful care ne poate face sa stranutam, se depune pe mobila si poate cauza probleme serioase alergicilor. Practic, nici un tip de aer nu e complet curat si e putin naiv sa credem ca aerul orasului, plin de noxe, toxine, produse de masini, santiere si alte surse de murdarire e o oaza de sanatate pentru noi.

 

Apoi, daca ai in apartament o pisica sau un caine, parul animalului se va raspandi prin toata casa, purtand cu sine particule de multe ori daunatoare pentru oameni. Situatia e cu atat mai delicata daca ai si un copil mic, sistemul imunitar al acestora nefiind destul de dezvoltat pentru a rezista unui asalt sustinut al microbilor. De asemenea, aerul din casa poate fi si neplacut, nu doar nesanatos. Mirosul de fum, de transpiratie, de mancare gatita- toate acestea se pot impregna in mobila si haine, facand casa ta un loc destul de urat mirositor.

 

O solutie pentru aceste probleme e un sistem de purificare a aerului, care are ca rol curatarea aerului din casa de toate particulele care n-ar trebui sa fie acolo Un purificator de aer va retine toate particuele si praful care nu au ce cauta intr-o doza sanatoasa de oxigen si va elibera aerul curat inapoi in apartament, uneori adaugandu-i o nuanta subtila de parfum sau miros proaspat de fructe. Un astfel de aparat e complet recomandat pentru a tine alergiile la distanta, cele mai multe dintre acestea fiind cauzate de neatentia oamenilor, care nu aerisesc destul de mult camerele, lasand astfel prea mult praf si alte reziduuri sa se depoziteze in haine, mobila si alte obiecte din casa. Sistemele de purificare vin uneori la pachet cu un aparat de aer conditionat, asa ca nu va trebui sa te preocupe instalarea unuia separat.

 

Chiar daca aparatul tau de aer conditionat nu are un filtru preinstalat, aparatele AC au cel putin optiunea de a lucra in tandem cu un filtru, instalarea nefiind foarte complicata. Tot ce trebuie sa faci e sa te asiguri ca filtrul pe care-l vrei e compatibil cu aparatul tau de aer conditionat- chiar daca nu e, ai optiunea sa-l instalezi separat. Filtrele de aer sunt de multe feluri, cele mai comune fiind acelea care deservesc case si apartamente mici, care poate nici nu dispun de ferestre prea mari. Aceste aparate nu consuma prea multa energie si nu fac foarte mult zgomot, dar vor necesita putina planificare daca doresti sa instalezi unul. Trebuie sa decizi in ce zona a casei doresti sa-l instalezi, daca il poti racorda cu usurinta la alimentare electrica si daca se va potrivi per ansamblu cu stilul acelei incaperi.

 

Per ansamblu, e o idee buna sa te gandesti la un aparat de filtrare a aerului, pentru ca iti vei imbunatati viata acasa, vei scadea riscurile unor boli si alergii si vei scadea riscurile de a avea de-a face cu mirosuri neplacute, care te-ar putea obliga sa schimbi o parte din mobila sau din garderoba. Asadar, cauta o oferta buna pentru un astfel de aparat sau verifica daca aparatul tau de aer conditionat are o asemenea functie pe care poate n-ai activat-o inca.  


aer conditionat, aer conditionat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu