sâmbătă, 31 martie 2012

Desfunda ca sa curga bine !

Dezvoltarea fara precedent din ultimii ani a zonelor adiacente oraselor noastre a condus la ridicarea unor adevarate mici cartiere cu case individuale, unele dintre ele plasate chiar in plin camp, la distante apreciabile fata de ultima linie de utilitati pe care primariile locale le pot pune contra cost la dispozitia cetatenilor.

Daca reteaua de energie electrica a fost prima conditie pe care a trebuit constructorul sa o indeplineasca si fara de care nimeni nu ar fi cumparat vreodata o locuinta in aceste zone, atunci cand vine vorba despre alte retele edilitare, lucrurile stau cat se poate de rau.

Infrastructura este ca si inexistenta, drumurile de acces sunt in tarana de ani la rand, reteaua de gaz in unele locuri inca nu a fost definitivata, iar serviciile de salubritate ajung si preiau contracte cu mare greutate.

Pe langa toate acestea, proiectantii stiind ca nu vor avea sanse de reusita doar cu vederea spre padure sau spre un camp gol care ar aduce linistea mult dorita de catre proprietari, au recurs la folosirea, de acum a binecunoscutului sistem de preluare si depozitare a apelor uzate dintr-o locuinta, fosa septica. Este usor de imaginat ca fara acest demers, nimic nu s-ar fi cumparat vreodata.

La prima vedere detinerea un spatele curtii a unei astfel de instalatii nu este ceva iesit din comun, atat timp cat proprietarul are permanent in vedere contractarea periodica a unor servicii vidanjare pentru golirea sistemului. Operatiunea in sine nu comporta niciun fel de problema pentru un serviciu specializat de vindajare bucuresti, care isi ofera disponibilitatea de a efectua lucrari profesioniste in zonele adiacente orasului. Cu siguranta ca este mai mult decat oportuna abordarea in a solicita un contract cu o astfel de firma specializata, pentru a elimina orice risc in ceea ce priveste folosirea in conditii optime a intregului sistem de canalizare si stocare a apelor uzate de care dispuneti.

Este bine sa intelegeti ca un sistem de canalizare nu este doar o simpla conducta, chiar daca ne referim la o casa individuala unde s-ar putea presupune ca lungimea retelei de canalizare este suficient de mica si simpla ca sa nu creeze probleme. Oriunde este folosita apa in asociere cu instalatiile sanitare si de bucatarie, conductele instalatiei de canalizare vor fi supuse mereu unui permanent proces de colmatare a interiorului acestora. Simpla depozitare a particulelor fine de murdarie, in timp creaza depuneri care nefiind preluate de scurgerea apei uzate vor dezvolta mirosuri greu de suportat, ca sa nu mai vorbim despre riscuri bateriologice.

Nu o data vi s-a intamplat ca in zona baii sau a oricarei scurgeri obisnuite a unei chiuvete din casa sa simtiti un miros greu. Este evident mirosul unor conducte de canalizare care necesita o spalare. Si pentru aceasta problema puteti apela la servicii canalizare, prin care veti obtine o spalare cu jeturi puternice de apa sub presiune ce vor indeparta orice urma de depunere.

In paralel cu spalarea conductelor se va proceda si la o desfundare canalizare care se realizeaza concomitent cu procedura de spalare a conductelor chiar incepand din interiorul casei in imediata apropiere a instalatiilor sanitare.

Oricat de neplacut in aparenta ar parea tot acest proces, nu trebuie sa va faceti niciun fel de griji deoarece toate operatiunile sunt asigurate de catre tehnicieni specializati in servicii canal, care dispun de echipamente mecanizate dedicate acestui tip de operatiuni de desfundare canal.

Mai curand este util sa aveti in vedere solicitarea unui serviciu de vidanjare pe care sa-l asigurati intr-un regim tip abonament sau contract permanent, pentru a lasa deoparte orice grija ca intr-o buna zi un eveniment extrem de neplacut s-ar putea produce. Printr-o simpla cautare online veti putea gasi cu usurinta un serviciu de vidanjare ieftina, dar care va fi realizat cu concursul unor tehnicieni profesionisti si a unor utilaje performante.


vidanjare, desfundare canal

Asculta muzica si traieste liber

Placerile obisnuite ale fiecaruia dintre noi iau tot felul de forme prin care cautam sa ne simtim liberi, sa ne oferim cateva clipe de relaxare. Unii dintre noi exerseaza mersul pe role, altii urca pe coastele abrupte ale muntilor, iar altii poate stau ore in sir si privesc in largul marii, incercand sa retina cat mai multa liniste si detasare din onduirea valurilor.

Exista mii, poate milioane de hobby-uri la care oamenii tin cateodata chiar mai mult decat la ei insisi, alocand in timpul vietii sume fabuloase pentru atragerea celor mai insemnate parti ale acestora, ajungand in cazuri extreme, chiar patologice, sa se rupa de lume si sa mearga inainte cu pasiunea care ii mistuie zi si noapte.

Lasand deopartre extremele, unul dintre cele mai placute hobby-uri pe care le poate incerca oricare dintre noi, mai ales ca vine intr-un mod natural sa completeze viata oricui, este muzica. Muzica ascultata oriunde si oricand avem placerea de a ne delecata cu armonii sofisticate ori cu cele mai obisnuite melodii pe care adesea ne place sa le numim slagare. Muzica care poate fi doar instrumentala, ori numai cantata intr-un solo de exceptie, sau o combinatie fara egal intre cele doua, unde artistul solist si background-ul orchestral desavarsesc un melanj cu totul special, care ne incanta si ne duce direct cu gandul la a-l reasculta oricand ni se face dor de el.

Toate sunetele, fara exceptie, provind din felul in care aerul vibreza, pe diferite frecvente si pentru durate de timp mai mari sau mai mici. Sunetele sunt naturale, adica cele care provin direct din natura, sau artificiale, cele produse cu ajutorul instrumentelor de tot felul. Tehnologia anilor de inceput ai muzicii inregistrate este acum de mult istorie, ajungandu-se prin grija pasionatilor in electronica si sunet la performante la care nimeni nu putea vreodata sa spere.

Totul pleaca de la redarea unei surse audio care detine inregistrarea sunetului pe care vrem sa-l ascultam. In acest sir de aparate care ne aduc sunetul in casa, sau chiar dincolo de limitele locuintei noastre, se afla un sistem audio, care reproduce fidel tot ceea ce primeste ca sursa purtatoare de sunet. Acesta, are in componenta o piesa de baza ca va putea ridica nivelul sunetului initial la o cota pe care sa o punem auzi cu usurinta. Este vorba despre un amplificator stereo, care va conduce ulterior sunetul catre ceea ce numim in mod generic boxe.

Orice amplificator detine in functie de partea electronica cu care a fost fabricat de o serie de facilitati de conectare a uneia sau mai multor aparate primare care redau sunetul. Acest lucru este important pentru cei care doresc sa asculte muzica din intregul spectru de posibiliati care este pus la dispozitie de inregistrarile existente, fie analogice, fie digitale.

Puterea unui amplificator reprezinta forta cu care acesta poate amplifica sunetul initial pe care il va trimite la una sau mai multe perechi de boxe.

Daca veti avea ocazia vreodata sa ascultati cateva pasaje muzicale redate de o pereche de boxe bose, atunci veti intelege cu adevarat pana unde a fost adusa tehnologia actuala in domeniul redarii muzicale. Aceste boxe, au in componenta difuzoare atent selectionate, care sunt sustinute de o serie de dispozitive electronice sofisticate, denumite filtre, ce au rolul de a prelua si separa sunetul pentru fiecare tip de frecvente in parte si de a-l trimite direct catre difuzoare specialiate in acest sens.

Regalul poate sa inceapa, auditia facuta pe un astfel de sistem audio fiind dincolo de orice ati ascultat vreodata. Si daca nu puteti reununta la muzica, nici atunci cand mergeti la slujba sau in concediu, atunci vi s-a mai pregatit ceva.

Pentru posesorii de autoturisme, proiectantii au realizat o serie de sisteme specializate pentru montarea lor in autoturisme. Un amplificator auto isi va face cu desavarsire datoria atunci cand veti pleca la drum si cd-ul preferat va fi redat cu ajutorului unui player. Cum muzica adevarata fara boxe nu exista, proiectantii au conceput si perechi sofisticate de boxe auto, care inglobeaza cateodata tehnologii care pot pe oricine sa reduca la tacere.

Nu va ramane decat sa alegeti ascultand atent, ce vi se potriveste mai bine, iar focul pasiunii va putea fi cat de cat domolit, pana la o noua aparitie in domeniu.


amplificator auto, boxe magnat

joi, 29 martie 2012

Actiunile unui instalator intr-o statie de pompare

Intr-o statie de pompare inainte de executarea montajului exista o serie de actiuni premergatoare  pentru ca acesta sa se relizeze in bune conditii. Printre aceste etape remarcam importanta amenajarii platformelor pentru montaj.  La locul de montaj, in imediata vecinatate a fundatiilor, se vor amenaja platforme din lemn sau beton  de dimensiuni corespunzatoare pe care sa se poate executa opratiile ce precedc actiunea de montaj. Pe aceste  platforme se vor efectua spalari de rulmenti si gresarea acestora, verificarea elementelor de imbinare, a garniturilor. Un instalator , specialist pe acest domeniu are datoria sa se asigure daca aceste platforme  au fost amenajate.  Executarea acestor lucrari premergatoare trebuie bine pusa la punct. Un instalator trebuie sa lucreze in echipa cu ceilalti specialisti pentru ca intregul proces de pregatire teren, montare, instalare sa decurga in cele ami eficiente conditii. In zona este bine sa se asigure existenta unor instalatii sau dispozitive de ridicat. La statiile prevazute  cu asemenea instalatii se va verifica corespondenta intre sarcinile nominale  pentru care a fost construita instalatia de ridicat si greutatile maxime ce urmeaza a se ridica. Se verifica, de asemenea functionarea optima a acestora si in conditii de siguranta. Utilizarea instalatiilor de ridicat se va face cu respectarea anumitor norme, folosind numai cabluri bine matisate. Cablurilor  li se vor atasa marci. Se va proba buna functionare a limitatoarelor de cursa sau a celor de asigurare a sarcinei pe carlig. Daca statia nu este prevazuta cu instalatii de ridicat, echipa de montaj va utiliza toata gama de dispozitive omologate de care va avea nevoie.  Este important racordul la reteaua electrica. Acesta este realizat si verificat de catre un instalator. Pompele functioneaza pe baza de energie electrica. Buna  desfasurare a opratiunilor de verificare, de masurare  anumitor cote, de asamblare la pozitie, este conditionata si de o buna iluminare  a apatiului de montaj. Locurile de lampa fixe se vor alimenta la o tensiune uzuala 220 V. Pentru lampile portative obligatoriu reteaua  de alimentare va fi de 24sau 12 V. Obtinerea tensiunilor nepericuloase  sa va face utilizand transformatoare coboratoare de tensiune.  In actuala conjunctura energetica se vor lua toate masurile pntru utilizarea la maximum a  luminii naturale.  Acelasi instalator verifica daca la prizele fixe din statie  exista inscriptii ale curentului si tensiunii la care sunt alimentate. Apoi urmeaza asigurarea zonei de montaj  cu aer comprimat.  Pentru actiunarea unor  dispozitive si scule pneumatice, precum si pentru curatirea prin suflare cu aer comprimat  a diferitelor piese, se aduce in zona o conducta de la un compresor. Instalarea compresorului  se fac la o distanta, care sa asigure  personalului protectie fonica corespunzatoare.  Conducta va avea la capatul dintre consumatori , suficiente reductii  cu robineti de racord, pentru a satisface toate punctele de lucru. In functie de complexitatea operatiunilor de montaj, cu obligativitatea respectarii recomandarilor  furnizorului de utilaj, echipele de lucru vor fi dotate cu suficiente scule ( pe tipuri si dimensiuni adecvate), respectiv cu dispozitive si aparate de masura si control, in vederea desfasurarii normale a tuturor fazelor montajului. Supervizarea acestor etape si verificarea modului in care s-au realizat cad in sarcina unui instalator, reponsabil de procesul propriu-zis de montare al pompelor.  Este necesar sa se prevada un spatiu special , la dispozitia echipei de montaj, eventual prin instalarea provizorie a unei baraci, demontabila, dotata cu  utilitatile strict necesare, precum si cu spatii si accesorii  pentru crearea conditiilor de intocmire  a graficelor de lucru  si altor lucrari de evidenta. Se vor asigura dulapuri pentru pastrarea sculelor, aparatelor de masura si control sau reperelor mai mici ale ansamblelor utilajului ce se monteaza.  Dupa ce s-au indeplinit toate fazele  operatiunilor de montaj si s-au asigurat conditiile de microclimat, cu respectarea normelor de tehnica securitatii si protectiei muncii, incep operatiunile de montaj propriu-zise executate de instalator.


instalator bucuresti, instalator

miercuri, 28 martie 2012

The Wealth Report 2012: Averea mondiala se redistribuie catre Asia. Monaco ramane cea mai scumpa zona de rezidenta

La nivel mondial, Londra, New York, Hong Kong ÅŸi Paris sunt considerate cele mai importante oraÅŸe din perspectiva oamenilor cu averi mari, se arata in ediÅ£ia 2012 a Wealth Report, lansată miercuri de către Knight Frank ÅŸi Citi Private Bank. Potrivit documentului, Beijing ÅŸi Shanghai sunt oraÅŸele cu cea mai rapidă creÅŸtere în importanţă pe plan global, in vreme ce posesorii averilor semnificative din Estul Mijlociu ÅŸi Africa desemnează Dubaiul drept locaÅ£ia cu cea mai rapidă creÅŸtere în importanţă ÅŸi centre de influenţă în viitor. SiguranÅ£a personală (63%) reprezintă un criteriu mai important decât deschiderea economică (60%) în alegerea oraÅŸului de rezidenţă de către persoanele cu disponibilităţi financiare semnificative, iar Monaco rămâne cea mai scumpă locaÅ£ie de rezidenţă din lume, preÅ£ul unui metru pătrat fiind de 58.300 de dolari (T4 2011), urmată de Cap Ferrat, Londra ÅŸi Hong Kong.
Citeste in atasament Raportul integral

Ce spune pe scurt Raportul:

  • The Wealth Report 2012 confirmă redistribuirea averii către zona Asia-Pacific: regiunea ce acoperă China, sud-estul Asiei ÅŸi Japonia are acum mai mulÅ£i milionari cu averi de peste 100 de milioane de dolari în active decât America de Nord sau Europa de Vest.
  • Economiile emergente au continuat să îÅŸi dezvolte influenÅ£a semnificativă asupra pieÅ£elor imobiliare în locaÅ£iile consacrate: în 2011, mobilitatea averilor dinspre economiile emergente a susÅ£inut nivelul preÅ£urilor pe pieÅ£ele imobiliare de lux consacrate din America de Nord ÅŸi Europa – Miami, Vancouver ÅŸi Londra.
  • Knight Frank ÅŸi Citi Private Bank anticipează o creÅŸtere a interesului persoanelor cu disponibilităţi financiare semnificative faţă de proprietăţile comerciale, estimând o valoare a tranzacÅ£iilor private la nivel global de 74.1 miliarde de dolari în 2012 (o creÅŸtere cu 5%, comparativ cu anul precedent).
  • În Europa, în ciuda recesiunii continentale de pe parcursul anului trecut, punctele principale de atracÅ£ie de pe piaÅ£a imobiliară de lux au rămas în continuare de interes - opt din 10 cele mai scumpe locatii aflate în topul Knight Frank Prime International Residential Index (PIRI) sunt în Marea Britanie, FranÅ£a sau ElveÅ£ia.
  • Proprietăţile de top reprezintă o parte importantă a portofoliilor – în 2011, la nivel mondial, s-a observat o creÅŸtere cu 19% a nivelului alocărilor către piaÅ£a imobiliară; cele mai semnificative creÅŸteri în popularitate în 2011 au fost identificate la nivelul obligaÅ£iunilor (+65%) ÅŸi al lichidităţilor (+60%).
  • Stilul de viaţă ÅŸi investiÅ£iile rămân factorii cheie care determină achiziÅ£ia proprietăţilor de lux. 16% din persoanele cu disponibilităţi financiare semnificative intervievate au în proprietate o cabană de schi, iar 40% deÅ£in o proprietate la malul mării. SUA ÅŸi Marea Britanie sunt destinaÅ£iile de top preferate de către cei bogaÅ£i pentru a doua casă.

Regrete si sanse.

Pe fondul acestei crize economice se remarca o migratie constanta si consistenta in diferite arii industriale si anume dintr-un sector tehnologic intr-altul si invers. Sectoarele cele mai avariate sunt industria de constructii ce inregistreaza an de an pierderi, industria auto care slabeste si ea tot mai mult si asta datorita scaderii economiei la nivel global. Industria de constructii inregistreaza caderi datorita conditiilor tot mai aspre pe care le pun bancile atunci cand este vorba de imprumuturi iar dupa cum stiti firmele de constructii au de regula nevoie de imprumuturi pe termen lung sau scurt pentru a-si finaliza lucrarile si pentru a-si plati angajatii pentru ca de regula plata unei cladiri se face dupa ce are loc receptia ei si asta ma refer la plata integrala. In schimb sectorul IT datorita numarul mic de utilaje folosite si mai ales pentru faptul ca aici nu se consuma nici pe departe multa materie prima dar o idee vanduta bine valoreaza milioane de dolari. Motiv pentru care aceste sectoare sunt extrem de productive in ziua de astazi. Solutia cea mai eficienta pentru aceste situatii este sa facem niste cursuri de formare profesionala. Ne pot ajuta foarte usor sa avansam sau sa obtinem incadrarea in noi joburi , asta si in cazul in care ramane someri si in domeniul in care vrem noi sa lucram nu se gaseste de munca.

   Putem urma cursuri limbi straine daca vrem spre exemplu sa avem un job intr-o companie de call center si vream sa folosim acolo alta limba decat cea romana pentru ca ce-i drept salariile sunt mai mari. Sau poate vrem sa plecam in afara tarii pe timpul verii sa muncim in industria hoteliera sau pe terase si ca atare trebuie sa stim o limba straina de larga circulatie sau chiar limba tarii in care ne ducem sa muncim ( ce-i drept este mult mai usor daca invatam chiar acea limba ). Totodata pot beneficia de educatie si copii nostri existand posibilitatea ca ei sa urmeze engleza pentru copii sau cursuri de pictura pentru copii. Astfel ei pot invata lucruri noi mult mai bine si intr-un cadru mult mai organizat decat cel de scoala. Aceste cursuri ii ajuta sa inteleaga mai bine materiile predate la scoala si sa se indrepte spre viata cu o pregatire suplimentara care ii poate ajuta in viitor.  Astfel reusim sa le satisfacem si lor nevoile de a se incadra mai usor acolo unde noi nu am reusit probabil sa ajungem. Pana la urma sperantele parintilor pentru copiii lor sunt sa ii depaseasca si sa treaca fara probleme acolo unde noi am dat gres. Ne-am dori cu totii sa le fie mai usor in lumea in care noi ne-am facut loc atat de greu si unde astazi reusim cu din ce in ce mai multa greutate sa supravietuim. Ne uitam acum la piata de munca si la felul in care putini reusesc sa isi mai gaseasca un venit sustenabil in jobul lor. La faptul ca tot mai putina lume fara foarte multe calificari sau experienta mai reuseste sa ocupa un post. Poate intr-o zi vom rade cand ne uitam prin ce am trecut sau poate nu, poate situatia va evolua tot mai urat si vom fi martorii unor framantari masive la nivel mondial. Speram in momentul de fata sa nu fie asa si sa avem parte de niste decenii cat de cat fericite, cine stie poate omenirea a invatat ceva din propria ei istorie.


cursuri limbi straine, cursuri limba engleza

Cezar Preda: Premierul Ungureanu e responsabil de ce se intampla in ultimele zile in PDL

stirileprotv.ro EXCLUSIVMEDIAFAX: Liderul PDL Buzau, deputatul Cezar Preda, a declarat, miercuri, intr-un interviu, ca pentru situatia in care se afla acum PDL este responsabila actuala conducere a partidului, in frunte cu presedintele Emil Boc.

Preda a spus insa, ca premierul Ungureanu a contribuit la reactiile din ultimele zile. In opinia lui Cezar Preda, premierul Mihai Razvan Ungureanu este responsabil pentru ceea ce s-a intamplat in ultimele zile in PDL.

Deputatul PDL sustine ca informatia privind iesirea premierului din sedinta de luni a coalitiei a fost lansata chiar de acesta in spatiul public, ceea ce a determinat reactii in partid, mai ales la nivel local.

"Eu il fac si pe domnia sa (premierul Ungureanu - n.r.) responsabil la ceea ce se intampla in PDL in ultimele doua zile.

Si aici este vorba de o maturitate politica de care nu ai voie sa nu dai dovada, nu ai voie sa te asezi pe o functie. O asemenea atitudine, o asemenea reactie a condus in spatiul pedelist romanesc, mai ales in zona celor 1.160 de primari, un cataclism", a afirmat Cezar Preda.

Gasiti interviul integral, pe Mediafax.ro

marți, 27 martie 2012

Diferenta dintre o pompa submersibila si un hidrofor

Persoanele care sunt preocupate de alimentarea cu apa a locuintelor, sau cele care doresc sa realizeze mici sisteme de irigatii, au posibilitatea de a alege dintr-o gama larga de pompe submersibile si hidrofoare. Aceste instalatii sanitare se deosebesc totusi prin anumite aspecte, fiecare avand particularitatile sale.

In general, exista o confuzie in ceea ce priveste termenii pompa submersibila si hidrofor. Acest lucru se datoreaza asocierii lor in anumite circumstante. De foarte multe ori, ati auzit de formula pompa submersibila cu vas hidrofor. Insa atat o pompa submersibila, cat si un hidrofor sunt dispozitive ce pot fi utilizate separat, in functie de specificul activitatii si de nevoile personale.

Diferenta dintre o pompa submersibila si un hidrofor consta in urmatoarele aspecte:

  • Dupa cum sugereaza si denumirea termenului, pompa submersibila este un dispozitiv care functioneaza atunci cand se afla in totalitate in apa. Spre deosebire de aceasta, pompa de suprafata dispune de un tub care permite pomparea apei dintr-un put sau fantana.
  • hidroforul este un dispozitiv prin care presiunea apei reci este ridicata, atunci cand aceasta este prea mica si nu ajunge la un nivel optim de functionare. Este recomandat pentru rezolvarea problemelor de presiune care apar mai ales in cazul cladirilor inalte. hidroforul este utilizat atat in cazul alimentarii cu apa de la retea, cat si pentru pomparea apei din fantana, put sau vas tampon. De asemenea, poate fi folosit pentru mici sisteme de irigatii, in agricultura. Hidrofoarele pot avea atat pompe de suprafata, cat si submersibile.
  • Exista si o alta utilizare a termenului hidrofor, si anume, ansamblul alcatuit din:

                                                         pompa submersibila

                                                         vas hidrofor, numit si vas de expansiune

                                                         manomentru

                                                         presostat

                                                         componente auxiliare

   Grupul hidrofor este recomandat atunci cand necesarul de apa este unul ridicat, iar numarul de persoane din locuinta este mare.

  • De obicei, pompa submersibila este potrivita pentru alimentarea cu apa din puturi sau fantani de mare adancime, deoarece inaltimea de aspiratie este mai mare decat cea a hidroforului. In general, un hidrofor are inaltimea de aspiratie de 9 sau 30 m. Insa exista si modele performante, cu o inaltime de aspiratie putin mai mare.
Dupa o analiza minutioasa a nevoilor si posibilitatilor, fiecare persoana poate face alegerea potrivita, optand fie pentru o pompa submersibila, fie pentru un hidrofor.
pompa submersibila, pompa submersibila

duminică, 25 martie 2012

Site-ul electricianului autorizat

Incendiile tot mai dese cauzate de defectiuni ale retelei electrice repun in discutie, poate mai serios ca niciodata, problema sigurantei si calitatii muncii efectuate de firmele sau electricienii autorizati. Dar cum sa gasesti un astfel de specialist de inceredere?! Oferta internauta este extrem de bogata. Sintagma „electrician autorizat bucuresti” va returna zeci de mii de rezultate. Oferta este deci extrem de generoasa. Acum, majoritatea rezultatelor oferite de Google sunt simple pagini de prezentare, extrem de simpliste si chiar naive. Chiar daca nu este un domeniu de mare intindere intelectuala, si acest gen de afacere se expune aceluiasi set de reguli ale publicitatii. Insa, in acest domeniu nu exista public tinta. Toti bucurestenii au potenÅ£ial nevoie de un electrician autorizat. Alegerea acestuia se face fie pe baza de referinte (unde cunoscutii au rol de difuzor), fie, mai nou, apelându-se la aceasta inepuizabila resursa de informatie care este internetul. De cele mai multe ori singurul criteriu functional pentru alegerea unui electrician autorizat este pozitia site-ului de prezentare din lista rezultatelor oferite de Google. 84% din cautatorii pe Google nu trec niciodata de pagina a doua de rezultate iar 65% nu dau niciodata clic pe rezultatele platite sau sponsorizate.

Dar, din pacate, prea putini din cei care apeleaza la aceasta forma de publicitate sunt vizionari pana la capat. Veti observa acelasi mod monoton de dispunere a informatiei, aceiasi lipsa de imaginatie in alegerea culorilor si elementelor grafice si, pana la urma, impactul va fi acelasi. Adica inexistent. Lipsa atractivitatii va fi totusi compensata cu varf si indesat de locul fruntas ocupat in lista amintita. Si totusi, cum este posibil ca un site lipsit de orice valoare de prezentare sa fie totusi in topul cautarilor? Ei bine, niciun electrician autorizat nu isi pune problema ca trebuie sa urmareasca tehnici specifice pentru propulsarea site-ului de prezentare in varful rezultatelor. In definitiv nu are chiar multe de facut pentru a-si imbunatati pozitia site-ului.

In primul rand va trebui sa isi aleaga cu grija furnizorul, astfel incat serviciul oferit sa fie flexibil si rapid. Apoi site-ul va trebui construit simetric, pornind de la alegerea unui domeniu cat mai relevant. Un domeniu ca electricianbuc.ro, chiar daca din punct de vedere informational pare o alegere corecta, nu poate fi baza unei afaceri de succes. Nu trebuie ignorat modul de formulare si aranjare in pagina a informatiei. Un site care se va rezuma la o singura pagina nu va reprezenta niciodata o oferta credibila, chiar daca are in spate un simplu electrician. Butoanele de efect cu trimitere la oferta propriu-zisa, la tarife, la galeria cu cele mai reprezentative lucrari efectuate nu au voie sa lipseasca. Crearea unui blog de sfaturi si, de ce nu, de coalizare a unei comunitati de clienti sau doar a simplilor simpatizanti nu poate decat sa potenteze site-ul de baza. Apoi parte de feedback este foarte importanta. Multi dintre electricienii autorizati autohtoni se rezuma la simpla rubrica „Contact”. Prezenta rubricilor de comentarii, un mini forum sau chiar chat, dau utilizatorului senzatia ca este mereu in centru atentiei. Bine, aceasta cu conditia ca site-ul sa fie dinamic in permanenta. Informatiile sa fie in permanenta noi, niciun comentariu sau alta forma de feedback neramanand prea mult fara raspuns. Nu e chiar greu nu?

O afacere de succes in era web-ului nu are voie sa ignore mediul virtual. Sau sa il trateze cu superficialitate...


electrician autorizat, electrician autorizat

Pericolul terorist in Europa

Ultima tragedie din Franta la Toulouse, lichidarea lui bin Laden,  “festivalurile” media care le-au urmat si bineinteles articolele pe care le-am scris in ultimul timp  m-au indemnat sa aprofundez putin si sa cercetez cat de mare pericol a fost bin Laden si cat de priculos este terorismul pe continentul European. Dupa ce am gasit datele, le-am verificat fata de datele americanilor aliati (inca) ai Europei, m-am frecat bine la ochi, am citit de cel putin trei ori materialele si  am hotarat sa va impartasesc si voua aceste date fara nici un comentariu. Va las pe voi sa hotarati asupra pericolului terorist in care se afla Europa si cat de influent a fost primul terorist al lumii libere.

Deci, catastrofa din 11 septembrie 2001 petrecuta in New York si Washington, eveniment terorist care a ucis 3000 de oameni (inclusiv cei 19 teroristi sinucigasi) si a ranit alti 6000 de persoane poate fi considerata ca evenimentul terorist cel mai mare de pana acum.

In acest deceniu au avut loc in Europa doua evenimente teroriste de proportii, primul la data de 11 martie 2004, la Madrid, soldat cu 191 de morti si 205o de raniti si al doilea in Londra anului  2005 in ziua de 7  iulie, soldat cu 56 de morti si 700 de raniti.

Dupa aceste evenimente groaznice, ambele de sorginte islamista, au fost luate probabil masuri drastice care au lichidat total acest soi de terorism, eradicandu-l aproape in totalitatea in  Europa si in Statele Unite.

Deci date:

In anul 2007 au avut loc in Europa 581 de atentate sau incercari de atentat pe tot teritoriul Uniunii Europene.

In anul 2008 au avut loc in Europa 441 de atentate sau incercari de atentat pe tot teritoriul Uniunii Europene.

In anul 2009 au avut loc in Europa 316 de atentate sau incercari de atentat pe tot teritoriul Uniunii Europene.

In anul 2010 au avut loc in Europa 249 de atentate sau incercari de atentat pe tot teritoriul Uniunii Europene. Raportul pe anul  2011 inca nu a fost publicat.

In tot acesti ani numai 4 atentate au fost de sorginte islamista – unul in Italia si trei in regiunea Scandinava (2 in Danemarca si unul in Suedia).

Restul atentatelor (in aceasi perioada)  au fost de origine separatista – 397, politice ale stangii extremiste – 95 si ale dreptei extemiste – 4. Datele sunt din sursele Europol (rapoarte anuale) si corespund datelor publicate de FBI. Vezi linkurile de mai jos.

Subiectul Osama bin Laden:

Fara indoiala Osama bin Laden era cel mai proeminent terorist al secolului in primul lui deceniu, in afara victimelor atribuite organizatiilor Al-Qaeda in SUA si Europa, care ajung la cateva mii. In Orientul Mijlociu si intreaga lume Islamica au murit 40 000 de oameni in atentatele organizatiilor care s-au considerat Al-Qaeda sau afiliate la acesta organizatie, inclusiv evenimentele teroriste din Indonezia (Bali) si India (Mombai).

Cu toate acestea, “priza” pe care a avut-o Osam bin Laden in lumea musulmana a fost in continua scadere de la o maxima autoritate si incredere in 2003 la un minim la inceputul anului 2011. Vezi mai jos graficul publicat de The Economist, bazat pe un sondaj Pew.


Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro



vineri, 23 martie 2012

What you need to know about Swanson coupons

In a fast growing, moving and dynamic world, you need a lot of energy to stay in pace. That means you need to maintain a healthy life, not ignoring all of the aspects that allow you pursue all of your dreams with lots of energy and enthusiasm. But trying to set yourself apart by living a healthy life can often be costly. That’s where the swanson coupons intervene.

What you can do with a swanson coupon

First, you need to know that Swanson Health Products offers you natural products- vitamins and other alimentary supplements, as well as organic food and natural homeopathic remedies, and off course cosmetic related products such as organic coconut oil and other skincare merchandise. You can afford to take care of yourself with the best products buying  a swanson coupon, which will save you a lot of money. swanson coupons reach the lowest prices for a wide range of products, from traditional vitamins to supplements which will help you balance out your weight or will give your skin a glowy and healthy look. So stay fresh, young and energetic without spending all of your saving. The best way to get the best offers is to check in frequently to see what’s new, what special offers have appeared since you last logged in. Revising the www.couponcodes.pro often you will be able to get special promotions, discounts and other unique sales that you don’t want to miss.

Swanson Vitamins Coupon Codes

If what you’re interested in is natural medication and various supplements related to your health and diet, Swanson Wellness Products guarantees that will get you top quality products, having a firm reputation as a leader on the US medical industry that delivers natural medical items. So, whether it is you need personal maintenance products or special natural products for personal use, or even cleaning solutions, swanson coupons will get you what you need. The company offers important discounts for a large number of its products, having the reputation of being a friendly interface for customers who use internet dealing regularly.

Easy access to Swanson Vitamins Coupon

As we said before, the best deal is the one made on time, and the internet is definitely an important factor when you need to get something fast and easy. You don’t need to browse through an entire grocery store to get what you want, www.couponcodes.pro is the easiest way to buy your favorite products.

An important rule when using a swanson coupon Code

Also, you need to know that you should never use more than one promotional coupon or code at a time, as the company does not allow this practice. In order to start using your discount code while you’re shopping, you need to enter the code you selected during checkout or via the Have A Promo Code? link. Remember that delivery discounts won’t appear until checkout.

An investment in health

Last, but not least, there are the swanson coupons which offer you important discounts for products that include nutrition supplements, vitamins and other daily supplements that boost your health, and also organic food, skincare products and various homeopathic medicine that do a great job for your body. Swanson Health Products offers these and many more products at some of the lowest prices on the market.  Check the www.couponcodes.pro website to choose your favorite vitamins, supplements or weight loss remedies, and don’t forget to check out the wide range of other coupons that Swanson can offer. Stay fit and healthy with swanson coupons.


puritan pride coupon, iherb code

marți, 20 martie 2012

Instalator profesionist in top

Particularitatile activitatilor zilnice la care trebuie sa facem fata, ne aduc de cele mai multe ori in imposibilitatea acordarii unei atentii potrivite intalatiilor pe care le avem in dotare, fie acasa fie in cladirea de birouri in care lucram. Suntem mult prea obisnuiti si ni se pare mult prea normal ca atunci cand vrem sa aprindem un bec sa fie suficient sa apasam comutatorul, ori atunci cand avem nevoie de apa, doar sa ridicam clapeta bateriei de la baie si exemplele pot continua catre functionarea aparatului de aer conditionat, ori clipele din zorii zilei in care punem un ibric pentru a face o cafea.

Doar in momentul in care oricare dintre aceste instalatii nu mai functioneaza in parametri obisnuiti sau mai rau de atat apare o avarie, abia atunci constientizam necesitatea acordarii unei atentii potrivite si periodice acestora.

Un instalator profesionist, nu este neaparat tehnicianul pe care il chemam de urgenta pentru remedierea unei avarii, ci va avea si statutul de persoana calificata care face o verificare si intretinere periodica pentru instalatiile la care are calificarea potrivita. Este bine stiut ca preventia este cu mult mai profitabila decat interventia, indiferent de instalatia despre care vorbim, aspect pentru care merita sa acordam atentie si sa primim regulat sfatul unui instalator bucuresti.

Trecand peste aceste consideratii care ar trebui sa ne puna putin pe ganduri mai ales in ceea ce privesc instalatiile cu potential periculos din perspectiva sigurantei persoanelor si a cladirilor, va trebui sa decidem un mic plan de actiune care sa constituie baza viitoarelor verificari pe care le vom programa pentru instalatiile pe care le folosim.

Prima dintre acestea este instalatia de alimentare cu gaz metan, pentru care oricine cunoaste ca sunt necesare precautii suplimentare. Chiar daca cel putin anual, autoritatea in domeniu isi trimite pe teren tehnicienii pentru verificari, niciodata nu este prea mult ca o verificare periodica in timpul anului sa fie facuta de un instalator gaze acreditat care va putea verifica vizual sau cu aparatura performanta orice problema ar putea afecta functionarea in deplina siguranta a instalatiei de gaze.

Legat de aceiasi arie a utilizarii gazelor, in situatia in care folositi o centrala termica proprie alimentata cu gaz, verificarile se situeaza la aceiasi cota de importanta, atat pentru centrala in sine cat si pentru conductele care o alimenteaza. Pentru aceasta verificare prezenta cel putin o data pe an a unui instalator centrale termice, va pune la adapost de orice eveniment periculos.

Chiar daca nu sunt atat de periculoase si nu genereaza situatii grave, ci mai degraba disconfort prin imposibilitatea utilizarii sau pagube proprii ori colaterale, instalatiile pentru folosirea apei curente raman si ele in topul celor care isi revendica partea de intretinere periodica. Este cu mult mai util sa cereti prezenta unui instalator apa, care sa verifice starea racordurilor instalatiei si sa faca propuneri pentru inlocuirea celor care pot genera evenimentele despre care am amintit, decat sa uitam pur si simplu de acest lucru si doar cu putin noroc sa nu avem pagube insemnate.

Colateral functionarii in bune conditii a unei instalarii de apa, se regasesc toate celelalte obiecte sanitare care permit utilizarea apei furnizate prin retea. Bateriile amestacatoare, dusurile, cazile si chiuvetele ori vasele pentru wc, precum si toata tubulatura de scurgere, fac obiectul meseriei pentru un instalator sanitare, care isi va pune in valoare priceperea ori de cate ori il veti solicita pentru intretinere sau interventii specifice.

Cu o utilitate care este inclusa in mod evident in pachetul a ceea ce denumim confortul ambiental, acasa sau la locul de munca, aparatul de aer conditionat se regaseste printre instalatiile care necesita intretinere si verificari periodice facute doar cu interventia calificata a unui tehnician instalator aer conditionat. Acest aparat chiar daca ar putea parea un obisnuit electrocasnic, detine o serie de particularitati speciale care trebuiesc verificate si aduse la parametri optimi pentru o functionare corespunzatoare.


instalator gaze, instalator

Comisia juridica a Camerei a dat aviz favorabil pentru ridicarea imunitatii lui Mihail Boldea

stirileprotv.ro Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz favorabil cererii de ridicare a imunitatii parlamentare a deputatul Mihail Boldea in vederea perchezitionarii, retinerii si arestarii acestuia.

Mihail Boldea, care este si membru al Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, nu a fost prezent la aceasta sedinta. De la dezbaterea din Comisie au lipsit si reprezentantii opozitiei, care-si continua protestul parlamentar.

Votul din Comisia juridica asupra cererii ministrului Justitiei privind ridicarea imunitatii parlamentare a lui Boldea a fost secret, fiind necesara, conform deputatului UDMR Mate Andras, majoritatea optiunilor membrilor comisiei.

Au fost 17 parlamentari prezenti la sedinta, fiind indeplinit astfel criteriul cvorumului. 11 voturi au fost pentru incuviintarea perchezitiei si pentru arestare, in timp ce 10 parlamentari s-au pronuntat pentru retinerea lui Mihail Boldea.

Astfel, in plen va fi prezentat un raport despre avizele aprobate. Conform procedurilor, Mihail Boldea a fost invitat la discutii de catre membrii Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, insa acesta nu a dat niciun raspuns.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca opozitia nu va participa la votul din Camera pentru ridicarea imunitatii lui Mihail Boldea, precizand ca va exista o discutie in USL pe aceasta tema si ca a vazut declaratiile lui Crin Antonescu, insa acesta este la Senat si este istoric.

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, ca in coalitie s-a discutat despre faptul ca a fost trimisa solicitarea de catre Parchetul ICCJ pentru perchezitie si arestare in cazul Boldea, urmand ca marti "sa se transeze cel mai probabil prin vot" in Parlament.

luni, 19 martie 2012

Inspectoratul Scolar Bucuresti: In prima etapa au fost inscrisi in clasa I si pregatitoare 14.818 copii, mai sunt 7.201 locuri

Unitatile de invatamant din Capitala au inscris in prima etapa 5.650 de copii in clasa pregatitoare si 9.168 in clasa I, pentru urmatoarea etapa, care incepe marti, fiind disponibile 7.201 locuri, a anuntat, luni, Inspectoratul Scolar. De asemenea, inspectoratul a suplimentat cu 10-12 numarul de clase pentru inscrierea in invatamantul primar, dupa ce parintii au facut dovada faptului ca locuiesc in zona arondata sau din alte motive, a declarat, luni, pentru Mediafax inspectorul general scolar, Cristian Alexandrescu.

Conform calendarului inscrierii in clasa pregatitoare si clasa I pentru anul scolar 2012-2013, in prima etapa au fost inscrisi in unitatile de invatamant din Capitala 5.650 de copii in clasa pregatitoare si 9.168 in clasa I, a precizat Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Informatiile privind inscrierea pentru aceasta prima etapa, respectiv numar de locuri propuse in planul de scolarizare, numar de copii inscrisi si criteriile specifice de inscriere, sunt afisate la intrarea in fiecare unitate scolara si pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, www.ismb.edu.ro.

Potrivit ISMB, marti incepe a doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare si in clasa I, fiind disponibile 7.201 locuri, dintre care 3.063 pentru clasa pregatitoare si 4.138 pentru clasa I.

In aceasta etapa se pot inscrie si copiii care au domiciliul in alte localitati. Parintii se pot adresa celor sase unitati de invatamant destinate inscrierilor copiilor din provincie sau se pot prezenta direct la unitatea de invatamant la care doresc sa se inscrie, a precizat ISMB.

Inspectoratul Scolar al Capitalei a suplimentat cu 10-12 numarul de clase pentru inscrierea in invatamantul primar, dupa ce parintii au facut dovada faptului ca locuiesc in zona arondata sau din alte motive, a declarat inspectorul general scolar, Cristian Alexandrescu.

"Am facut unele suplimentari la scolile 131 si 143, unde existau situatii punctuale ale copiilor de etnie roma, dar si la scolile 11 si 56, unde parintii au facut dovada domiciliului in zona arondata unitatii de invatamant", a precizat inspectorul general scolar al Capitalei, profesorul Cristian Alexandrescu.

El a spus ca ar fi vorba despre o crestere cu o clasa pentru mai multe unitati de invatamant din Capitala, in total fiind aproximativ 10-12 clase.

Inscrierea in clasa pregatitoare si clasa I se face in patru etape, prima, care a avut loc intre 5 si 16 martie, fiind pentru copiii din circumscriptiile scolilor.

A doua etapa a inscrierii va avea loc in perioada 20-27 martie, pentru copiii din alte circumscriptii, pe locurile ramase libere. A treia etapa va fi intre 23 si 25 martie, cand pot fi inscrisi la scoala de circumscriptie copiii ai caror parinti au solicitat, in etapa a doua, inscrierea la alta unitate de invatamant, dar care nu au fost admisi.

Ultima etapa de inscriere cuprinde doua perioade. Intre 2 si 9 mai are loc inscrierea pe locurile disponibile, la unitatile dorite, a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat cea de circumscriptie, dar au fost respinsi initial din lipsa de locuri. Ulterior, intre 11 si 18 mai vor fi inscrisi copiii care nu au fost cuprinsi in nicio unitate.

Hidrofor cu peripeții

Cu vreo 5 ani in urma, bunicii mei s-au gândit sa-si facă baie. In anul de gratie 2009 am putut face prima “scăldare” in ea. AÈ™a-i stilul lor, mai bine au È›inut-o 20 de ani depozit de haine, decât s-o folosească. Ziceau ca e mai bine sa  o păstreze, decât sa o strice( mentalitate de comunist, evident!).

 Când i-au lovit batranetea, a zis s-o si facă, ca mai aiurea sa te duci in curte. AÈ™a ca au găsit un amator de "instalator" care a luat cele mai penale materiale posibile si a trecut la treaba.

hidroforul îl aveau, d-ala romanesc de prin 1994 cumpărat, cu pompa de IMEP din cate mi-am dat eu seama. In 2009 a mers cum a mers, deÈ™i i-au picat pe la pompa niÈ™te semeringuri, sa zicem ca erau mai vechi, si aÈ™a mai departe.

Dar de asta vara, a început cu fentele. Prima oara pierdea perna de aer. Era d-ala vechi fara membrana, si am schimbat intai manometrul, mai târziu si presostatul, după care problema cu perna de aer a dispărut, dar s-a ivit alta.

Si acum vine problema seioasa pe care nu o înÈ›eleg. Se da drumul la apa intr-un moment oarecare. Si pompa porneÈ™te sa umple hidroforul, dar nu mai face fata sa-l duca la presiunea normala, pe vremea aia 1.8 bari parca erau puÈ™i sau 2, din presostatul original.

Mai târziu cu presostatul "nou" am ajuns si la 1.5 bari, cam aia era limita inferioara la care puteam sa-l reglez. DeÈ™i in perioada de "teste" am văzut cu ochii mei cum pompa a dus presiunea pana la 3 bari fara stres, ca acolo era reglat iniÈ›ial, si s-a oprit la comanda presostatului. Deci pompa era capabila. Dar am zis ca nu au nevoie de presiune si mai bine sa fie pusa cat de jos se poate, ca sa evit orice problema pe viitor.

Eh, si de cate ori am tot făcut asta, de atâtea ori mă suna la maxim 2 zile sa-mi zică:

 "Nu se mai opreÈ™te".

 Cerule! Am văzut si cu ochii mei, erau momente in care urca pe la 1.2 bari si mai sus nu. Apa in put vreo 3 metri peste sorb, pompa suna la fel ca in momentele in care reuÈ™ea sa urce pana la 3 bari, dar nu putea sa facă "plafonul" ca sa fie decuplata de presostat.

Când a venit iarna s-au lăsat de sportul asta, eu după ce am făcut drumuri de m-am plictisit acolo le-am zis sa aducă un instalator bun, nu toÈ›i cârpacii.

 

Ei au decis ca mai bine ii dau maica-mii bani sa cumpere alt hidrofor, ca e hidroforul prost; bucata aia infecta de fier la care oricum schimbasem si presostatul cu unul "italian"(si cu ce chin, pana am găsit un niplu ca sa-l fixez am umblat 100km prin oraș), manometrul nou, pompa părea in ordine.

 

Ieri am fost sa car hidroforul nou de la magazin acasă, ca un hamal care sunt. A ales maica-mea nu È™tiu ce “preparat” italienesc, parca vad ca d-ala cu pompa făcuta tot la IMEP si exportata de nea Copos; eu nu m-am băgat pentru ca le-am spus, sa cheme pe cineva cu experienÈ›a ca s-ar putea sa aibă aceeaÈ™i problema si cu altul.

In fine, oricum la 550 de lei a luat unul decent, pompa de 900W, specificaÈ›ii peste ce ar fi fost nevoie acolo, si la aspiraÈ›ie si la împingere.

Azi s-a dus cu el, l-a montat tot un nepriceput si s-a întors fericita ca gata” totul e bine acum si ce nerozi am fost ca ne-am pierdut zile întregi chinuindu-ne cu ala vechi, ca ce grozav e cu asta nou!”

Si de vreo zece minute a sunat bunica-mea ca si asta face același lucru! Nu se mai oprește. Noroc ca l-a auzit, e si langa fantana făcut acel cămin, si pompa asta cică-i mult mai silențioasa, ca probabil ar fi mers pana se ardea.

Si după toata povestea asta eu am in cap următoarea întrebare: Unde e problema, domnule?”

Pot sa suspectez ca sunt momente in care curentul nu are suficient voltaj incat sa invarta pompa aia cum trebuie. Ca altfel nu-mi explic. Sau mai e o chestie in ecuație, in aceeași fantana are băgata si o pompa submersibila cu care scoate apa in galeți pentru pasări, sau mai uda prin gradina. Sa facă aia cumva suficienta agitație pe fundul apei incat sa se acopere sorbul de la țeava hidroforului cu nisip ceva?

Dar daca ar fi așa, nu s-ar vedea nisip prin apa care vine din hidrofor, ca sita aia e cam rara, ar putea trece nisip mai fin prin ea.

Dar parca varianta cu electricitatea e mai plauzibila... In fine, nu È™tiu care o fi varianta reala pana la urma dar un lucru e sigur: Nu o sa mai gasesc  hidrof cum se făcea odată. Asta e limpede.


pompa submersibila, hidrofor

Vrei sa fii DJ? Afla aici cum!

Sa fii DJ nu e chiar asa simplu pe cat s-ar crede, dar totusi are si multe avantaje: concertele, fanii, deplasarile, faima si in cazul unora chiar si banii. Dincolo de aparentele glam, munca de DJ presupune mult efort, multa documentatie si imbinarea armonioasa a chemarii artistice cu maiestria tehnica. Astfel, nu e de mirare faptul ca multi tineri, mai ales baieti, sunt atrasi de meseria de DJ, multi dintre ei aruncandu-se cu “capul inainte” in aceasta ocupatie. Sigur, departe de noi gandul de a le taia aripile celor care doresc sa faca o cariera in acest domeniu, dar putina documentare si cumpatare n-a stricat nimanui. Asadar, ce e bine ca un DJ tanar, la inceput de drum, sa stie?

  • Cunoaste-ti domeniul de activitate pe dinafara: Lumea e plina de DJ, de festivaluri, de posturi de radio dedicate genului, de bloguri specializate. Trebuie sa stii totul despre genul in care vrei sa activezi, si ar fi recomandabil sa il si iubesti, sa asculti zilnic DJ consacrati, sa fii mereu la curent cu ce se intampla in domeniul respectiv. De asemenea, e util chiar sa stii si ce fac cei pe care nu-I placi si de ce au totusi succes, ce sisteme audio folosesc, cu ce casa de discuri lucreaza.
  • Cunostintele tehnice sunt foarte importante. Chiar daca multi vorbesc despre feeling cand vine vorba de muzica de club, e nevoie de ceva pricepere tehnica pentru a permite tranzitia corecta intre track-uri, iar asta inseamna sa stii foarte bine ce boxe ai la dispozitie, ce amplificator ar trebui sa-ti cumperi, ce turn table va servi cel mai bine un anumit track list si ce software sa folosesti. Sigur, aceste lucruri se pot invata cu timpul (nimeni nu s-a nascut invatat), dar cu cat vei invata mai rapid, cu atat iti vei dezvolta un stil doar al tau mai repede si vei putea sa te prezinti fara probleme drept un DJ profesionist.
  • Exerseaza. Sigur, ai multe chestii pe cap- o familie, poate un job, poate un iubit/iubita, dar toate astea inseamna ca nu exersezi indeajuns. Trebuie sa-ti stabilesti prioritatile in viata, iar cea mai importanta ar fi sa exersezi. Poate nu chiar zi si noapte (desi ar fi recomandat), dar oricum, destul de des incat sa nu ai probleme daca ar trebui sa mixezi in fata unui public pretentios. Cele cateva difuzoare din mini studioul tau, amenajat in garaj sau in fosta camera a copilariei trebuie sa-ti devina mai familiare decat prietenii si chelnerii din bar- pana la urma, nu ei vor determina daca vei ajunge un star, ci doar munca ta.
  • Nu refuza niciun concert, niciun angajament. Fie ca e un party privat care nu va avea niciodata mediatizare, fie ca e balul bobocilor la un liceu industrial, nu refuza niciun concert. Experienta pe care o vei castiga fata in fata cu fanii e nepretuita si nu poate fi echivalata de privit tutoriale pe Youtube si repetat acasa, de unul singur/a. Apoi, accepta ca la inceput sa canti pe foarte putini bani sau chiar pe gratis- nu la inceputul carierei vei face, oricum, avere. Asemanator, organizeaza propriul tau concert, in care cheama cati mai multi prieteni si cunoscuti, mai ales oameni care nu te vor peria doar pentru ca te plac.
  • Promovare, promovare, promovare. Traim intr-o lume in care imaginea e foarte importanta, asa ca nu rata nicio ocazie de a-ti trimite demo-ul in cat mai multe locuri, incearca sa iti creezi un profil de social media atragator si afiseaza-te in cat mai multe locuri. In cele din urma, cineva te va observa, poate chiar un agent, care poate fi deschiderea ta spre succes.
  •  


    amplificator yamaha, amplificator yamaha

    Inca un atac criminal in Toulouse, la o scoala evreiasca. 3 elevi si un profesor au murit impuscati

    stirileprotv.ro E stare de alerta la Toulouse, Franta. Un barbat a deschis focul azi dimineata in fata unei scoli evreiesti. Un profesor si trei elevi au fost ucisi pe loc, iar paznicul scolii a fost ranit grav.

    Martorii spun ca agresorul era pe un scuter si a reusit sa fuga. Politistii rascolesc acum orasul sa-l prinda, mai ales ca e posibil sa fie vinovat de alte doua incidente armate de saptamana trecuta.

    Tot un barbat pe scuter a ucis atunci trei militari la Toulouse si intr-un oras din apropiere. Agresorul, care pare sa fie acelasi in toate cele trei cazuri, a devenit cel mai cautat om din Franta.

    Un barbat a deschis focul in aceasta dimineata asupra unui grup de parinti si copii in fata colegiului evreiesc Ozar Hatora, in jurul orei 08.10, asupra unui grup de patru-cinci persoane. Fiica directorului scolii se afla, de asemenea, printre raniti, potrivit unuia dintre parinti, Charles Ben Semoun.

    Potrivit lui Patrick Rouimi, unul dintre responsabilii din randul politiei, barbatul a deschis focul asupra persoanelor care asteptau intr-o statie de autobuz scolar. Presupusul autor a fugit la bordul unui scuter negru, potrivit martorilor oculari. Politia a declarat ca arma folosita este un 11.43, de acelasi calibru cu cea utilizata de barbatul care a ucis trei militari saptamana trecuta la Toulouse si Montauban. Politia crede ca este vorba despre acelasi autor. El ar fi folosit si o arma cu calibrul de 9 milimetri.

    In aceste conditii, ministerul francez de Interne a ordonat luni "consolidarea supravegherii" in jurul scolilor evreiesti.

    Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a va merge la Toulouse - a anuntat presedintele institutiilor evreiesti Richard Prasquier, care il va insoti pe presedinte, relateaza AFP. Marele rabin al Frantei Gilles Bernheim, care va merge si el la Toulouse, s-a declarat "ingrozit" si "bulversat" de acest atac.

    De altfel, Israelul se declara "ingrozit" si afirma ca are incredere ca Parisul va "elucida in totalitate" acest caz. "Suntem ingroziti de acest atac si avem incredere in autoritatile franceze care vor elucida in totalitate aceasta drama si ii vor trimite pe cei care se fac vinovati de aceste crime in fata justitiei", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Ministerului israelian de Externe Yigal Palmor.

    duminică, 18 martie 2012

    Incendiu la Complexul Floreasca din Capitala. Peste o suta de pompieri au intervenit pentru stingere

    Complexul de agrement Floreasca din Capitala a ars, in noaptea de sambata spre duminica, in proportie de 50 la suta, peste o suta de pompieri intervenind pentru stigerea flacarilor, care au cuprins acoperisul constructiei in zona piscinei, sala de forta si restaurantul, transmite Mediafax.

    Incendiul a fost semnalat la dispeceratul ISU Bucuresti la ora 1.38, iar la sosirea echipajelor de interventie ardea cu flacara acoperisul constructiei in zona piscinei cu extindere la sala de forta si la restaurant.

    "In interiorul constructiei au ars camerele care aveau ca destinatie sala de forta si piscina. Nu au fost persoane care sa fi necesitat interventia echipajelor de prim ajutor", spune ISU Bucuresti.

    Pentru stingerea incendiului, pompierii au actionat cu 16 autospeciale cu apa si spuma, doua echipaje de prim ajutor, doua autospeciale pentru descarcerare, doua autospeciale pentru interventie si salvare de la inaltime, doua motopompe, precizeaza sursa citata.

    In aceasta interventie au fost angrenati 106 pompieri militari din cadrul ISU Bucuresti.

    Constructia a ars in proportie de aprox 50 la suta, fiind protejate spatiile avand ca destinatie birouri administrative si alte incaperi pentru agrement.

    Accesul autospecialelor de interventie s-a realizat cu dificultate din cauza aleilor inguste, iar alimentarea cu apa s-a facut din reteaua stradala, arata ISU Bucuresti.

    sâmbătă, 17 martie 2012

    Ce este planul de afaceri?

    Un plan de afaceri bine scris face diferenta intre o afacere prospera si una medie. Ce face ca noi sa avem succes? Putem rezuma intr-o simpla fraza: Succesul Genereaza Succes! Ce este planul de afaceri?
    • Planul de afaceri stabileste Misiunea, Obiectivele, Strategia si Planurile de Actiune pentru derularea unei activitati specifice pe parcursul unei perioade de timp determinate.
    • Planul de afaceri este modul preferat de comunicare intre intreprinzatori, potentialii finantatori si investitori. De asemenea, planul de afaceri este folosit si pentru a explica angajatilor sensul tuturor atributiilor stabilite, si rolul pe care il are fiecare in cadrul firmei.

    Pentru cei mai multi dintre intreprinzatori, scrierea unui plan de afaceri este infricosatoare. In primul rand pentru ca scrierea planului in sensul elaborarii acestuia in anumite situatii dificila, mai ales din cauza lipsei de experienta. In al doilea rand pentru ca apelarea la un consultant sau la o firma de consultanta care sa fie consultat in legatura cu scrierea proiectului de plan de afaceri poate fi o investitie scumpa. Firma de consultanta T.M. Consult are oferte diverse pentru a crea premisele unei colaborari benefice ambelor parti. Astfel ca, luam in considerare si varianta ca o parte a platii serviciilor de consultanta sa se poata face in baza succesului realizat.

    Orice afacere pentru a putea exista e necesar sa realizeze vanzari cantitative si calitative astfel incat sa ii fie permisa atat mentinerea pe piata cat si dezvoltarea afacerii si implicit motivarea personalului implicat.

    T.M. Consulting intelege acest aspect al necesitatii creerii/dezvoltarii departamentului de vanzari si astfel colaboreaza strans cu traineri specializati in livrarea de cursuri vanzari si cursuri negociere.

    Misiunea T.M. Consulting este de a sprijini afaceri profitabile si acest lucru poate fi o garantie importanta pentru tine atunci cand iti alegi consultantul

    Consultati pagina Despre consultanta plan afaceri


    cursuri, training vanzari

    vineri, 16 martie 2012

    Presa in Diagonala: Turcia are in vedere stabilirea unei zone tampon in interiorul Siriei; George Clooney a fost arestat la Washington, in timp ce protesta in fata ambasadei Sudanului; Osama bin Laden planuia sa-l atace direct pe Barack Obama si pe genera

    Coreea de Nord intentioneaza sa lanseze o racheta cu raza lunga de actiune ce are la bord un satelit. Rusia si ONU indeamna Phenianul sa isi reconsidere planul. Autoritatile de la Phenian au anuntat vineri ca intentioneaza sa lanseze, la jumatatea lui aprilie, o racheta cu raza lunga de actiune ce va avea la bord un satelit, relateaza Reuters. Actiunea menita sa marcheze 100 de ani de la nasterea fondatorului Coreei de Nord, Kim Il-sung, a fost prezentata de Corea de Nord drept pasnica. In urma anuntului guvernului de la Phenian, atat secretarul genenal al ONU, Ban Ki-moon, cat si ministrul de Externe al Rusiei si-au manifestat ingrijorarea indemand Coreea de Nord sa isi reconsidere actiunea. Desi descrisa drept pasnica, actiunea nord-coreeana ar incalca rezolutiile ONU si risca astfel sa afecteze acordul recent intre Coreea de Nord si Washington, menit sa diminueze tensiunile dintre cele doua tari. Statele Unite au calificat proiectul lansarii drept unul "foarte provocator" care afecteaza intelegerea dintre cele doua tari. " Daca ar fi sa isi continue planurile de lansare, este foarte greu de imaginat ca vom putea sa continuam colaborarea cu un regim in al carui cuvant nu ne putem increde. [...] Am facut clar in mod neechivoc faptul ca vom considera orice lansare a unui satelit drept un motiv de a rupe intelegerea", a declarat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat Victoria Nuland. Secretarul genenal al ONU, Ban Ki-moon, a indemnat Coreea de Nord sa se gandeasca din nou la planul de lansare declarand ca este " profund ingrijorat" de anuntul Phenianului. Ban Ki-moon a incurajat Coreea de Nord sa respecte rezolutiile Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite care "interzic orice lansare ce presupune utilizarea tehnologiei rachetelor balistice". Guvernul de la Moscova si-a manifestat si el ingijorarea fata de planul nord-coreean si a cerut Phenianului sa nu ridice bariere in fata reluarii discutiile cu privire la programul nuclear. "Ii cerem Phenianului sa nu se puna in opozitie vizavi de comunitatea internationala, sa se abtina de la actiuni care ar intensifica tensiunile din regiune si sa creeze complicatii suplimentare in relansarea negocierilor dintre cele sase natiuni cu privire la problema nucleara din peninsula Coreeana", a afirmat ministrul de Externe al Rusiei intr-o declaratie de presa. China, principalul aliat al Phenianului, a indemnat "toate partile sa joace un rol constructiv" in mentinerea pacii in peninsula. Potrivit agentiei oficiale nord-coreeana KCNA, citata de Mediafax, un purtator de cuvant al Comitetului coreean pentru tehnologie spatiala a precizat ca o racheta de tip Unha-3 (Galaxy-3) urmeaza sa lanseze un satelit de observatie terestra - Kwangmyongsong-3. Racheta urmeaza sa fie lansata catre sud, de la baza de lansare Sohae din comitatul Cholsan, situat in provincia de pe coasta de nord-vest. Unha-3, cunoscuta si sub numele de Taepodong-3, este capabila, in mod teoretic, sa atinga teritoriul american, a declarat Baek Seung-joo de la Institutul coreean de analize pentru aparare, citat de AFP. In opinia lui Yang Mo-jin, cercetator la Universitatea de Studii Nord-Coreene din Seul, "dupa incercarea de lansare a unei asa-numite rachete in 2009, (anuntul de vineri) este o noua manevra destinata sa exercite presiuni asupra Statelor Unite prin efectuarea unei lansari-test a unei rachete ce ar putea fi utilizata cu usurinta in scopuri militare". Regimul vrea, "de asemenea, sa arate lumii ca a devenit un stat puternic, capabil de o pricepere tehnologica si militara, in contextul in care intra intr-o noua era, cea a lui Kim Jong-un si in care sarbatoreste 100 de ani de la nasterea lui Kim Il-sung", a declarat cercetatorul de la Universitatea de Studii Nord-Coreene din Seul. Anuntul Coreei de Nord intervine la 16 zile de la un acord, considerat istoric, intre Phenian si Washington. Coreea de Nord a acceptat introducerea unui moratoriu asupra lansarilor de rachete cu raza lunga de actiune, testelor nucleare si activitatilor de imbogatire a uraniului. In schimb, Statele Unite vor furniza nord-coreenilor o cantitate de aproximativ 240.000 de ajutoare alimentare.

    Turcia are in vedere stabilirea unei "zone tampon" in interiorul Siriei. Turcia a declarat vineri ca ar putea stabili o "zona tampon" in interiorul Siriei, pentru a-i proteja pe refugiatii care fug din calea fortelor presedintelui Bashar Al-Assad, ceea ce ar putea mari sansele unei interventii straine in Siria, informeaza Reuters. Odata cu intrarea Siriei in al doilea an de revolte, Kofi Annan, emisarul special al ONU si al Ligii Arabe in Siria, a cerut Consiliului de Securitate sa inceteze neintelegerile privind Siria si sa ajute la imbunatatirea procesului de pace, aflat in dificultate. Violentele din Siria au continuat, dupa ce fortele siriene s-au luptat cu protestatarii in cel putin trei suburbii din capitala Damasc, potrivit informatiilor furnizate de activistii opozitiei. Au existat, de asemenea, confruntari si in alte orase, fiind raportate mai multe decese. Refugiatii au traversat muntii pana in Turcia, trecand de fortele siriene si campurile minate, pentru a se refugia in taberele de pe teritoriul Turciei. Kofi Annan intentioneaza sa trimita un grup de observatori internationali in Siria, in speranta ca prezenta lor ar putea pune capat violentelor, in ciuda reticentei diplomatilor occidentali. Relatiile Turciei cu Siria, implicit cu Assad, s-au deteriorat semnificativ, fapt ce a determinat autoritatile de la Ankara sa ceara cetatenilor sai sa paraseasca Siria din cauza gradului ridicat de insecuritate. Premierul turc Tayyip Erdogan are in vedere infiintarea unei "zone tampon" de-alungul frontierei pentru a-si proteja  refugiatii. De alfel, Ankara se abtine de la orice interventie militara in Siria, temandu-se de un eventual razboi civil.  Turcia a asigurat ca stabilirea unei "zone tampon"  necesita acordul si suportul international, precum si o protectie armata, lucru care ar putea modifica profund dinamica revoltelor din Siria. In momentul de fata, Turcia gazduieste 14.700 de refugiati sirieni, dupa ce 250 de persoane au traversat vineri granitele Siriei in Turcia. Alte aproximativ 1000 de persoane au ajuns joi, in Turcia, dupa ce au parasit provincia siriana Idlib.

    George Clooney a fost arestat la Washington, in timp ce protesta in fata ambasadei Sudanului. Actorul american George Clooney a fost arestat vineri, la Washington, in timpul unei demonstratii in fata ambasadei Sudanului, scrie BBC News. Actorul a protestat in fata  ambasadei Sudanului pentru a avertiza cu privire la criza umanitara din partea de sud a acestei tari. George Clooney a fost arestat alaturi de tatal sau, Nick, pentru ca ar fi depasit intentionat o banda de protectie instalata de politia americana in fata ambasadei, iar acest fapt reprezinta o infractiune in legislatia americana.  Actorul american a vizitat Sudanul de mai multe ori, fiind un activist pasionat. Atat Clooney cat si tatal sau au fost eliberati contra unei amenzi de 100 de dolari. "Cea mai clara estimare arata ca zeci de mii de oameni vor muri de foame...aceasta nu este o foamete, aceasta este o tragedie provocata de om si de guvernul de la Khartoum, pentru a-i determina pe acesti oameni sa plece", a declarat George Clooney reporterilor. Arestarea actorului american vine la doar o zi dupa ce acesta s-a intalnit cu presedintele Barack Obama la Casa Alba pentru a discuta situatia din Sudan. Clooney a solicitat guvernului sudanez sa permita imediat trimiterea de ajutoare umanitare in zona si sa opreasca uciderea civililor nevinovati. Recent, actorul a calatorit in secret prin Muntii Nuba, situati in apropiere de granita Sudanului cu Sudanul de Sud, el fiind, se pare, martorul unui atac cu racheta alaturi de grupul din care facea parte. ONU estimeaza ca aproximativ 300.000 de oameni au murit, iar 2,7 milioane de persoane au fost fortati sa paraseasca tara de la izbucnirea conflictului din Darfur in 2003.

    Osama bin Laden planuia sa-l atace direct pe Barack Obama si pe generalul David Petraeus.
    Fostul lider al Al-Qaeda, Osama bin Laden a ordonat celulelor teroriste din Afganistan si Pakistan sa doboare avionul care ii transporta pe presedintele american Barack Obama si generalul David Petraeus, relateaza The Telegraph. Potrivit unui document gasit in buncarul in care bin Laden a fost impuscat mortal de trupele americane, liderul Al-Qaeda ii cerea adjnctului sau, Atiyah Abd al-Rahman, sa-si concentreze atacurile asupra SUA si ma putin asupra tarilor musulmane. Osama bin Laden ii spunea lui Rahman ca, fara Obama, SUA ar fi "aruncata" in criza, deoarece vicepresedintele Joe Biden este "nepregatit" pentru acest pas. "Motivul pentru care trebuie sa ne concentram asupra lor", scria bin Laden in cea de-a 48-a pagina a documentului, "este faptul ca Obama este liderul necredinciosilor si dupa uciderea lui (Obama), Biden va prelua automat presedintia. Biden este total nepregatit pentru aceasta functie, ceea ce va conduce Statele Unite intr-o criza. In ceea ce-l priveste pe Petraeus, el este omul momentului...iar uciderea lui va afecta cursul razboiului din Afganistan", se arata in document. Osama bin Laden l-a instruit pe Rahman sa-l foloseasca pentru atac pe teroristul pakistanez Ilyas Kashmiri, insa acesta a murit in 2011, intr-un atac al unei drine americane. Liderul Al-Qaeda insista ca "orice efort" trebuie sa se concentreze pe planuirea sin executarea atacurilor in America. El l-a instruit pe Rahman "sa-i intrebe pe fratii din toate regiunile daca au un alt frate...care sa opereze in SUA. El ar trebui sa locuiasca acolo si sa-i fie usor sa calatoreasca acolo (SUA)". Grupul spera sa provoace un atac odata cu implinirea a zece ani de razboi in Afganistan, pe 11 septembrie 2011. Unul dintre sfatuitorii lui bin Laden, Adam Gadahn, chiar i-ar fi sugerat liderului terorist cateva posturi de televiziune americane potrivite pentru difuzarea filmului aniversar.

    Hugo Chavez revine in Venezuela dupa operatia de cancer din Cuba. Presedintele Venezuelei Hugo Chavez a anuntat vineri ca se intoarce la Caracas dupa trei saptamani de convalescenta in Cuba unde a suferit o noua operatie a unei tumori canceroase, anunta AFP.  "Buna ziua, oameni buni! In acest moment decolam de pe aeroportul international Jose Marti (din Havana) spre sud, spre patrie! Multumita lui Dumnezeu!", a scris Chavez pe contul sau de Twitter. Presedintele cubanez Raul Castro "a venit la aeroport pentru a isi lua ramas bun", a adaugat Chavez care declara de asemenea ca a luat masa cu aliatul si prietenul sau Fidel Castro, care a renuntat la putere in Cuba din motive de sanatate. Tratat deja in 2011 in Cuba si in Venezuela pentru cancer in zona pelviana, presedintele Chavez a fost operat la 26 februarie de o tumoare canceroasa in aceeasi zona, procedura despre care medicii nu au dat mai multe detalii. In timpul convalescentei sale, Chavez a anuntat ca va continua cu radioterapie si eventual cu alte tratamente complementare. Televiziunea oficiala din Venezuela a difuzat in aceasta perioada imagini cu presedintele in convalescenta, care a spus mereu ca s-a recuperat complet, asa cum a declarat si dupa prima sa operatie in iunie 2011. Aflat la putere din 1999, Chavez aspira la un nou mandat de sase ani in urma viitoarelor alegeri prezidentiale de la 7 octombrie, cand il va infrunta pe candidatul opozitiei Henrique Capriles Radonski, guvernator al bogatului stat Miranda.

    Costume pentru sarbatorile copiilor

    Cum am putea trai altfel daca bucuriile sarbatorilor de peste an nu ar fi prezente in viata noastra. Anivesari, zile onomastice, sarbatorile de Craciun sau de Paste sunt doar cateva dintre motivele pentru care putem sa ne pregatim si sa visam de fiecare data pentru reusita fiecareia dintre ele. Orice eveniment de acest tip implica atat copiii nostri cat si pe noi cei care suntem alaturi cu idei si sustinerea intregii petreceri. In mod obisnuit trebuie sa acordam copiilor cuvantul si dorinta care ii anima pentru a a-si putea pune in practica imaginatia si asteptarile pe care le au de la evenimentul visat. Ii vom consilia si invata cum este cel mai potrivit sa procedeze si ii vom sustine in alegerea celor mai potrivite accesorii vestimentare potrivite varstei fiecaruia.

    Pentru o culoare aparte, alta decat a unei intalniri obisnuite in familie, aceste petreceri vor fi cu atat mai atractive daca se va decide purtatea de costume carnaval care pot oferi diferite tematici indragite de cei mici. De la zane si printi din poveste, pana la personaje celebre ale benzilor desenate, veti putea aduce in casa dumneavoastra o intreaga poveste vie. De comun acord cu parintii celorlalti copii invitati veti putea alege un costum carnaval copii potrivit cu alura si dorinta fiecaruia dintre invitatii la petrecerea sarbatoritului.

    Poate ca va intrebati unde veti gasi toate aceste costume serbare, care sa satisfaca intregul grup ? Veti recurge desigur la o inchiriere costume carnaval, deoarece aveti la dispozitie pe langa costumele propriu-zise si o paleta larga de accesorii pentru acestea. De la ochelari si masti, pana la palarii sau peruci ori machiaje, pe toate le veti putea gasi si asorta unui costum carnaval, care va face deliciul copiilor si cu certitudine si al parintilor.

    Desi poate parea putin copilaresc si adultii au voie sa fie copii in momente de sarbatoare si sa intre in jocul celor mici. De ce sa stam deoparte si doar sa admiram, cand am putea sa fim chiar in centrul actiunii si sa dovedim ca nu ne-am pierdut inventivitatea si dorinta de a ne simti bine si relaxati alaturi de copiii nostri.

    Daca nu stiati pana acum, costumele pentru adulti sunt la fel de mult cautate si apreciate pe cat cele ale copiilor. In general doamnele sunt cele mai atrase de aceste costume femei si se vor putea regasi in diferite personaje alegand o inchiriere costum carnaval.

    Pentru inchirierea unui costum serbare, veti putea alege intre doua variante de intrare in posesia acestuia. Prima varianta este alegerea si inchirierea unui costum care se alfa deja disponibil in oferta si pentru care veti decide si achita pentru numarul de zile in care il veti folosi. O alta varianta este solicitarea executarii la comanda a unui costum dupa specificatiile dumneavoastra, avand la dispozitie consultanta de specialitate a confectionerului specializat in realizarea acestor costume.

    Odata pusa la punct costumatia petrecaretilor, pentru ca povestea sa fie cat mai realista veti putea plusa cu inca o aparitie extrem de atractiva pentru participanti. Alegerea unei mascote in marime naturala, care face parte tot din seria de inchiriere costume si care va putea fi purtata cu usurinta de catre unul dintre dumneavoastra, va deveni cu adevarat piesa de rezistenta a petrecerii.

    Probabil ca pentru multa vreme o astfel de aniversare sau de orice tip ar fi aceasta petrecere nu va fi uitata prea usor de toti cei prezenti, mai ales de catre copii, care, fara sa fiti deloc suprinsi inca de a doua zi vor planui cum va fi urmatoarea intalnire costumata.

    Orice efort in acest sens nu este deloc prea mare din partea dumneavoastra, bucuria si incantarea, placerea jocului si socializarea copilului fiind mai importante decat multe alte lucruri obisnuite din cotidian.


    costum carnaval, costume femei

    joi, 15 martie 2012

    Instalatia tip hidrofor

    Un hidrofor este un sistem de alimentare utilizat in scopul aprovizionarii cu apa  in sistem automat pentru treburile gospodaresti precum si pentru irigatii in agricultura. Aceasta centrala de apa comanda intervalele de aprovizionare cu apa care se fac pe baza unui reglaj, presiunea pentru realizarea acestui lucru este asigurata de presostat. Pompa electrica, o componenta a acestui dispozitiv, in conditiile in care presiunea reglata inregistreaza cea mai mica valoare, atunci  incepe sa functioneze. Pompa  se opreste cand presiunea reglata atinge pragul maxim al valorii stabilite. Instalatiile tip hidrofor sunt montate pentru  furnizarea, aprovizionarea cu apa  in cazul cladirilor locuite unde apa care se consuma are un debit care variaza, prezinta fluctuatii intre valorile maxime si minime. Apa nu se consuma in aceleasi cantitati. In unele locuinte oamenii consuma mai mult, in altele mai putin in scop menajer, motiv pentru care exista si aceste fluctuatii. Se incearca o reglare a acestor fluctuatii  in zonele locuibile care se confrunta cu astfel de probleme. Instalatia tip hidrofor  este astfel conceputa incat sa pompeze. Pe electropompa hidroforului  se monteaza un rezervor care este inchis. Acest rezervor care este de fapt un recipient contine apa in partea de jos, iar in partea superioara  aer comprimat. Instalatia acestui tip de  dispozitiv este formata din: rezervorul tampon, pompa, recipient de hidrofor, instalatia sistem automat privind pornirea si oprirea pompei si sistemul de conducte care asigura legaturile necesare intre elementele componente.

    Rezervorul tampon in  cazul acestei tip de instalatie este deschis. Apa patrunde in rezervor prin niste robinete care sunt in numar de minim doua pentru  a asigura o buna functionare a instalatiei. Aceste robinete mentin nivelul apei constant in rezervor. Pompa preia apa din rezervorul tampon deschis si o impinge spre recipientul hidroforului. Pompa are in dotare un dispozitiv de retinere care practic nu permite apei din hidrofor sa se intoarca spre aceasta atunci cand  nu mai merge. Din hidrofor practic apa este impinsa spre suprafata prin acele conducte de distributie. Nu in toate locuintele se consuma aceeasi cantitate de apa, se poate intampla ca debitul apei dintr-un punct de consum sa fie mai mic decat debitul apei de la pompa, iar aceste fluctuatii se acumulueaza in recipientul hidroforului. Pe masura ce nivelul apei creste in interior, aerul supus unei presiuni mari ajunge la un nivel maxim, nivel la care presostatul da comanda de oprire a pompei. In cazul fenomenului invers, cand apa din centrala atinge un nivel minim, aerul comprimat inregistreaza o presiune slaba,  pompa porneste. In conditiile in care oamenii consuma aceeasi camtitate de apa cu regularitate,  iar presiunea apei din conducta publica este egala cu cea din instalatia interioara, nu mai este nevoie sa se apeleze la centrala de apa pentru a se ajunge la un echilibru. Aceste centrale  indeplinesc  rolul de reglare a presiunii apei in cazul locuintelor alimentate cu apa prin reteaua publica, pentru ca din diverse cauze consumul de apa nu este constant. Acest tip de instalatie nu este unul complex, functioneaza pe un principiu simplu si este usor de intretinut.

     


    pompa submersibila, hidrofor

    Lapovita si ninsoare: ultima zvacnire a iernii in Bucuresti. Cum va fi vremea pana duminica

    stirileprotv.ro In prima faza norii vor fi rari, insa odata cu tendinta de scadere a presiunii un nou val de precipitatii va intra pe continent dinspre nord-vest. Pana sambata noapte nu va acoperi suprafete importante.

    In aceasta dimineata, in Bucuresti aveam parte de lapovita si ninsoare, care, la un moment dat, se trasformase intr-o adevarata ninsoare.

    Meteorologii spun ca aerul rece continua sa se retraga spre nord-est, iar cel cald va avansa din sud-vest si va determina regimul termic pe suprafete din ce in ce mai mari. Totusi, sambata, o masa de aer rece incepe sa coboare dinspre nord-vest si va ajunge pana in vest.

    Cand credeam ca am scapat de iarna, fulgii de zapada ne-au stricat dimineata

    Joi dimineata, 15 martie, cel mai frig era la Targu Secuiesc: -2 grade, iar cea mai ridicata temperatura se inregistra la Drobeta Turnu Severin 8 grade cu plus.

    Astazi vremea se raceste usor in majoritatea zonelor. Norii se aduna in cursul zilei in sudul tarii, iar noaptea in nord si centru, pe unde vor aparea ceva precipitatii mixte. La munte mai vin cateva ninsori trecatoare, in rest asteptam vreme frumoasa. Vantul va avea unele porniri in est si sud-est, iar pe crestele Carpatilor va sufla cu putere, iar maximele termice se vor situa intre 3 si 13 grade.

    Nu este exclus sa cada cativa stropi de ploaie, iar temperaturile scad usor fata de ieri.

    Mai sus, in Moldova si in nordul Munteniei se anunta vreme schimbatoare, cu innorari, un pic de soare si conditii de precipitatii slabe.

    In nordul Moldovei si in Bucovina norii se aduna spre seara, iar noaptea pot lasa ceva precipitatii. Vantul va avea unele porniri. In nordul Transilvaniei si in Maramures prindem vreme buna pana la apropierea serii, cand norii se inmultesc. Se raceste fata de ieri.

    Vestul tarii va avea vreme frumoasa intreaga zi, dar si pe aici temperaturile mai scad putin. In centrul Romaniei gasim innorari trecatoare si precipitatii indeosebi in a doua parte a zilei. Vantul prinde putere in zona montana inalta.

    In sud-vest norii se aduna din cand in cand, dar sansele de precipitatii sunt destul de mici. La amiaza se vor inregistra pana la 13 grade. In zonele sudice ziua se anunta cam mohorata, cu cateva precipitatii slabe si cel mult 11 grade la orele amiezei.

    Si in Bucuresti vor fi conditii de precipitatii pe timpul zilei, apoi norii incep sa se imprastie. Maxima nu va mai depasi 7 grade, iar noaptea care urmeaza va fi mai rece decat ultima. Vineri dimineata se vor inregistra in jur de minus 3 grade.

    La munte va ninge slab in Carpatii Meridionali si pe zone restranse in celelalte masive. Vantul va sufla tare pe creste, iar pe vai si in depresiuni vor aparea conditii de ceata. Temperaturile scad usor fata de ieri.

    Vineri va ploua slab in est si va fi vant nervos la munte, iar sambata si duminica vom avea vreme frumoasa in toata tara.
    Maximele vor creste si vom ajunge duminica la valori intre 12
    si 18 grade Celsius.

    ​LIVE TEXT Jose Barroso la intalnirea cu Mihai Razvan Ungureanu: Reforma sanatatii trebuie facuta urgent. E prematur sa discutam despre sfirsitul MCV sau inlocuirea sa

    Jose Manuel Barroso, seful Comisiei Europene, a declarat joi, dupa intilnirea cu premierul Mihai Razvan Ungureanu, ca "reforma sanatatii trebuie facuta urgent in Romania". Barroso a mai spus si ca "fondurile europene pot fi o parte a cresterii economice, rata de absorbtie de 7,4% este dureros de scazuta".

    Declaratiile lui Barrosso:

    - reforma sanatatii trebuie facuta urgent in Romania
    - fondurile europene pot fi o parte a cresterii economice, rata de absorbtie de 7,4% este dureros de scazuta
    - Cand am fost la Bucuresti am convenit un plan de actiune privind absorbtia fondurilor europene, iar premierul Ungureanu si-a declarat angajamentul sa se concentreze pe el
    - premierul Ungureanu a preluat mandatul in vremuri dificile
    - am evaluat programul cu FMI/CE si BM si el decurge cum trebuie, iar o politica fiscala sanatoasa va trece proba timpului
    - Raspuns la intrebare privind stoparea MCV: E prematur sa discutam despre sfirsitul MCV sau inlocuirea sa. Trebuie sa reformele sa fie ireversibile. Recunoastem progresele, dar vrem sa vedem sustinerea pentru reforme nu doar a Guvernului, ci si a Parlamentului


    Urmariti LIVE TEXT si LIVE VIDEO declaratiile celor doi

    miercuri, 14 martie 2012

    Instalatorul…la nevoie se cunoaște

    Am început bine această primăvară, zău. Am avut ceva probleme cu zăpada de afara dar asta nu a fost mai nimic, in comparaÈ›ie cu pățania noastră legata de hidrofor din curte. Am crezut ca nu mai vine odată 1 Martie, zi in care se presupune ca primăvara soseÈ™te „oficial” astfel incât sa putem lucra la el. Problema a început cu câteva luni înainte, in jurul Crăciunului când pur ÅŸi simplu apa a încetat să mai curgă. A urmat o perioadă preistorica de spălat la lighean si scos apa din fantana cu găleata. Era fantastic! Mi se părea ca ne întorsesem la originile noastre, cele de început când totul se făcea manual. In fine, slava Domnului primăvara a venit si prima mea rugăminte către soÈ›ul meu( Marius) a fost sa vedem ce e cu hidroforul intrucat efectiv nu mai suportam. El a fost de acord. In ziua următoare, a coborât în groapa la fântână ÅŸi a început să verifice hidroforul. Nu era tocmai punctul lui forte, pentru ca nu aceasta e meseria sa dar a zis că atât cât poate, e dispus să se bage să vadă ce e în neregulă. După vreo jumătate de oră, iese afară ÅŸi spune că nu ÅŸtie ce să-i facă; că a încercat tot ce È™tia el dar fără de rezultat. A spus că decât să piardă timpul, mai bine se duce la Grigore. Grigore e prietenul nostru de familie si un instalator bun…atunci când vrea sa fie.

    Bun. Marius se schimbă de haine ÅŸi pleacă. După vreo oră, se întoarce cu Grigore. Coboară cu Marius in groapă ÅŸi se uita la hidrofor. La scurt timp, îl aud: „Nu-i bai, Mariuse, È™tiu eu ce-i trebuie; îl repar cât ai zice peste!”

    Când am auzit aÈ™a, fireÈ™te ca m-am bucurat enorm! Mă gândeam:” Slăvit fie cerul ca Grigore e priceput si ca poate sa repare hidroforul repede!”. Ideea ca nu mai trebuia sa car apa si nici sa mas pal la lighean îmi umpleau sufletul de bucurie. Da, aÈ™a va fi!

    Grigore isi pune echipamentul pe el, isi ia instrumentele si purcede la lucru. După o ora îl aud: „ Marius, baga in priza!”. SoÈ›ul meu face întocmai dar nici urma de vreun rezultat pozitiv. Scoate din priză ÅŸi se avântă iarăși asupra hidroforului. Sunetele care se auzeau venind din groapă îÈ›i dădeau senzaÈ›ia că desface hidroforul bucată cu bucată ÅŸi că mai apoi, îl va re-asambla. Nu am zis nimic, întrucât m-am gândit că È™tie el ce face, ca poate aÈ™a trebuie. In fond, nu eram eu instalatorul, nu? In sfârÈ™it, după încă un ceas, îl aud spunându-i lui Marius să bage iarăși in priză. Tot nimic. Nici măcar urmă de apa. Eu încep uÈ™or-uÈ™or sa mă îndoiesc de calităţile sale de instalator, cu toate că îi merge vorba că e bun. Mai rămâne acolo in groapă încă vreo trei sferturi de ceas si când merg sa mă uit din curiozitate, am rămas uimita: tot hidroforul era desfăcut, in bucăţi. Era o imagine cam neplăcută, mai ales ca trebuiau toate puse la loc din nou. Dar Grigore nu pare a avea vreo problema cu asta; el isi vede in continuare de treaba lui si de…desfăcut hidroforul.

    Mai trece o ora si îl vad in sfârÈ™it că iese din groapa. Expresia lui nu pare a spune prea mult dar afirmaÈ›ia ce avea sa o facă m-a ajutat sa-mi fac vădit o impresie despre el. IeÈ™ind, zice: „ Mama lui de hidrofor! L-am desfăcut in bucati si nu i-am dat de capăt, nu È™tiu ce are. Bai Marius, cred ca e mai bine să-Å£i cumperi altul”

    M-am uitat la Marius si el la mine. Nu aveam cuvinte. Mai bine îl lăsam cum era; cel puÅ£in, È™tiam că hidroforul e întreg, nu desfăcut precum niÈ™te piese de lego.


    hidrofor, hidrofor