vineri, 6 aprilie 2012

Galerie FOTO. Ture de 12 ore in Iad. Slujba din cauza careia nu traiesti mai mult de 30 de ani

stirileprotv.ro Ca sa scape de saracie, unii tineri lucreaza in ture de 12 ore, in unul din cele mai periculoase locuri din lume, pentru un castig de numai 3,65 euro pe zi.

Barbatii, care de obicei nu ajung sa depaseasca varsta de 30 de ani, lucreaza la minele de sulf de langa vulcanul activ Ijen, de pe insula Java, din Indonezia.

Ei cara zilnic cutii pline cu sulf, care cantaresc peste 70 kg fiecare. Pentru acesti muncitori, ziua de munca are 12 ore si norma inseamna sa care cate 10 cutii.

Conditiile de munca sunt cumplite, fumul si aerul toxic fiind foarte nociv pentru plamani. Tinerii nu au cum sa sa se protejeze de aerul toxic, cei mai norocosi au o masca de gaze, altii se multumesc cu o simpla batista legata la nas.

Desi sufera de problem grave de sanatate, plamanii si ochii lor fiind grav afectati, multi tineri considera ca locul de munca este rentabil, ei castigand aici de doua ori mai mult decat pe o plantatie de cafea.

Ei lucreaza foarte aproape de cel mai mare lac cu acid sulfuric din lume. Ph-ul acestei “ape” este de 0.5, similar cu acidul din bateria de la masina.

Sulful este folosit la fabricarea detergentilor si ingrasamintelor, precizeaza Daily Mail.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu