vineri, 13 aprilie 2012

Care sunt principalele tipuri de sisteme de aer conditionat?

Sistemele de aer conditionat sunt tot mai populare si in Romania, mai ales in mediul urban si in randul firmelor si institutiilor publice. Oamenii au devenit tot mai pretentiosi cand vine vorba de confortul termic si prefera o investitie intr-un sistem performant de aer conditionat, care poate sa asigure o temperatura constanta in apartament de-a lungul intregului an. Nu e de ignorant nici faptul ca un sistem bine pus la punct va economisi bani pe termen mediu si lung pentru utilizator. Chiar daca investitia initiala poate parea in unele cazuri considerabila, economia de energie recomanda aceasta investitie ca fiind una chibzuita. Desigur, exista mai multe tipuri de sisteme de aer conditionat si inainte de a cumpara un astfel de produs, e oportun sa va documentati in legatura cu alternativele pe care le aveti.

In functie de nevoile dumneavoastra si specificul spatiului pe care respectivul sistem il deserveste, puteti opta pentru tipul de sistem care e atat avantajos, cat si satisfacator din punctul de vedere al uzului zilnic. O astfel de decizie nu trebuie luata pripit. Ideal, ar trebui sa discutati cu un specialist in sisteme de aer conditionat care, tinand cont de datele pe care i le puneti la dispozitie, va putea sa va sfatuiasca in legatura cu cea mai buna alegere. Alternativ, puteti sa va bazati si pe intuitia dumneavoastra si pe sfaturile sau exemplul unor cunoscuti care au trebuit sa ia aceeasi decizie inainte. In continuare, va vom prezenta o parte dintre cele mai comune tipuri de sisteme de aer conditionat disponibile pe piata.  

Sistemul de aer conditionat pe fereastra

Acest tip de sistem e printre cele mai comune, fiind ales de utilizatori pentru ca e usor de intretinut, ocupa mai putin spatiu si are un consum mai mic decat sistemele centralizate. Aceste sisteme se diferentiaza de concurenta prin faptul ca toate componentele sunt in aceeasi cutie, care de obicei e montata intr-un spatiu amenajat in perete sau in jurul ferestrei. Acest sistem e alcatuit din doua parti: componenta de interior si cea de exterior. Componenta de interior elibereaza in aer aerul mai racoros, pe cand cea de exterior elibereaza in atmosfera aerul cald colectat din camera de catre sistem. Din punct de vedere tehnic, sistemul are doua subsisteme: cel de racire si cel de circulatie a aerului. Primul se ocupa de racirea aerului, pe cand cel de-al doilea are in grija ciclul aerului in si din incapere.

Sistemul de aer conditionat de tip split

Acest tip de sistem poate avea o capacitate mai mare decat sistemul pe fereastra. Un astfel de sistem poate sa alimenteze cu aer una sau doua camere si nu necesita acelasi tip de instalare. Practic, acest sistem are tot doua parti principale: cea de exterior si cea de interior. Un alt avantaj al acestui tip de sistem e acela ca poate fi considerabil mai silentios. Compresorul se afla in partea exterioara a sistemului, astfel ca acel bazait ca de motor nu se va auzi inauntru. In plus, nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu aspectul instalatiei, pentru ca cele mai multe modele disponibile pe piata au calitati estetice care vor integra dispozitivele in ambianta camerei.

Sisteme centrale de aer conditionat

Aceste sisteme sunt recomandate pentru birouri, sedii de firme, cinematografe sau case de dimensiuni mai mari. Sistemul beneficiaza de un compresor de dimensiuni si capacitate sporite, care poate fi conectat la incaperile din cladire printr-o serie de tevi. Aceste sisteme sunt si destul de costisitoare, dar au avantajul ca pot livra aer conditionat pentru un spatiu de dimensiuni foarte mari.


aer conditionat daikin, aer conditionat cluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu