duminică, 29 aprilie 2012

Top oferte aere conditionate

Daca va aflati in acea situatie in care aveti nevoie sa achizitionati unul sau mai multe aparate de aer conditionat, dar nu ati mai facut acest lucru niciodata si pur si simplu nu stiti ce produs, ce marca, ce putere sa alegeti, atunci ati ajuns in locul potrivit. In cele ce urmeaza va vom explica treptat componentele unei oferte pentru aere conditionate, ce puteti gasi intr-o astfel de oferta, cum sunt grupatele produsele din categoria aere conditionate, ce preturi pot avea, cum identificati o oferta cu adevarat avantajoasa pentru dumneavoastra si multe altele.

Vom incepe cu cea mai simpla si previzibila categorisire a produselor din categoria aere conditionate, si anume grupare acestora in functie de numele firmei producatoare. Desi aceasta categorie se adreseaza mai degraba persoanelor care au avut contacte anterioare cu aere conditionate si care nu sunt la prima achizitie de acest fel, oricine poate avea o marca preferata. Spre exemplu, chiar daca n-ati mai folositi niciodat aere conditionate fabricate de LG, dar ati folosit alte produse ale acestei firme de-a lungul timpului si ati devenit cumva un client fidel al acestui brand, este complet de inteles ca veti tinde sa analizati intai produsele din categoria aere conditionate LG, daca aceasta exista. Si, de cele mai multe ori, ea exista. Acest tip de sortare este, probabil, cel mai des intalnit in ofertele de aere conditionate, fie ele online, fie direct in magazine. Si nu trebuie sa va ingrijorati, exemplu anterior era unul pur demostrativ. In cazul in care veti ajunge sa consultati o oferta online de aere conditionate, veti vedea ca exista o gama larga de producatori foarte cunoscuti si de incredere, precum Mitsubishi, Fujitsu, Whirlpool, Samsung si multi altii. Insa, in cazul in care nu sunteti direct interesat/a de achizitionarea de aere conditionate care apartin unui producator anume, putem trece imediat la urmatorul tip de sortare, acela in functie de puterea sau numarul de BTU pe care aparatul de aer conditionat il are.

Aici trebuie sa fiti foarte atent/a cu alegerea pe care o faceti, deoarece cu cat aceste aere conditionate au un numar mai mare de BTU cu atat camera in care doriti sa le instalati trebuie sa fie mai mare. In aceasta categorie puteti intalni aere conditionate de 9,000 BTU, de 12,000 BTU, de 18,000 BTU si chiar aere conditionate de 24,000 BTU. Tineti intotdeauna minte insa ca, un numar prea mare de BTU pentru o camera  mult prea mica va genera functionarea ineficienta a acestor aere conditionate, la fel cum si un numar prea mic de BTU va face pentru o camera mult prea mare.

Desigur, este imposibil sa trecem cu vederea peste aspectul pretului la care veti gasi aere conditionate. Intr-adevar, notiunile de „ieftin” si „scump” sunt relative si variaza de la o persoana la alta. De aceea, cel putin in ceea ce priveste ofertele online de aere conditionate, veti avea optiunea de a sorta produsele in ordine crescatoare sau descrescatoare in functie de pretul acestora. Puteti, de exemplu, sa solicitati paginii web sa va arate toate produsele din categoria aere conditionate de marca Daikin sa zicem, si pe acestea sa le sorteze in ordine ascendenta in functie de pret. De asemenea, daca va aflati in categoriile bazate pe numarul de BTU, dupa ce ati selectat categoria de care aveti nevoie (9,000 BTU – 24,000 BTU), puteti aranja si produsele din aceasta categorie intr-o ordine ascendenta sau descendenta a pretului lor. Astfel, in functie de bugetul de care dispuneti pentru aceste aere conditionate, veti sti unde sa va opriti, ce va permiteti, puteti compara alte oferte online si va va fi mai usor sa luati o decizie.


Tags: aere conditionate

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Aloca buget pentru aparate aer conditionat

Construirea sau cumpararea unui locuinte noi reprezinta visul oricaruia dintre dumneavoastra, iar pentru asta incercam sa facem orice efort pentru a asigura familiei si mai ales copiilor un loc in care sa poate avea o viata placuta si ferita de orice griji. Gestionarea corecta a bugetului familiei trebuie sa fie prioritara, incercand evitarea oricaror asa numite „mici cheltuieli” ocazionale, pe care daca ati avea curiozitatea sa le contabilizati in decursul unui an calendaristic veti constata ca pot ajunge, de la caz la caz, la niste valori care va uimesc de-a dreptul. Asta nu inseamna ca veti pune embargou total pe orice mica aventura de weekend sau pe o iesire la un teatru pentru ca deja am vorbi despre altceva. Totusi un buget bine tinut in mana poate aduce satisfcatii si mai ales o utilarea a casei dumneavoastra in parametri normali si mai ales necesari pentru vremurile pe care le traim.

Daca va aflati in situatia in care o casa este aproape de a fi terminata din punct de vedere al construtiei si urmeaza faza de utilare a acesteia cu diferite aparate electrocasnice necesare oricarei locuinte, va trebui sa acordati putina atentie si unui aspect pe care multi il uita in febra aducerii in casa a frigiderului, masinii de spalat si uscat rufe, cuptorului cu microunde sau a aragazului. Este vorba despre sistemul de climatizare al locuintei, care va trebui instalat inca inaintea finalizarii complete a finisajelor interioare si a aducerii mobilei pentru fiecare incapare.

Motivul este simplu si deriva din faptul ca instalarea unor astfel de aparate aer conditionat implica debitarea unor gauri in peretii exteriori ai locuintei si de aici necesitatea unor reparatii ulterioare minime. Pe langa aspectul referitor al refacerii zonelor in care au fost introduse conductele de alimentare cu freon a acestor aparate aer conditionat, se va genera si putin praf, lucru nepotivit pentru o mobila noua, abia despachetata si asezata in camere.

Cand vorbeam despre buget si modul lui de gestionare, aveam in vedere si faptul ca ar fi foarte potrivit ca instalarea sistemului de climatizare sa fie facuta in acelasi timp in toata casa, pentru a evita astfel cu alta ocazie un deranj suplimentar. De aceea incercati sa cumparati si sa solicitati unei firme specializate instalarea deodata a tuturor acestor aparate aer conditionat in casa dumneavoastra, inca inainte de a va muta si a aduce toate lucrurile in casa. Avand o astfel de abordare veti beneficia inclusiv de efectuarea tuturor reparatiilor necesare ulterior montarii si practic nu ar urma doar o curatenie generala si totul este gata.

Daca vi se pare o solutie ideala, atunci nu va ramane decat sa contactati o firma specializata si recunoscuta in randul clientilor sai pentru bunele practici de montaj aplicate pentru de aparate aer conditionat si desigur recomandata prin profesionalismul tehnicienilor sai. Configurarea si determinarea necesarului de putere al compresoarelor fiecarui dintre aceste de aparate aer conditionat se va face individual pentru fiecare camera in parte, prin respectarea regulilor de dimensionare corecta a capacitatii compresoarelor.

Numai cu sprijinul unui tehnician autorizat in instalarea de sisteme de climatizare, veti putea primi un set de instructiuni pentru comandarea acelor aparate aer conditionat, care se potrivesc cel mai bine cu necesitatile casei dumneavoastra. Orice derogare de la realizarea unei dimensionari corespunzatoare si de la aplicarea unui montaj profesionist petnru aceste aparate aer conditionat, va genera o functionare neeconomica a intregului sistem de climatizare, uneori cu costuri exagerate de energie electrica, lucru pe care cu siguranta bugetul dumneavoastra si asa slabit nu il va mai putea suporta cu usurinta.


Tags: aparate aer conditionat

vineri, 27 aprilie 2012

Distractie copii !

          Unul dintre cele mai palpitante jocuri care prinde tot mai mult la copii si adultii atat din strainatate cat si din Romania este laser tag.

          Acest joc este perfect pentru multiple ocazii cum ar fi petreceri laser, petreceri copii, aniversari copii, team buildinguri. Jocul a fost creat datorita valului de fani ai serialului Star Treck din anul 1978, in care apareau armele laser. Dezvoltarea acestui joc s-a facut mai tarziu pe baza simularilor de lupta ale soldatiilor americani transpuse in jocuri de rol, ajungand la nivelul la care este astazi pe tot globul.

         De asemenea in anii 80, cel putin dupa aparitia altei serii celebre si anume Razboiul Stelelor, au devenit celebre si foarte cerute multe petreceri laser caracteristice anilor disco. Dar chiar si in zilele noastre moda si apetitul pentru lasere s-au intors, devenind tot mai numeroase petrecerile pentru copii, care le ofera o  distractie maxima.

        Laser tag are o desfasurare bine organizata, mergand dupa un scenariu, intr-o locatie inchisa, numita laser tag arena, sau afara in are liber. Lupta se da intre echipe, formate din aproximativ 4  membri fiecare, care impreuna lucreaza pentru anihilarea adversariilor. Laser tag arena este astfel gandita incat sa stimuleze la maxim competitivitatea si lucrul in echipa. Aceasta arena este un labirint in care se gasesc masini, butoaie, cauciucuri permitand scenarii complexe de simulare a unei experiente dintr-o zona de razboi.

        Acest joc este folosit si de soldati pentru antrenament, jocul simuland diferite scenarii posibile din timpul unui conflict.

        Jocul este preferat de adulti atat pentru a se juca ei, cat si copii lor. Laser tag fiind un joc de echipa, dezvolta increderea in fortele proprii si in alti oameni, sprijinul reciproc intre coechipieri si poate lega chiar amicitii. Este un joc excelent, preferat la team buildinguri si pentru ca, spre deosebire de paintball este complet inofensiv, iar echipamentul este lejer. Echipamentul este format dintr-o arma cu laser si o vesta, permitand o mobilitate mult mai mare, de asemenea nu exista accidente si vanatai cum se intampla de obicei la paintball.

         Unul din locurile in care se pot juca pasionatii acestui joc este laser tag Bucuresti, unde se pot organiza diverse petreceri sau cel putin o petrecere copii Bucuresti.

         Din ce in ce mai repede acest joc prinde tot mai multa popularitate si vor aparea tot mai multe orase care isi vor deschide la randul lor laser tag arena asa cum exista laser tag Bucuresti.

        Diversele evenimente precum aniversari copii, petrecere copii din intreaga tara, petrecere copii Bucuresti sunt un mod antrenant de a-ti petrece timpul, iar tot ce ar trebui sa zica parintii copiilor este:

          Sa aveti distractie copii !

 

     

 

 

joi, 26 aprilie 2012

Cum ar fi sa-ti fie cald iarna ?

Multi dintre noi probabil ca am trait anii grei ai represiunii totalitare, cand frigul si lipsurile erau „la mare cautare”. Am indurat si lipsa hranei dar si frigul din case fara sa pueam face mai nimic. De ceva vreme incoace, lucrurile s-au mai schimbat, dar nu asa cum ne-am fi dorit. Acum in cele mai multe case, caldura este suficienta, insa costurile au luat loc lipsurilor din trecut. Sunt situatii in care din patru radiatoare intr-o locuinta sunt folosire doar doua si asta numai datorita costurilor exorbitante raportate la nivelul veniturilor unei familii, care daca are si unul sau doi copii, deja nu mai poate face fata cheltuielilor.

Este evident ca trebuie sa se intervina in toata aceasta problema si numai noi suntem cei care putem lua o decizie radicala pentru diminuarea acestor cheltuieli, prin folosirea unor sisteme incalzire care sa ofere in primul rand economie si randament in functie de cantitatea de energie consumata. Este important sa va informati prin orice mijloace, atat intreband prietenii sau cunostintele, dar mai ales cu ajutorul internetului care ar putea fi cele mai bune solutii incalzire pe care le veti putea integra in spatiul pe care il detineti.

Veti descoperi in acest fel ca nu trebuie sa mai fiti prizonieri ai celebrului „agent” care va goleste buzunarele si mai mult decat atat nici nu va ofera maxinul de randament in ceea ce priveste incalzirea locuintei dumneavoastra. Este posibil sa fi intalnit vreodata o astfel de metoda de incalzire a locuintei, atunci cand ati pasit pe podeaua vreunei case si ati simtit o caldura placuta, desigur in timpul iernii. Ati fost probabil surprins, dar imediat ati putut afla ca in acea locuinta a fost adoptata solutia de incalzire pardoseala.

Este cu siguranta cea mai utila si mai economica varianta de a va incalzi casa pe timpul iernii, multe alte familii optand pentru incalzirea in pardoseala datorita faptului ca este o diferente radicala intre varianta clasica si aceasta. In primul rand ne referim aici la modul in care va fi distribuita caldura in camera. In timp ce vechile radiatoare din otel sau fonta aveau o putere radianta care isi debita capacitatea pe verticala numai in zona unde erau instalate, de regula sub fereastra, aceasta solutie de incalzire pardoseala, va elibera intreaga cantitate de energie calorica pe toata suprafata camerei, fiind directionata de jos inspre partea superioara a incaperii, in mod echilibrat.

In consecinta, zona cea mai bine incalzita a camerei va fi pardoseala, lucru asteptat si normal avand in vedere faptul logic ca orice activitate, in oricare casa, se va desfasura la nivelul pardoselei. Cand veti sta la televizor, sau cand veti lucra la calculator, incalzirea in pardoseala va oferi o temperatura constanta de cel putin 24 de grade Celsius, ceea ce este mai mult decat rezonabil. In schimb zona superioara a incaperii va beneficia si ea de circa 20 de grade Celsius, ceea ce este absolut normal. Zona medie a inaltimii incaperii isi va primi cel putin 22 de grade Celsius, exact atat cat este necesar si confortabil. In contradictie cu aceste valori, un radiator de tip clasic, ar fi aruncat spre partea superioara a camerei toate puterea sa calorica, incalzind serios tavanul si abia apoi prin circulatia aerului, temperatura ar fi redistrubuita in restul camerei. Este evident neajunsul si de aici si randamentul ineficient al vechiului sistem de incalzire.

Daca veti hotara ca vreti sa verificati cum ar fi sa va fie cald la iarna cu costuri mai mult decat rezonabile si cu un aport ambiental net superior in casa, atunci incercati sa verificati din vreme o oferta cu solutii incalzire pardoseala preturi, care fara indoiala va aduce cel putin declansarea deciziei pentru a trece la noul sistem de incalzire pardoseala.

sâmbătă, 21 aprilie 2012

Ferestre si lucrurile de dupa ele.

Cate lucruri ne trec prin fata geamului zilnic si noi nu le observam, probabil pentru ca nu suntem acasa sau pentru ca suntem mult prea obositi pentru acest lucru atunci cand totusi suntem. Primavara isi intra usor in drepturi, si mirosul acela de proaspat ne intra in case, si ne face sa ne gandim la extrem de multe lucruri pe care le-am dori sa ni le cumparam in casa, poate o mobila noua, poate un pat nou poate o canapea. Sau poate o perdea, pana la urma asta ne ajuta sa ne schimbam ambientul luminos. Este destul de greu sa crezi ca poti face mare lucru in casa fara niste bani si cel mai probabil multi, dar vedeti dvs banii multi nu sunt intotdeauna cheia. Un rol important in renovarile scumpe de apartament il are si imaginatia. Daca aceasta lipseste suntem nevoiti sa apelam la solutii care sunt simple dar costa mult, de aici deducem avident ca sunt si testate. Adica multi le folosesc au un efect pe care poti sa contezi dar cu siguranta acest lucru il mai are cineva. Tocmai de accea exista si posibilitatea sa iti creezi tu singur propriul interior potrivit stilului si nevoilor tale. De exemplu unora le place sa li se para camera unde locuisc ca ar fi mai mare decat este, altii vor sa fie mai mica.

     Nevoia de spatiu apare cel mai des in cazul dormitoarelor, pentru ca inainte sa doarma omul se uita de regula in tavan si fara sa vrea examineaza incaperea. Totusi sunt si persoane care sufera de claustrofobie si au nevoie stringenta de foarte mult spatiu. Oricum ar fi lumina joaca un rol important in amenajarea spatiului locuibil, multiplele fatete pe care I le poti acorda luminii pot genera diverse efecte si stari psihice. Poti amenaja un birou astfel incat sa poti profita in cea mai mare parte a zilei de existenta luminii naturale, asta in cazul in care ai geamuri foarte mari, si este un spatiu generos cu lumina. Sau poti face un dormitor foarte intim si cochet jucandu-te cu efectele unor lumini artificiale care te pot relaxa pe timp de seara. Am vazut mai nou ca se folosesc si tapeturi speciale fosforescente care au in tavan constelatii si aranjamente de stele sau planete. Daca este foarte reusit desenul poti avea senzatia ca dormi sub cerul liber. In joaca aceasta cu lumina conteaza foarte mult sa ai perdele si draperii corespunzatoare, pentru ca ele lasa sa treaca sau nu acolo unde e nevoie razele soarelui. Sau iti pot inchide fereastra si o pot priva de privirile curioase ale vecinilor. Poti folosi si perdele moderne combinate cu tot felul de modele draperii . Cand ne referim la preturi perdele credem ca sunt foarte scumpe dar nu este asa sunt si perdele ieftine si accesibile pentru toate gusturile. Aceste mici sfaturi te ajuta sa obtii un interior decent pentru casa ta, dar trebuie sa tii minte cateva. lucruri si anume ca perdelele de calitate trebuiesc montate de profesionisti pentru ca exista riscul ca tu sa nu le montezi corespunzator si sa nu obtii efectul pe care ti-l doresti asa ca apeleaza cu incredere la firmele care fac montaje de perdele si draperii pentru ca numai ei te pot ajuta sa obtii un aranjament reusit. De aceea este foarte bine sa obtii ajutorul unor profesionisti si acestia pot fi gasiti foarte usor pe web.


perdele, draperii

Lucruri noi si lucruri ieftine.

     Cat de des te-ai uitat in propria casa si ai observat ca lipseste ceva. Ceva care te-ar face sa te simti mai bine, sa iti dea impresia aceea de acasa, sau cine stie ceva cu care sa te poti lauda pritenilor atunci cand vin la tine.Nu te gandi la lucruri scumpe. De fapt asta este si tendinta care se desprinde din modul in care functioneaza piata in momentul de fata si anume daca folosesti multi bani cu siguranta vei avea lucruri bune si frumoase. Ceea ce nu este in totalitate adevarat, cu putina imaginatie si intuitie poti folosi lucruri aparent cu valorare foarte mica si le poti valorifica tu la adevaratul lor potential. Pana la urma acelasi lucru il fac si companiile producatoare , ei iau materiale care nu sunt grozave si le transforma pentru a le vinde apoi pe sume mari. Cam la asta se reduce sistemul economic care se supune modei si trendurilor. Rolul acestora este de a-ti lua capabilitatea sa vezi ce este in spatele acelor lucruri. Ti le arata stralucind in fata ca apoi sa nu mai observi cat de slabe sunt produsele unei mari companii , si sa te gandesti doar ca ai o haina sau un lucru “ de firma” . Nu este nevoie mereu sa cauti cele mai mai scumpe lucruri pentru a avea o casa de invidiat, dar ce-i drept ai nevoie de foarte multa inspiratie iar daca aceasta nu exista ai nevoie sa gasesti un specialist care te poate ajuta. Poti impune chiar un trend creeindu-ti tu singur mediul in care traiesti dupa propriile tale idei. Poti sa folosesti chiar si lucruri facute de mana ta pentru a oferi unicitate si caracter locuintei tale. Orice iti doresti si poti realiza se poate folosi drept arta. Un loc importanta unde majoritatea persoanelor care iti trec pragul casei este geamul. Nu se stie exact de ce dar exista banuiala ca ar sta in ancestralul fiintei umane sa priveasca si natura sau in cazul nostru afara. Din pacate in orase nu a mai ramas prea multa natura. Dar geamul este o zona cheie in caza dvs. Si de aceea trebuie sa aveti foarte mare grija la modul in care o puneti in valoare.

   Ca sa va asigurati ca nu o sa gresiti aici incercati sa apelati la ajutorul unui profesionist. In primul rand mare grija la tipul de geam pe care il folositi, mai nou termopanele au inceput sa puna probleme la montaj cat si dupa , cand spunem dupa montaj ne referim la geamurile de pe care efectiv se scurge apa, atunci cand in casa este cald si afara este iarna. Apoi trebuie sa va puneti perdele si draperii acolo unde este cazul. Daca folositi  perdele veti observa ca ambianta incaperii dvs se schimba rapid si asta in cazul in care gasiti o perdea foarte frumoasa si in concordanta cu mobilierul din camera dvs.Cand folositi draperii alegeti o culoare mai inchisa, care sa va protejeze de lumina solara pentru ca pana la urma acesta este rostul draperiilor. Pentru acest gen de materiale exista numeroase modele si preturi. Dealtfel nu puneti accent pe preturi perdele ci mai degraba pe efectul pe care puteti conta in momentul in care le puneti. Este grozav atuni cand sunt puse de specialisti si acestia reusesc sa obtina efectul acela pe care il vedeti numai in reviste, credet-ma acele aranjamente sunt destul de greu de facut.


galerii, perdele si draperii

vineri, 20 aprilie 2012

Actionarea prin motoare sincrone

Motoarele sincrone sunt utilizate la actionarea utilajelor mari, cand puterea electrica depaseste 300 kW. Alimentarea acestora se face atat pe circuitul statoric, cat si pe cel rotoric. Statorul se leaga la reteaua de curent alternativ, iar rotorul la o sursa de curent continuu (generator de excitatie) pentru a asigura formarea campului electromagnetic rotoric. Motorul sincron de hidrofor prezinta avantajul ca are un moment de pornire ridicat si curent la pornire redus, iar la o functionare supraexcitata, motorul  poate debita in retea  energie reactiva (deci imbunatateste factorul de putere). Dezavantajul consta in faptul ca pentru a fi pornit, rotorul motorului sincron trebuie initial adus la turatia campului magnetic invartitor statoric, deci are nevoie de un motor de lansare. Dupa ce motorul de lansare aduce rotorul motorului de baza la turatia de sincronism, se cupleaza alimentarea in curent continuu a circuitului rotoric, se formeaza polaritatea magnetilor pe rotor si motorul intra in functiune. Acest mecanism de functionare vizeaza si dispozitivul tip hidrofor. Modelul de hidrofor cu motor sincron modern prezinta pe stator o infasurare suplimentara cu care acesta este pornit in regim asincron (ca motoare asincrone); la atingerea turatiei nominale, printr-un sistem adecvat de automatizare (pe baza de frecventa sau pe baza de curent rotoric), motoarele incep sa functioneze in regim sincron. Masurarea puterii si a consumului de energie pentru actionarea unui utilaj, presupune determinarea (aflarea) puterilor consumate de motorul electric de actionare. Puterea activa se masoara cu wattmetrul, aparat care prin cele doua bobine de care dispune ( de curent – din conductoare groase si de tensiune – din conductoare subtiri) “efectueaza” operatiile  corespunzator si afiseaza valoarea puterii in kW. Cand fazele sunt simetrice, consumul pe faze este acelasi si atunci puterea totala, folosind un singur wattmetru, se obtine prin triplarea puterii masurate pe o singura faza.  Cand fazele nu sunt echilibrate, puterea totala este data de masuratorile efectuate cu doua wattmetre. Facilitatile de natura fiscala oferite utilizatorilor care consuma energie mai mult in afara varfurilor de sarcina, ii determina pe acestia sa urmareasca consumul separat – pe intervalul varfului de sarcina si in afara acestuia (energia de varf si de baza) – folosind un sistem cu dubla contorizare. Consumatorii industriali importanti, care pot lua sau pot da in  sistemul energetic national energie reactiva, vor asigura contorizarea separata (in ambele sensuri). Pentru determinarea caracteristicilor de functionare ale masinilor (pompe, hidrofor, ventilatoare, compresoare) masurarea parametrilor de functionare a motoarelor presupune folosirea unor  truse electrice de masura in clasa de precizie adecvata, precum si curba de randament a motorului electric; cand puterea acestuia nu se modifica prea mult, este suficient sa se cunoasca doar randamentul la puterea nominala a motorului. Motoarele electrice, respectiv utilajele cu carcasa metalica, racordate la reteaua electrica, vor fi legate la pamant (potential nul) prin centura de impamantare, care trebuie sa asigure o rezistenta de trecere cat mai mica.  In acest scop, la motoarele mici, legatura trebuie sa fie realizata din cupru, in structura multifilara, sa aiba lungime cat mai mica si sectiune cat mai mare (densitate mica de curent); la motoarele mari, legatura la pamant se asigura prin intermediul unei platbande metalice.  Atat in cazul unui hidrofor cat si a unui ventilator, caracteristicile de sarcina, de putere si de randament, au valoare practica numai daca au fost obtinute in urma masuratorilor de laborator sau in conditii industriale. Caracteristica de cavitatie se determina  numai in cazul pompelor; pentru ventilatoare fenomenul este inexistent. Metodologia de lucru este asemanatoare, unele diferentieri apar numai datorita fluidului de lucru (apa sau aer). Un hidrofor prezinta anumite caracteristici de functionare. Majoritatea utilizatorilor apeleaza la acest dispozitiv  in scop individual. Cele  mai frecvente destinatii de utilitate sunt consumul casnic si irigatiile. Intr-o statie de pompare el ajuta pompele sa functioneze intr-un regim echilibrat si armonios, regleaza fluxul apei filtrate si pompate.   


hidrofor pret, pompe submersibile

sâmbătă, 14 aprilie 2012

Povestea mea cu hidroforul.

În 2005, am apelat la o firmă recomandată ca fiind foarte serioasă. Comercializau ÅŸi montau produsele uneia dintre cele mai bune mărci străine de pompe submersibile ÅŸi hidrofoare. Mi-au cerut toÅ£i parametrii posibili ai casei mele: înălÅ£ime, etaje, număr de băi, număr de persoane, bucătării, udat grădina, adâncime până la oglinda apei din puÅ£, grosime strat de apă etc. Eu am avut o singură dorinţă: să pot să fac ÅŸi duÅŸ, să spăl ÅŸi vasele ÅŸi să ud ÅŸi grădina în acelaÅŸi timp. Au zis că se rezolvă. Mi-au montat un hidrofor care după doi ani a început să gâfâie.

Anul trecut, în vară, a decedat irevocabil. Am apelat iar la aceeaÅŸi firmă. Nu mă mai Å£ineau minte. Mi-au zis ironic că cine mi-a recomandat acel tip de hidrofor m-a indus în eroare, că era subdimensionat. Le-am spus, sec, că tocmai ei au făcut asta, cu trei ani în urmă. S-au scuzat spunând că de vină fusese, probabil, o persoană care nu mai lucrează la ei... Da, tipic. Iar le-am dat specificaÅ£iile casei ÅŸi iar le-am spus de cerinÅ£a mea. Le-am zis că între timp mi-am făcut o grădină frumoasă, la care am muncit mult ÅŸi că vreau să o pot uda vara cum trebuie.

De data asta mi-au adus o pompă submersibilă (nu hidrofor), care arăta ca o rachetă militară. Ziceai că e o sofisticată armă cu ghidaj laser. Arăta aÅŸa, impresionant. Au lucrat bine ÅŸi repede la montaj. Presiunea apei era exact cum îmi doream: puteam face duÅŸ în ambele băi, puteam spăla vasele ÅŸi puteam uda temeinic ÅŸi grădina, în acelaÅŸi timp. Asta se întâmpla în septembrie 2008. De atunci, "racheta" mea a funcÅ£ionat impecabil. Până aseară, când s-a oprit brusc ÅŸi a intrat într-o tăcere mormântală. După 10 minute a luat-o singură din loc.

DeÅŸi m-am bucurat ÅŸi am putut face duÅŸ, mi-am dat seama că e ceva în neregulă. Azi dimineaţă, "racheta" s-a oprit iar, brusc ÅŸi inexplicabil. Am sunat la firma care o montase. Am garanÅ£ie doi ani, până în 2012. Au trimis pe cineva chiar după-amiază. Concluzia verificării: apa din puÅ£ era extrem de murdară, plină de nisip ÅŸi mâl, filtrele erau colmatate. Avusesem noroc că nu se stricase definitiv. Trebuia doar scoasă ÅŸi curăţată. Dar de ce se tulburase în aÅŸa hal apa din fântâna mea? Åži atunci m-am prins. Exact peste drum, un vecin îÅŸi terminase de construit casa ÅŸi, cum nu avem reÅ£ea de apă, ÅŸi-a săpat o fântână, la nici 100 de metri de fântâna mea - un puÅ£ în aceeaÅŸi pânză freatică.
Tot mâlul rezultat din forare îl aspirase "racheta" mea ÅŸi se înecase. Omul de la firmă a repus-o în funcÅ£iune temporar, până săptămâna viitoare, când va fi scoasă din puÅ£, dusă la service, curăţată ÅŸi după-amiază montată la loc. O jumătate de zi voi sta fără apă.


pompa submersibila, hidrofoare ieftine

vineri, 13 aprilie 2012

Care sunt principalele tipuri de sisteme de aer conditionat?

Sistemele de aer conditionat sunt tot mai populare si in Romania, mai ales in mediul urban si in randul firmelor si institutiilor publice. Oamenii au devenit tot mai pretentiosi cand vine vorba de confortul termic si prefera o investitie intr-un sistem performant de aer conditionat, care poate sa asigure o temperatura constanta in apartament de-a lungul intregului an. Nu e de ignorant nici faptul ca un sistem bine pus la punct va economisi bani pe termen mediu si lung pentru utilizator. Chiar daca investitia initiala poate parea in unele cazuri considerabila, economia de energie recomanda aceasta investitie ca fiind una chibzuita. Desigur, exista mai multe tipuri de sisteme de aer conditionat si inainte de a cumpara un astfel de produs, e oportun sa va documentati in legatura cu alternativele pe care le aveti.

In functie de nevoile dumneavoastra si specificul spatiului pe care respectivul sistem il deserveste, puteti opta pentru tipul de sistem care e atat avantajos, cat si satisfacator din punctul de vedere al uzului zilnic. O astfel de decizie nu trebuie luata pripit. Ideal, ar trebui sa discutati cu un specialist in sisteme de aer conditionat care, tinand cont de datele pe care i le puneti la dispozitie, va putea sa va sfatuiasca in legatura cu cea mai buna alegere. Alternativ, puteti sa va bazati si pe intuitia dumneavoastra si pe sfaturile sau exemplul unor cunoscuti care au trebuit sa ia aceeasi decizie inainte. In continuare, va vom prezenta o parte dintre cele mai comune tipuri de sisteme de aer conditionat disponibile pe piata.  

Sistemul de aer conditionat pe fereastra

Acest tip de sistem e printre cele mai comune, fiind ales de utilizatori pentru ca e usor de intretinut, ocupa mai putin spatiu si are un consum mai mic decat sistemele centralizate. Aceste sisteme se diferentiaza de concurenta prin faptul ca toate componentele sunt in aceeasi cutie, care de obicei e montata intr-un spatiu amenajat in perete sau in jurul ferestrei. Acest sistem e alcatuit din doua parti: componenta de interior si cea de exterior. Componenta de interior elibereaza in aer aerul mai racoros, pe cand cea de exterior elibereaza in atmosfera aerul cald colectat din camera de catre sistem. Din punct de vedere tehnic, sistemul are doua subsisteme: cel de racire si cel de circulatie a aerului. Primul se ocupa de racirea aerului, pe cand cel de-al doilea are in grija ciclul aerului in si din incapere.

Sistemul de aer conditionat de tip split

Acest tip de sistem poate avea o capacitate mai mare decat sistemul pe fereastra. Un astfel de sistem poate sa alimenteze cu aer una sau doua camere si nu necesita acelasi tip de instalare. Practic, acest sistem are tot doua parti principale: cea de exterior si cea de interior. Un alt avantaj al acestui tip de sistem e acela ca poate fi considerabil mai silentios. Compresorul se afla in partea exterioara a sistemului, astfel ca acel bazait ca de motor nu se va auzi inauntru. In plus, nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu aspectul instalatiei, pentru ca cele mai multe modele disponibile pe piata au calitati estetice care vor integra dispozitivele in ambianta camerei.

Sisteme centrale de aer conditionat

Aceste sisteme sunt recomandate pentru birouri, sedii de firme, cinematografe sau case de dimensiuni mai mari. Sistemul beneficiaza de un compresor de dimensiuni si capacitate sporite, care poate fi conectat la incaperile din cladire printr-o serie de tevi. Aceste sisteme sunt si destul de costisitoare, dar au avantajul ca pot livra aer conditionat pentru un spatiu de dimensiuni foarte mari.


aer conditionat daikin, aer conditionat cluj

joi, 12 aprilie 2012

Supapa vasului de hidrofor

Vasul unui hidrofor este o piesa componenta a acestui dispozitiv. Exista o gama diversa de astfel de produse care variaza in functie de capacitate. Unele sunt mai mari, altele sunt mai mici, depinde de utilitatea hidroforului ( uz casnic, industrial). Vasul are in dotare o supapa de siguranta. Supapa este un element definitoriu; este un echipament de protectie impotriva suprapresiunilor sau depresiunilor, aparute ca urmare a miscarii nepermanente a lichidelor in conducta. In general sunt amplasate pe circuitul de refulare a unui hidrofor. Deschiderea sau inchiderea unei supape se face sub actiunea fortelor hidrostatice, respectiv hidrodinamice, iar manevra inversa sub actiunea fortelor elastice sau gravitationale. Supapa de siguranta este recomandata pentru limitarea suprapresiunilor in circuitele hidraulice de refulare. Exista mai multe tipuri de supape de siguranta: supape de tip inchis cu sistem de etansare, supape de tip deschis cu etansare si supape de tip deschis fara etansare. Supapele de tip inchis cu etansare sunt prevazute cu flanse sau mufe filetate, atat la intrare cat si la iesire in scopul colectarii lichidului evacuat prin corpul supapei. Supapele de tipul deschis evacueaza lichidul in exteriorul circuitului. Supapa de diametru are o anumita suprafata; pe aceasta suprafata actioneaza pe de o parte presiunea hidrostatica cu o anumita forta , iar pe de alta parte forta elastica a arcului precomprimat si greutatea proprie a supapei. In conditiile in care presiunea creste se modifica echilibrul sistemului. Supapa de siguranta cu arc se utilizeaza la recipienti sub presiune ai instalatiilor auxiliare ale statiilor de pompare; supapele de siguranta cu contragreutate pe circuitele de refulare ale statiilor de pompare si pe hidrofoarele statiilor de punere sub presiune. Practic o supapa de siguranta ca urmare a unei forte suplimentare se deplaseaza, permitand evacuarea lichidului si are loc comprimarea arcului cu care este prevazuta. Aici intervine forta elastica. Valoarea presiunii limita poate fi reglata prin modificarea fortei de pretensionare a arcului, dar cel mai frecvent prin modificarea bratului contragreutatii si marimea acesteia. In cazul unui hidrofor utilizat pentru ajutorarea statiilor de pompare se utilizeaza supapa cu arc de tip deschis. Aceasta se monteaza pe circuitul de refulare a vasului de hidrofor . In conditii normale forta din resort este suficienta pentru a tine discul pe scaunul circular. Cand presiunea creste, echilibrul se strica. Vasul unui hidrofor are capacitatea de a suporta o anumita temperatura a lichidului; si presiunea trebuie sa se incadreze intre anumite limite. Vasul este bine sa fie montat de catre un personal autorizat. Este recomandabil, in conditiile in care dorim sa inlocuim un astfel de vas, pompa sa nu mai fie conectata la instalatia electrica iar alimentarea cu apa sa fie oprita. Este indicat ca vasul sa fie montat in apropierea presostatului. Astfel in urma procesului de frecare nu mai au loc pierderi de presiune. Vasul nu trebuie sa prezinte scurgeri. Acesta este acoperit spre exterior cu un invelis care are rol protector. Instalarea acestei piese este un proces relativ simplu si rapid. Dupa ce a fost montat in conditii optime, se poate realiza conexiunea la reteaua electrica. O alta piesa componenta a hidroforului este rezervorul. Acesta are rolul de a aduna cantitati de apa care apoi urmeaza sa fie eliminate catre zona de destinatie. Se impune o verificare regulata a instalatiei si a dispozitivului. Trebuie verificat si lichidul care trece prin vas. Acesta trebuie sa aiba o anumita concentratie, sa nu fie dens. In interior exista o anumita temperatura si presiune admise. Daca acestea sunt depasite, pot aparea eventuale probleme care pot tulbura buna desfasurare a activitatilor. Fiecare tip de hidrofor este dotat cu un anumit vas. hidrofoarele cu destinatii in sectorul industrial sunt prevazute cu vase de capacitate mai mare; cele pentru uz casnic au in dotare vase mici.
hidrofor, pompa hidrofor

miercuri, 11 aprilie 2012

Aşa fântână, aşa pompa submersibila

Oameni buni, când vreÈ›i să vă cumpăraÈ›i ceva, uitati-vă numai la calitate; acesta e cel mai bun sfat pe care vi-l pot da. Si asta din proprie experienţă. La mine la Å£ară, casa părintească se află în deal, fiind deci ceva mai sus decât restul caselor. După cum e lesne de înÅ£eles, ÅŸi distanÅ£a până la apa e mai lungă. AÅŸa că, intr-o zi, sătul de scos apa cu găleata, mă hotărăsc să-mi pun o pompa  submersibila in fântână. Ideea era strălucitoare si mă însufleÈ›ea pana la cer! Submersibilă…da! AÅŸ putea să ud cât vreau, aÅŸ putea sa-mi umplu piscina de câte ori vreau si plus, nu mai trebuie să muncesc sa scot apa cu găleata….Totul e perfect si total pentru o pompa submersibilă. Deci, mă îmbrac si plec in oraÈ™ sa-mi iau una. Când sunt gata, mă întorc bucuros până la culmi cu o pompa submersibila. Acum, cine sa o instaleze? Ca eu nu È™tiu. Mă gândesc si îmi vine ideea sa merg la nea Radu, cunoscut in sat ca un iscusit electrician. Bun…mă duc la el si-i spun despre asta. Rămâne stabilit ca mâine dimineaţă să vină acasă la mine. E perfect! A doua zi, la ora nouă, mă trezesc cu nea Radu la poarta. Îl aduc la fântână si aduc si subermisbila. El începe sa-i facă legăturile, lipeÈ™te firele, izolează si spune:” gata, hai sa o dăm in fântână!”Eu sunt întrucâtva uimit; adică, numai noi doi? Dar mă rog, poate ca nu e asa de greu pana la urma…Si începem. Eu È›in de fir iar nea Radu Å£ine de furtun si aÅŸa, uÈ™or-uÈ™or, „dam” submersibila la apa. E cam greoi, pentru ca fântână fiind chiar foarte adânca( are peste 22 de m!) pe măsura ce pompa  submersibila coboară, si întunericul se accentuează dar continuăm fără nici o poticnire. Si o coborâm, si o coborâm până când vedem că oglinda apei face valuri. Gata, a ajuns! Însa nea Radu nu se opreÈ™te aici; el continuă sa o lase in jos pana când o pompa submersibila nici nu se mai vede. Ea înaintează cu drag si spor pe È›eava forată in fântână. Deci asa…Eu credeam ca o lasă la nivelul apei dar nu e asa. Nea Radu zice ca trebuie lăsata mult in jos, ca asa se face cu astfel de maÅŸinării si având in vedere si adâncimea fântânii, cu atât mai mult. Si continuam sa o coborâm, încă vreo două zeci de minute. La un moment dat, nea Radu zice:” mergi si apasă butonul de pornire, sa vedem ce gânduri are”

Si asa fac. Mă duc la întrerupătorul creat tot de nea Radu mai devreme si îl apăs. După cinci secunde apare primul jet de apă iar eu aproape sar in sus de bucurie. Dar mă dezumflu repede când văd ca se opreÈ™te. Nea Radu zice ca e normal, e doar o chestiune de acomodare pana când submersibila se alimentează cum trebuie. Si asa este. Jetul continuă, când mai întrerupt când continuu si în final apa curge necontenit si din abundenţă. Mă bucur grozav! Nea Rdu zice ca submersibila se află la peste 50 de metri adâncime. Mamă, asta e imens…! Sunt uimit să aud dar pot să o cred cu uÈ™urinÈ›a din moment ce văd cu câtă „bogăţie” Å£âÅŸneÅŸte apa din furtun…J


pompa submersibila, hidrofor

marți, 10 aprilie 2012

Importanta unei canalizari functionale

Complexitatea instalatiilor cu care sunt dotate locuintele noastre si faptul ca acestea ne asigura in regim permanent o utilizare conforma cu cerintele zilnice, ne obliga sa adoptam o pozitie precauta in ceea ce privesc intervalele optime pentru asigurarea intretinerii acestora. In lipsa acestor masuri de prevedere, practic in orice moment la una dintre aceste instalatii poate interveni o avarie, care in functie de gravitatea pe care o prezinta poate aduce in stare de neutilizare intreaga locuinta.

Fiecare instalatie are particularitatile sale, iar interventiile sunt fara indoiala asigurate de catre profesionisti, care vor putea diagnostica, intretine si remedia orice tip de avarie. Fie ca ne referim la instalatia electrica, cea de furnizare a gazului, ori alimentarea cu apa, oricare dintre aceste instalatii trebui categoric sa beneficieze de prezenta profesionista a unui instalator autorizat, atunci cand starea de fapt o impune.

In lista celor mai utilizate instalatii casnice se afla sistemul de canalizare pentru apele uzate care au fost folosite intr-o gospodarie.

Toate instalatiile sanitare pe care le detinem vor deversa catre sistemul de canalizare apa utilizata zilnic, iar aceasta cantitate nu este deloc neglijabila chiar si daca vorbim despre o familie obisnuita cu doua sau trei persoane. Odata cu trecerea timpului in functie de data la care a fost pusa in functiune pentru prima oara instalatia de canalizare, peretii tubulaturii acesteia vor retine diverse particule care in timp vor putea chiar bloca scurgerea normala a apelor uzate.

Infundarea unei asemenea isntalatii este de departe cosmarul oricarui proprietar, de aceea intretinerea periodica este mai mult decat oportuna. Avand in vedere aceste aspecte contactarea unor servicii canalizare, in ideea punerii la punct a unui grafic de interventie preventiva este cu siguranta solutia potrivita.

Echipamentele performante cu care se vor putea oferi servicii de desfundare canalizare, completate cu profesionalismul echipelor de tehnicieni, va pun la adapost fata de producerea unor refulari accidentale.

Pe langa aspectul strict de desfundare canal, veti putea solicita si o curatare prin spalare cu jet de apa sub presiune a intregii instalatii de canalizare, incepand chiar din dretptul instalatiilor sanitare din locuinta. Efectul concret al acestei operatiuni este eliminarea completa a mirosurilor neplacute pe care nu de putine ori le-ati simtit in camera de baie ori in dreptul scurgerii oricarei chiuvete pe care o folositi.

O particularitate aparte o reprezinta locuintele individuale care au aparut in ultimii ani in diferite ansambluri rezidentiale si care nu au fost inca incluse din punct de vedere al canalizarii in reteaua generala o orasului. Toate aceste locuinte detin fose septice cu un regim special de intretinere.

Proprietarii de locuinte individuale vor recurge periodic la solicitarea unor servicii vindajare pentru golirea instalatiilor respective. Acest gen de servicii vidanjare vor putea fi obtinute si pentru locuintele aflate in vecinatatea orasului, de la o firma specializata de vidanjare bucuresti, care poate asigura deplasarea instalatiei si personalului calificat in locatia dumneavoastra.

Nu trebuie sa neglijati pentru niciun motiv programarea unui astfel de serviciu, putand chiar solicita intocmirea unui contract ferm cu o astfel de firma profesionista de servicii canal, evitand astfel omiterea accidentala din lista prioritatilor dumneavoastra legate de intretinerea locuintei, a astfel de interventie periodica.

Toata aceasta manopera este in mod cert dedicata unei interventii profesioniste si va fi realizata cu utilaje si scule specifice instalatiei. Sub niciun motiv nu va tebui vreodata sa incercati in mod individual vreo interventie asupra retelei de canalizare, deoarece sansele de a produce alte avarii sau de a va accidenta sunt considerabile.

Daca pana acum nu ati luat in seama aceste masuri de precautie, incercati sa abordati un comportament potrivit si preventiv pentru siguranta bunurilor pe care le detineti, care in eventualitatea unei avarii in sistemul de canalizare ar putea avea urmari mai mult decat neplacute.


servicii canal, vidanjare canal

Instrumente hidromecanice pe circuitul de aspiratie si refulare a unei pompe

Functionarea unei pompe submersibile intr-o instalatie, respectiv buna functionare a instalatiei in ansamblul ei presupune existenta pe circuite a numeroase echipamente cu functiuni din cele mai diferite. Exista echipamente ce se monteaza pe circuitele sub presiune, de aspiratie si pe refulare. Vanele amplasate la o pompa submersibila pe circuitul de aspiratie-refulare, sunt echipamente ce au rolul de a intrerupe circuitul apei pe o conducta; uneori, cu toate ca este gresit, servesc si la reglajul debitului agregatelor de pompare, caz in care consumurile energetice sunt mari. Exista mai multe modele de vane; astfel avem: dupa forma corpului (oval sa plat), dupa forma organului care realizeaza inchiderea (plane, fluture, conice, sferice), dupa pozitia tijei (fixe sau mobile), dupa tipul de inchidere (cu inchidere lenta sau rapida) si dupa modul de actionare ( manuala sau mecanica, cu sau fara demultiplicare electrica, hidraulica, pneumatica). Nu toate aceste tipuri de vane sunt compatibile cu o pompa submersibila. La vanele plane discul de inchidere poate fi: plan, cu un sertar, cu dublu sertar sau in forma de ochelari. Caracteristic este faptul ca miscarea discului se face perpendicular pe directia de curgere. Pierderile de sarcina sunt in functie de tipul vanei si gradul de deschidere a discului. In standarde sunt cunoscute si sub denumirea de robineti (de inchidere cu ventil â€" la dimensiuni mai mici sau de inchidere cu sertar â€" la dimensiuni mai mari). La rotirea tijei filetate, aceasta se insurubeaza in piulita discului mobil si, drept urmare, se deplaseaza pe verticala deschizand circuitul de curgere. Etansarea tijei mobile de corpul vanei care se afla sub presiune se face printr-un sistem numit presetupa, care prin componenta ei mobila preseaza o garnitura de etansare (snur de azbest grafitat). Cand incepe deschiderea vanei montate pe un circuit sub presiune, pe discul aflat in pozitia inchis actioneaza o forta hidraulica, calculata ca produs intre presiunea si suprafata discului. Deplasarea pe verticala a discului mobil presupune invingerea fortelor de frecare. Actionarea manuala a vanei (cu sau fara demultiplicator) sau actionarea mecanica a acesteia presupun realizarea unui moment activ care sa invinga puterea de ridicare. Imediat ce discul incepe sa se ridice si ajunge fluid pe ambele fete ale acestuia, efortul necesar deschiderii in continuare scade, deoarece incep sa se echilibreze presiunile pe fata discului. Vanele plane asigura o etansare perfecta; in procesul de exploatare, clientul beneficiaza de o manevrabilitate usoara si de siguranta. Aceste vane prezinta o rezistanta mica la curgere, au loc piederi mici de sarcina. O pompa submersibila are numeroase destinatii de utilitate: evacuare si drenaj, golirea rezervoarelor, subsolurilor, uz agricol si gradinarit. Motivul pentru care o pompa submersibila este cel mai adesea montata este agricultura si gradinaritul. Multora dintre noi ne place sa mancam sanatos si practic daca se poate sa fie rezultatul muncii noastre. Atunci cand cultivam si producem noi, avem mai multa incredere in produsul pe care il consumam. Noi stim ce anume am cultivat si cum am ingrijit plantele. Cei mai multi agricultori care dispun de o pompa submersibila produc mai mult pentru comert (pentru vanzare) decat pentru autoconsum. Sfatul acestor producatori este urmatorul: sa fructifici si sa te bucuri de ce iti ofera natura. In zilele noastre tehnologia ne permite sa dirijam o cantitate de apa dintr-o parte intr-alta fara cel mai mic efort. Un dispozitiv â€" pompa submersibila realizeaza acest proces in conditii optime. Apa se afla in subteran la adancimi diferite. Procesul de pompare al acesteia spre suprafata si spre punctul de destinatie este unul relativ simplu. Pompa are un schelet constructiv astfel incat motorul, cu ajutorul energiei electrice, pune in functiune pompa propriu-zisa. Aceasta are puterea printr-o schema rotativa sa traga cantitatea de apa ceruta si sa o filtreze. Apoi lichidul este impins spre suprafata, catre punctul de destinatie. Este un produs care are o eficienta ridicata.
pompa submersibila, pompa submersibila

Sistemul constructiv al pompei submersibile

pompa submersibila este utilizata pe scara larga in diferite domenii: in alimentari cu apa â€" pentru pomparea acesteia in puturile forate sau sapate (in care panza freatica este de adancime, pentru realizarea epuismentelor in statiile de pompare, in subsolurile blocurilor si cladirilor de locuit, pentru coborarea panzei freatice in zona lucrarilor hidrotehnice speciale, pentru pomparea fluidelor murdare (in cadrul instalatiilor de canalizare), pentru pomparea fluidelor calde, de vascuozitati diferite sau active din punct de vedere chimic (ape geotermale). In functie de destinatia lor, aceste pompe sunt realizate in diferite variante constructive: monobloc sau cu coloana, cu unul sau mai multe etaje, cu pale normale sau reduse, cu rotor normal sau retras, cu rotor inchis sau deschis, din materiale obisnuite sau rezistente la temperatura, respectiv la agenti chimici. pompa submersibila este un tip de agregat multietajat, realizand pompari de apa din foraje la nivel static si dinamic de medie sau mare adancime. Rotoarele radiale sau diagonale sunt inseriate pe un arbore vertical, acelasi cu cel al motorului de actionare, intregul agregat fiind realizat in constructie monobloc. Cuplajul intre pompa si motor este rigid. Corpul intre pompa si motor este rigid. Corpul de refulare este prevazut cu o clapeta de retinere (antiretur), lagarele radiale si cel axial din partea de jos asigurand o buna echilibrare; prinderea ansamblului carcasa, rotor, directrice, care reprezinta un etaj al pompei, se face prin tiranti exteriori. O pompa submersibila are structura constructiva compusa din urmatoarele repere: carcasa motor si pompa, corp de refulare, lagar radial, lagar axial, sita pe zona de aspiratie, clapet de retinere (supapa antiretur), rotor, stator motor electric, buson pentru lichidul de unplere, cablu de alimentare si directrice (stator inter-rotoric). In cazul agregatului pompa plus motor, avand o adancime de inecare corepunzator stabilita, pompa nu mai are nevoie de amorsare (se autoamorseaza). Deoarece debitul pe rotoare este acelasi cu cel al pompei, iar sarcina creste in acelasi timp cu sporirea numarului de rotoare, caracteristica de functionare poate fi data pentru unul sau mai multe rotoare. Aceeasi topodimensiune de pompa se livreaza cu motor unic si un numar de rotoare diferentiat. Pentru ca o pompa submersibila sa fie scufundata suficient cat si pentru a stabili inaltimile geodezice ale instalatiei, este necesara cunoasterea nivelului hidrodinamic si a celui hidrostatic. pompa submersibila se alege astfel incat debitul acesteia sa fie inferior debitului putului, acesta din urma fiind precizat de executantul forajului pe baza curbei de indicatie. Sarcina de pompare se stabileste pentru adancimea maxima. O data cunoscute nivelul hidrostatic si cel hidrodinamic, se alege marimea pompei si numarul de etaje; trebuie verificat ca diamentrul exterior al pompei sa fie inferior diametrului interior al forajului. Furnizorii acestor tipuri de pompe prezinta adesea caracteristici de putere pentru pompa cu un singur rotor. In situatia in care debitul pompei este mai mare decat debitul putului, pompa submersibila nu mai are asigurata inecarea, forajul este fortat, avand ca efect colmatarea acestuia, precum si avarierea pompei. La pomparea apelor geotermale, de etalpie ridicata, pompele obisnuite nu mai corespund din punctul de vedere al racirii si atunci trebuiesc realizate in constructie speciala, cu motoare termoizolante. O astfel de pompa este extrem de utila in orice gospodarie, avand diverse aplicatii. Fiecare dintre noi apeleaza la acest produs din numeroase motive: o gradina minunata in sezonul cald sau un sistem de alimentare cu apa care sa ne asigure fluxul si debitul dorit. Ceea ce este interesant la aceste pompe este faptul ca se scufunda la adancimi variate in functie de forajele executate. Acesta este un aspect extrem de important in procesul de montare si instalare; trebuie sa se acorde mare atentie adancimii la care este forat putul pentru a sti ce tip de pompa poate fi montata. Cu cat putul este mai adanc, cu atat puterea de extragere a pompei trebuie sa fie mai mare. Procesul de scufundare este simplu. Pompa este un produs eficient in imprejurari variate.
hidrofor, hidrofor

duminică, 8 aprilie 2012

Cauta confrati romani in uk

Drumurile vietii nu sunt intotdeauna cele pe care ni le planuim si cele pe care ni le dorim sa se infaptuieasca intocmai. Mereu si mereu exista tot felul de probleme care, fara voia noastra, ne abat mai mult sau mai putin din drumul dorit, incercand toate acestea sa ne puna la incercare puterea de decizie si foarta cu care trebuie sa razbatem fiecare dintre piedicile pe care le avem de trecut.

Disputa uneori permanenta pe care o avem cu noi insine, ne poate aduce intr-o anumita perioada a vietii in care ne-am dori mai mult si nu exista circumstantele suficiente, dar atat de necesare, pentru a ne pune in practica planurile. Planurile nu tin seama de nimic, sunt idei pe care le avem sadite in minte, sunt nevoi pe care incercam sa la aducem la un stadiu acceptabil pentru viata noastra, ori sunt dorinte pentru care am fi in stare sa ne luam lumea in cap pentru a le putea realiza.

Pentru oricare dintre acestea si sigur pentru inca multe altele care au o importanta aparte pentru fiecare dintre noi, alegem uneori sa parasim locul unde traim in mod obisnuit si chiar mai mult de atat, sa parasim tara pentru a cauta pe alte meleaguri reusita realizarii acestor planuri sau domolirea acelor nevoi pentru care luptam.

Oricare ar fi tara unde veti pleca si pentru oricare intindere de vreme o veti face, trebuie sa stiti din capul locului ca ruptura va fi una greu de dus, chiar daca in aparenta sustineti ca sunteti tari si nu va afecteaza nimic. Chiar si cei mai tari sufleteste, ajung intr-o buna zi sa-si doreasca sa dea piept cu un roman, cel putin macar pentru un salut.

Si daca totutsi plecarea este stabilita, atunci de veti avea drum in Regatul Unit, trebuie sa stiti ca nu veti fi chiar singuri. Veti avea bucuria de a intalni romani in uk, care sunt stabiliti de ceva vreme in Regat si care deja au cunoscut si trecut de prima etapa de acomodare printre straini.

Inainte de orice plecare departe de casa va fi extrem de util sa faceti cateva cercetari cu ajutorul internetului pentru a depista informatii de interes despre locul in care doriti sa ajungeti, deaorece veti gasi romani online dispusi sa stea de vorba cu dumneavoastra si care se vor constitui intr-o prima punte de ajutor in demersul pe care il intreprindeti.

Cu atat mai mult pentru o calatorie in Regatul Unit, cautand printre romani online uk, sunteti deja cu un pas mai aproape de destinatie si cu un mic bagaj de cunostinte care se vor dovedi extrem de utile pentru ziua sosirii si chiar mai mult pentru primele saptamani petrecute departe de casa.

Cum de regula destinatia principala este capitala Regatului, intalnirea cu romani in londra va fi una placuta, fiindca multi dintre acestia isi vor arata disponibilitatea de a va ajuta cu sfaturi si chiar cu bucuria de a va putea caza pentru o perioada in casa lor. Este mare lucru sa puteti avea inca dinainte plecarii o intalnire stabilita, un om care sa va astepte la sosire, pentru ca oricate harti si trasee ati studia, impactul poate fi serios la o asemenea aventura, mai ales daca nu ati mai iesit niciodata din tara.

Pentru siguranta, in cercetarile preliminare pe care le veti face cu ajutorul internetului, cautati chiar anunturi uk, care va pot ajuta in gasirea unei gazde temporare pana cand veti reusi sa aveti propriul dumneavoastra loc de sedere.

Daca toate contactele si intalnirile vor decurge asa cum ati preconizat inca dinaintea plecarii, dupa un timp mai mic sau putin mai indelungat, veti putea sa va considerati cu adevarat ca facand parte din marea unire uk, unde toti romanii stabilti definitiv sau temporat in Regat sunt ca unul, iar acest lucru le da putere pentru fiecare zi a vietii lor.


romani online, romani.co.uk

sâmbătă, 7 aprilie 2012

Carti vechi pentru bogatia spirituala

Bogatia spirituala o oricarui om interesat de ridicarea nivelului sau de cultura si cunoastere a cat mai multor informatii este reprezentata de cartea pe care o are la indemana oricand ragazul ii permite sa citeasca. Cititul este o obisnuita pe care trebuie sa o prezentam copiilor inca din primii ani ai scolii, incercad sa le oferim carti potrivite pentru varsta lor, atent alese care sa contina povesti interesante si totodata incitante pentru a le deschide pofta si curiozitatea cautarii si a urmatoarei carti din aceiasi colectie. Un copil care prinde gustul cititului, fara indoiala va deveni un tanar si mai apoi un adult care isi va selecta cu grija cartile din domeniile de interes care il preocupa.

Procurarea cartilor se poate face prin mai multe metode, in functie de tematica si actualitatea acestora ca apartie, puse la dispozitie de catre editurile de profil. La baza cautarii unei carti a stat, si inca mai sta, la cate un colt de strada obisnuita librarie, care adaposteste pe rafturile sale incarcate carti din mai toate domeniile. Un alt loc unde veti gasi carti intr-o varietate semnificativa atat ca titluri, cat si ca valoare acceptabila a pretului acestora, sunt targurile pentru carti organizate cel putin o data pe an si care atrag ca un magnet iubitorii gandurilor scrise, a rigurozitatii datelor exacte, ori a albumelor de arta, aceste fiind doar cateva dintre domeniile prezentate la targ.

Pentru un impatimit al cartii, un cautator acerb al unor volume deosebite, ori a unor colectii pe care nu le-ar mai putea gasi in nicio librarie sau la niciun targ de carte, exista o varianta salutara si cu sanse multumitoare de a gasi cartea cautata. Ne referim aici la anticariatul de carte care se constituie a fi o adevarata mina de aur pentru doritori.

Preocuparea de a citi carti vechi se naste in primul rand din dorinta de a avea acces la o literatura de calitate, indiferent de genul acesteia, scrisa cu migala si atentia pe care autorul si-a propus sa o acorde evaluatorului suprem, care este cititorul.

Cum tehnologia ne-a intrat in case vrand, nevrand, aveti acum posibilitatea de a cauta cu ajutorul calculatorului un anticariat online, pentru a putea studia in liniste oferta si a gasi volumul pe care il doriti atat de mult, ori pur si simplu pentru a gasi alte si alte titluri interesante. Marele avantaj al acestui mod de cautare si mai apoi cumparare a ceea ce va intereseaza este faptul ca oriunde v-ati afla si aveti acces la o conexiune la internet, puteti cauta si apoi comanda o carte on line care va fi trimisa catre locatia dumneavoastra printr-un serviciu de curierat.

Varietatea de carti online, este reprezentata de titluri care cuprind cele mai interesante domenii si stiluri, cum ar fi: beletristica, carti pentru copii, limbi straine, arta si cultura, religie si spiritualitate, stiinte sau hobby, iar lista poate continua.

Veti descoperi ca un anticariat online, va aduce in prim plan si alte tipuri de articole de colectie, complementare cu ideea de imbogatirea a culturii oricarui om interesat de trecut, prezent si viitor. Pe langa colectiile de carte on line, sunt prezentate spre evaluare si alte colectii, cum ar fi cele din zona tablourilor, filateliei, numismaticii, carti postale, brosuri, harti vechi, dar si materiale audio inregistrate pe discuri din vinil care pot contine editii speciale sau limitate ale unor artisti consacrati, ori povesti pentru copii in interpretari actoricesti de mare anvergura.

Toate aceste mici comori sunt prezente si asteapta sa fie descoperite de catre oricine isi doreste sa-ti consolideze cunoasterea, astfel incat un anticariat online va fi mereu deschis atat pentru copii ori adolescenti, cat si pentru adulti.


anticariat, baltagul

Perdele si noutatile in domeniu.

Vedem astazi noutati peste tot in jurul nostru, si multe din aceste lucruri ni le dorim si noi pentru noi. Primavara isi intra usor in drepturi, si mirosul acela de proaspat ne intra in case, si ne face sa ne gandim la extrem de multe lucruri pe care le-am dori sa ni le cumparam in casa, poate o mobila noua, poate un pat nou poate o canapea. Sau poate o perdea, pana la urma asta ne ajuta sa ne schimbam ambientul luminos. Este destul de greu sa crezi ca poti face mare lucru in casa fara niste bani si cel mai probabil multi, dar vedeti dvs banii multi nu sunt intotdeauna cheia. Un rol important in renovarile scumpe de apartament il are si imaginatia. Daca aceasta lipseste suntem nevoiti sa apelam la solutii care sunt simple dar costa mult, de aici deducem avident ca sunt si testate. Adica multi le folosesc au un efect pe care poti sa contezi dar cu siguranta acest lucru il mai are cineva. Tocmai de accea exista si posibilitatea sa iti creezi tu singur propriul interior potrivit stilului si nevoilor tale. De exemplu unora le place sa li se para camera unde locuisc ca ar fi mai mare decat este, altii vor sa fie mai mica. Nevoia de spatiu apare cel mai des in cazul dormitoarelor, pentru ca inainte sa doarma omul se uita de regula in tavan si fara sa vrea examineaza incaperea. Totusi sunt si persoane care sufera de claustrofobie si au nevoie stringenta de foarte mult spatiu. Oricum ar fi lumina joaca un rol important in amenajarea spatiului locuibil, multiplele fatete pe care I le poti acorda luminii pot genera diverse efecte si stari psihice.

    Poti amenaja un birou astfel incat sa poti profita in cea mai mare parte a zilei de existenta luminii naturale, asta in cazul in care ai geamuri foarte mari, si este un spatiu generos cu lumina. Sau poti face un dormitor foarte intim si cochet jucandu-te cu efectele unor lumini artificiale care te pot relaxa pe timp de seara. Am vazut mai nou ca se folosesc si tapeturi speciale fosforescente care au in tavan constelatii si aranjamente de stele sau planete. Daca este foarte reusit desenul poti avea senzatia ca dormi sub cerul liber. In joaca aceasta cu lumina conteaza foarte mult sa ai perdele si draperii corespunzatoare, pentru ca ele lasa sa treaca sau nu acolo unde e nevoie razele soarelui. Sau iti pot inchide fereastra si o pot priva de privirile curioase ale vecinilor. Poti folosi si perdele moderne combinate cu tot felul de modele draperii . Cand ne referim la preturi perdele credem ca sunt foarte scumpe dar nu este asa sunt si perdele ieftine si accesibile pentru toate gusturile. Aceste mici sfaturi te ajuta sa obtii un interior decent pentru casa ta, dar trebuie sa tii minte cateva. lucruri si anume ca perdelele de calitate trebuiesc montate de profesionisti pentru ca exista riscul ca tu sa nu le montezi corespunzator si sa nu obtii efectul pe care ti-l doresti asa ca apeleaza cu incredere la firmele care fac montaje de perdele si draperii pentru ca numai ei te pot ajuta sa obtii un aranjament reusit. Si pana la urma acest lucru conteaza, sa fie puse bine si sa arate bine, sa dea efectul scontat in casa.


perdele si draperii, storuri

Studiu: Cum reactioneaza creierul cand un fumator priveste imaginile socante de pe ambalaj

stirileprotv.ro Imaginile de pe pachetele de tigari, care arata efectele grave ale tutunului asupra organismului, au reactii puternice asupra fumatorilor si la nivel cerebral. Investigatiile facute cu ajutorul RMN-ului arata cum reactioneaza creierul lor.

Totul este insa doar temporar, pentru ca viciul spulbera aceste emotii, iar fumatorii apeleaza la tot soiul de trucuri ca sa nu mai vada fotografiile.

fumatori

Acest om fumeaza de 70 de ani. Nu implinise 10 ani atunci cand a luat prima data tigara in mana si acum se recunoaste perfect in cele mai tulburatoare imagini de pe pachete. Spune cu mare tristete ca a inteles efectele viciului sau mult prea tarziu.

Socant: la 8 ani este fumator inrait si consuma foarte mult alcool! Povestea lui i-a uimit pana si pe medici

Imaginile au impact si la nivelul creierului. Un RMN cerebral facut unui fumator caruia i se arata un pachet de tigari cu o tumora canceroasa, arata acest lucru.

Imediat ce imaginea dispare, trece insa si nelinistea. Iar fumatorii, mai ales cei tineri, spun ca sunt trucuri ca sa nu fie nevoiti sa vada imaginile tulburatoare de fiecare data cand aprind o tigara.

Unii acopera imaginile, altii intorc pachetul, in timp ce unii negociaza cu vanzatoarea ce imagine sa primeasca. 

fumatori

Sunt insa si sperante. Ultimul studiu al ministerului sanatatii arata ca aproape 30% dintre fumatori s-au gandit in ultima luna sa se lase de fumat, din cauza pictogramelor.

Insa, de la intentie pana la fapta e un drum lung. Mai ales ca la noi aproximativ 5 milioane de romani fumeaza, iar anual numai 8000 renunta la tutun.

Lumina si senzatiile oferite de culoarea perdelelor

Simti cum usor acum adie vantul inca rece al primaverii la ferastra ta, simti cum te loveste inca aerul aspru al iernii. Dar un miros nou de primavara si de aer proaspat iti intra pe geam desi traim intr-un oras care dupa noi este destul de poluat si are extrem de mult gri in cromatica sa si probabil ca asta este de la betoanele blocurilor. In aceste perioade , ale renasterii naturii, visam probabil multi dintre noi la schimbari majore in locuintele noastre, dar si din cauza situatiei financiare in momentul de fata prea putini dintre noi ne mai permitem ca sa putem face schimbari importante in locuinta noastra, motiv pentru care ne inarmam cu foarte multa rabdare si ne punem sperantele in anul viitor, dar dupa mine nu este cazul sa facem asta. Exista un element aparent insignifiant in casele noastre care poate da o lumina total noua camerei si care poate de fectul scontat de noutate armonie si frumos fara foarte mari eforturi financiare. Cea mai grea problema este cum sa il gasesti pe cel potrivit si aici ma refer la perdele si draperii aceste doua elemente de mobilier care iti pot oferi sau nu lumina de afara in proportiile in care o doresti tu, o poti limita sau poti scoate definitiv din ecuatie. Exista mii de tipuri de perdele ce pot fi gasite pe internet sau chiar si in mostrare la companii de profil dar showroomul dvoastra poate fi intotdeauna internetul unde veti gasi o multitudine de aranjamente care de care mai aspectuoase si mai reusite, speram ca in momentul de fata sa incepeti sa va uitati dupa ele pentru ca in perioada de primavara sunt reduceri si le puteti gasi astfel si la un pret bun. Astfel casa dvs va arata exact asa cum va doriti fara a face cheltuieli imense si fara a avea nevoie de luni intregi de munca , de praf si de mizerie, asha cum se face de regula atunci cand zugraviti din nou sau puneti geamuri noi, tapet nou sau faianta noua. Pentru perdelele din baie insa puteti accepta una la cada ca sa nu mai stropiti cu apa si sapun pe langa cada si sa nu mai fiti nevoiti sa curatati de fiecare data. In materie insa de draperii si perdele aveti insa nevoie de sfatul specialistilor , mai ales atunci cand vi le alegeti , ei trebuie sa va faca masuratorile pentru ele, pentru ca dvs nu stiti exact ce lungime sa comandati ca pliurile sa cada perfect, si poate n-o sa va vina sa credeti dar nu este asa simplu sa faceti o perdea sa arate bine, asta depinde in functie de inaltimea camerei, de tipul de material de culoarea ambientului si chiar si de ce anume se vede pe geam.

    Sa nu credeti ca aceste servicii sunt foarte scumpe, doar ca sunt necesare, cei care fac acest lucru de regula va si ajuta sa va modifice lungimea si latimea perdelelor in asa fel incat sa stea perfect, iar efectul va fi garantat, veti fi invidiat de catre toti prietenii dvs. In principiu trebuie sa folositi serviciile unor profesionisti , si puteti sa-i cautati in functie de experienta, pentru ca aceasta este cea mai relevanta in domeniu. Speram sa va ajute sfaturile noastre ca sa puteti sa obtineti efectele estetic  dorite in incaperea dvs. Sa va puteti bucura de ambianta pe care o visati.


perdele ieftine, perdele ieftine

FOTO. Ce a ramas in urma dupa ce avionul de vanatoare al Fortelor Navale a lovit o zona rezidentiala

stirileprotv.ro Noua persoane au fost ranite in statul american Virginia, dupa ce un avion de vanatoare s-a prabusit intr-o zona rezidentiala.

virginia beach

 

 

La bord se aflau un instructor si un pilot, care au reusit sa se catapulteze inainte de impactul cu solul, dar sunt amandoi raniti.

Aparatul a explodat, s-a rupt in bucati si a luat foc, distrugand un complex cu 40 de apartamente. 5 oameni aflati la sol au fost intoxicati cu fum. Zeci de masini de pompieri, politie si ambulante au ajuns imediat la locul dezastrului.

 

virginia beach crash

 

vineri, 6 aprilie 2012

Cartea care ne avertizeaza ca Apocalipsa a inceput deja. "Antihristul se afla printre noi"

stirileprotv.ro Cum zvonurile privind sfarsitul lumii sunt la ordinea zilei in anul 2012, o noua ipoteza sugereaza ca Apocalipsa este foarte aproape, iar Antihristul se afla deja printre noi.

Jeanne Roberts, autoarea cartii “Ce spun Scripturile despre ultimele zile?”( “What Do the Scriptures Say About the Last Days?”) sustine ca numai Biblia poate oferi adevarul despre ultimele zile ale omenirii.

Ea spune ca acum crestinii au devenit apatici si nu mai cred in avertismentele transmise de scrierile sfinte despre Apocalipsa si intoarcerea lui Iisus.

El este noul Nostradamus! Uite ce previziuni extraordinare a facut un pusti de 12 ani

“Ei nu-si dau seama ca multe semne care preced a doua venire a lui Hristos au avut loc deja. Multi ignora si perioada de razboaie si framantari, care se spune ca anunta acesta intoarcere”, spune Jeanne.

Ea precizeaza ca nu interpreteaza in vreun fel propriu Biblia, pentru ca toate argumentele ipotezei sale sunt scrise in Scriptura. Cartea ei este menita numai sa puncteze aceste semnale, cu citate din Biblie, scrie Chron.com.

Pe langa inmultirea razboaielor si a catastrofelor naturale (cutremure, tsunami), site-ul crestinortodox.ro puncteaza cateva semne care preced Apocalipsa: desfranarea si aparitia de vindecatori si profeti mincinosi.

VIDEO Hugo Chavez l-a rugat pe Dumnezeu sa il crute, pentru ca mai are multe de facut pentru tara

Presedintele venezuelean Hugo Chavez s-a rugat la Dumnezeu, intr-un discurs tinut inainte de Paste la casa sa, sa il crute, pentru ca mai are "multe de facut pentru tara", relateaza The Guardian. Stand langa o statuie cu Isus pe cruce, Chavez, care s-a intors in Venezueala dupa inca o sesiune de radioterapie pentru cancer in Cuba, a izbucnit in plans si i-a elogiat de asemenea pe Ernesto Che Guevara si pe Simon Bolivar.

"Da-mi coroana ta, Isus. Da-mi crucea ta, spinii tai pentru a sangera. Dar da-mi viata, pentru ca mai am multe de facut pentru aceasta tara si acesti oameni. Nu ma lua inca", a spus el. "Astazi am mai multa credinta decat ieri. Voata a fost ca un uragan. Dar in urma cu doi ani, viata a inceput sa nu imi mai apartina. Cine a spus ca va fi usoara calea revolutiei?" a continuat in discursul sau Chavez, pe care l-a sustinut dupa o slujba religioasa ce a avut loc in locuinta sa din Barinas.

Liderul venezuelean in varsta de 57 ani a suferit doua operatii anul trecut in care i s-a extirpat o tumora canceroasa de marimea unei mingi de baseball din zona pelvisului si a fost de mai multe ori in Cuba pentru chimioteraptie si radioterapie.

Nu se cunosc insa detalii despre stare realata de sanatate a sa.

Potrivit The Guardian, Chavez s-a adunat repede si a reusit sa glumeasca despre faptul ca putini oameni ii privesc discursul, cei mai multi cetateni fiind la plaja in perioada sarbatorii.

Galerie FOTO. Ture de 12 ore in Iad. Slujba din cauza careia nu traiesti mai mult de 30 de ani

stirileprotv.ro Ca sa scape de saracie, unii tineri lucreaza in ture de 12 ore, in unul din cele mai periculoase locuri din lume, pentru un castig de numai 3,65 euro pe zi.

Barbatii, care de obicei nu ajung sa depaseasca varsta de 30 de ani, lucreaza la minele de sulf de langa vulcanul activ Ijen, de pe insula Java, din Indonezia.

Ei cara zilnic cutii pline cu sulf, care cantaresc peste 70 kg fiecare. Pentru acesti muncitori, ziua de munca are 12 ore si norma inseamna sa care cate 10 cutii.

Conditiile de munca sunt cumplite, fumul si aerul toxic fiind foarte nociv pentru plamani. Tinerii nu au cum sa sa se protejeze de aerul toxic, cei mai norocosi au o masca de gaze, altii se multumesc cu o simpla batista legata la nas.

Desi sufera de problem grave de sanatate, plamanii si ochii lor fiind grav afectati, multi tineri considera ca locul de munca este rentabil, ei castigand aici de doua ori mai mult decat pe o plantatie de cafea.

Ei lucreaza foarte aproape de cel mai mare lac cu acid sulfuric din lume. Ph-ul acestei “ape” este de 0.5, similar cu acidul din bateria de la masina.

Sulful este folosit la fabricarea detergentilor si ingrasamintelor, precizeaza Daily Mail.

miercuri, 4 aprilie 2012

Varsatorii bat palma intr-o afacere de amploare. Horoscopul zilei de 5 aprilie 2012

stirileprotv.ro Iata ce va rezerva astrele pentru ziua de astazi.

BERBEC
Posibile schimbari la slujba si poate profitati de situatie sa cereti o marire de salariu, sa vi se plateasca orele suplimentare si ce mai lucrati in plus.

TAUR
Se contureaza o suma de bani si in rest o s-aveti de facut plati, sa nu va prinda sarbatorile cu datorii si pe cat posibil sa luati si cadouri pentru toata lumea.

GEMENI
Ati putea obtine o aprobare, sa treceti pe alt post mai bine platit, sa reprezinte o avansare in grad si de-aici incolo sa tot cresteti, mai ales din iunie incolo.

RAC
Se poate sa va asociati cu niste oameni care vor sa demareze un proiect si nu concep sa-nceapa munca fara voi, ceea ce e magulitor iar voi va veti implica trup si suflet.

LEU
O sa reglati situatia financiara, inchideti sau deschideti un cont, mai cereti un credit dac-aveti deja unul si vedeti daca v-ajung banii pentru o investitie serioasa.

FECIOARA
O problema contractuala trebuie reanalizata ca sa stabiliti noi conditii de lucru, poate aveti alte pretentii financiare si o sa le discutati pe toate cu coechipierii de afaceri.

BALANTA
Oferta de a lucra in regim de colaborare si ati putea face rost de bani in plus, oricum, pana in iunie o sa tot adunati bani de prin diverse locuri.

SCORPION
Veti gasi o indeletnicire de timp liber pentru voi sau pentru copii, poate veti practica un sport sau veti cultiva un talent si-o sa va destindeti.

SAGETATOR
Poate va faceti timp dupa orele de preogram sa va duceti la shopping ca sa cumparati niste lucruri pentru interiorul locuintei sau le comandati de pe net.

CAPRICORN
Veti obtine note, calificative, OK-uri pentru scoala, ori ca sa primiti un job, un accept sa urmati niste studii, cursuri, sa va perfectionati intr-un domeniu.

VARSATOR
Bateti palma pentru o afacere care promite sa ia amploare de la inceputul verii si sa se mentina la cota superioara timp de cel putin un an.

PESTI
O reusita in plan birocratic, veti lua toate semnaturile de care-aveti nevoie la dosar ca sa va angajati, sa intrati in examen sau sa va inscrieti la un masterat, un doctorat.

 

marți, 3 aprilie 2012

Scenariu macabru pe sosea. Trei persoane au decedat

Un tir care a intrat cu viteza intr-o curba s-a rasturnat din cauza greutatii, lovind in cadere un stalp de iluminat si acrosand un barbat care se pregatea sa plece din statia de microbuz spre casa.

Omul, care isi condusese fiica si nepotelul, n-a avut nicio sansa. Soferul autotrenului si pasagerul din dreapta au pierit si ei in impact.

Cativa localnici din Ardud au inceput sa isi puna semne de intrebare cand au vazut ca nu mai au curent electric si au iesit in strada sa afle ce s-a intamplat. Atunci au vazut scena de cosmar – TIR-ul rasturnat pe o parte si zeci de aragazuri imprastiate peste tot. Cei doi barbati din cabina nu mai miscau, iar un altul zacea intins pe trotuar, printre firele de inalta tensiune.

Soferul de TIR, in varsta de 25 de ani, si prietenul lui, de 31 de ani, care statea in dreapta, au murit pe loc. Amandoi erau din localitate. Se intorceau de la Satu Mare, de unde incarcasera marfa, iar in aceasta dimineata urmau sa plece in cursa.

Soarta a fost la fel de cruda si cu barbatul de 64 de ani. Isi condusese la microbuz fiica si nepotelul, care venisera in vizita. N-a mai apucat sa ajunga acasa, pentru ca autotrenul l-a lovit, iar firele electrice au cazut peste el.

De teama sa nu fie si el ranit cand a vazut ca soferul TIR-ului pierde controlul, un tanar de 21 de ani, aflat in apropiere, a sarit iute un gard si s-a lovit la un picior. A ramas in grija medicilor, dar starea lui nu este grava.

luni, 2 aprilie 2012

Gazul ucigas a luat o viata in orasul Cisnadie

Un barbat de 60 de ani a murit intoxicat cu monoxid de carbon, iar proprietara casei, la care locuia cu chirie, este in stare foarte grava la spital.

Femeia abia mai respira cand a gasit-o un vecin, ingrijorat ca nu mai stia nimic de ea. Vecinii nu ii mai vazusera pe cei doi de sambata. Aseara, unul dintre ei s-a dus sa vada ce se intampla. S-a uitat pe un geam si i-a zarit pe batrana si pe chirias in bucatarie. Aveau nevoie de ajutor si omul a intrat in casa prin pod.

Barbatul in varsta de 60 de ani nu mai respira. Batrana a primit insa ajutor de la echipajul SMURD si este acum in grija medicilor. „Am gasit o persoana decedata prin intoxicare cu gaze si monoxid de carbon si alta in coma, care dupa oxigenoterapie si-a revenit si am transportat-o la spitalul de urgenta”, a explicat Cezar Bologa, medic SMURD Sibiu.

Barbatul venise in Cisnadie in urma cu 6 luni si de atunci locuia cu chirie la batrana. Aceasta nu are copii, doar o nepoata stabilita in Germania. si singurii care ii mai purtau de grija erau vecinii.

Politistii si cei de la firma de distributie a gazului fac investigatii pentru a descoperi cauza tragediei.