miercuri, 20 iunie 2012

Cum recunoasteti un service de aer conditionat Cluj de calitate

Ca orice aparat tehnic complex, si aparatul de aer conditionat poate sa functioneze incorect sau chiar sa inceteze sa-si exercite functiile pentru care a fost proiectat. Daca aveti astfel de probleme, atunci e clar ca solutia potrivita pentru voi este un service de aer conditionat Cluj de calitate, cu tehnicieni profesionisti si cu foarte multa experienta in domeniu. Preturi corecte si servicii de cea mai inalta calitate oferite in cel mai scurt timp posibil, aceasta ar trebui sa fie deviza celor mai competitive firme care ofera servicii de aer conditionat Cluj. Trebuie luata in calcul si marimea muncipiului Cluj Napoca, iar firmele puternice din acest domeniu trebuie sa fie capabile sa ofere servicii in orice zona si cartier din Cluj – Marasti, Andrei Muresanu, Grigorescu, Centru, Gara etc) si in zonele limtrofe ale acestora.

Este foarte indicat sa apelati la un service de aer conditionat Cluj deoarece montajul necorespunzator al aparatelor de aer conditionat duce la defectiunea lor si de cele mai multe ori chiar la pierderea garantiei pe care aparatele o detin din fabricatie. O cifra impresionanta de peste 60% din cazurile de aparate defecte se datoreaza montajului efectuat gresit, de catre nespecialisti. Din pacate, mai ales la noi la romani, unde veniturile sunt mai scazute, rasar de unde nici nu te astepti mesteri care mai de care mai priceputi si mai ocosi dar care de fapt habar nu au sau nu tin cont de multitudinea de factori complecsi care conditioneaza buna functionare a aparatului. Din acest motiv va recomandam calduros sa apelati cu incredere la servicii autorizate de reparatii pentru aparatul dvs. de aer conditionat, indiferent de marca sau model. O firma clujeana serioasa in acest sens va poate oferi foarte multe servicii, dintre care vom enumera pe cele mai importante.

Cu riscul de a ma repeta, cel mai important serviciu pe care o firma din Cluj Napoca il poate oferi este montajul complet si corespunzator al aparatului de aer conditionat. Nu este deloc usor sa i se gaseasca aparatului pozitia optima si la fel de dificil este ca traseul frigorific sa fie izolat cum trebuie. Apoi, intretinerea echipamentului de climatizare este vitala. Manverele de intretinere a aparatului de aer conditionat necesita priceperea unui specialist, datorita complexitatii lor. Fireste ca nu chiar toate operatiunile necesita un asemenea grad de complexitate si ca atare puteti executa si dvs. unele dintre ele, la sugestia si indrumarea atenta a specialistilor unei astfel de firme. Este bine sa nu dati crezare asa zisilor prieteni atoate stiutori, care mai degraba strica decat ajuta, ci sa ascultati de sfatul profesionistilor in domeniu, a oamenilor care-si castiga existenta de pe urma acestei munci deloc usoare. Urmeaza inspectiile tehnice periodice ale aparatelor de aer conditionat, foarte importante si ele. Astfel se vor face verificari complete traseelor frigorifice care insotesc unitatile de aer conditionat, in locurile in care este necesar vor fi refacute izolatiile si in fine vor fi verificati si ajustati, daca trebuie, parametri de functionare ai aparatului de aer conditionat, astfel incat acesta sa functioneze la fel de bine pentru o perioada de timp cat mai indelungata. O alta categorie importanta de lucrari la aparatul de aer conditionat este reprezentata de igienizarea aerului, asta insemnand golirea si curatirea tavei condens, inlocuirea sau curatirea filtrului si, in caz de nevoie, verificarea ansamblului de purificare a aerului. Bineanteles, atunci cand altceva nu mai poate fi facut, se va trece la reparatia capitala a aparatului de aer conditionat, indiferent de marca sau model. In mod normal, la experienta si expertiza unei echipe de profesionisti clujeni in domeniu, nu se pune problema sa nu se poata repara ceva, indiferent de gravitatea situatiei. Solutii rapide si eficiente vor exista intotdeauna in acest sens, gratie unor mesteri harnici si priceputi. In sfarsit, orice firma clujeana serioasa din domeniu va va oferi suport si consultanta specializate, atunci cand doriti sa faceti o alegere de cumparare asupra unui aparat de aer conditionat care sa corespunda optim nevoilor dvs., cand doriti sa configurati si sa utilizati efectiv aparatul cumparat si atunci cand vreti pur si simplu sa oferiti o intretinere minima aparatului pe care-l detineti deja.


Tags: aer conditionat cluj

luni, 18 iunie 2012

Produsele Dell, renume si calitate

Dell este un brand cunoscut in intreaga lume atunci cand vine vorba de chiuveta frankeuri, calculatoare si alte produse IT. Istoria companiei a inceput in urma cu 28 de ani, in 1984, cand Michael Dell, un tanar de 19 ani a inceput un business cu calculatoare sub numele de PC Limited. Investitia initiala a fost de numai 1000 dolari. Peste patru ani, firma si-a schimbat denumirea, devenind Dell Computer Corporation.

Primul sistem, denumit Turbo PC, a fost realizat in anul 1985, avand un procesor Intel 8088 de 8 Mhz si un hard drive de 10 MB. In 1886, corporatia s-a putut lauda cu o inovatie in domeniul IT: cel mai performant calculator pana la acea vreme, de 12  MHz. 

Primul laptop Dell a fost realizat in 1989 si a purtat numele de 316LT.

In 1992 Dell a intrat in top Fortune 500, un cunoscut clasament al celor mai prestigioase companii din Statele Unite realizat de revista Fortune. Astfel, Michael Dell a devenit cel mai tanar fondator al unei companii care a primit aceasta distinctie.

In 1993, corporatia s-a situat in top cinci, la nivel mondial, al celor mai mari producatori de calculatoare.

O revolutie in ceea ce priveste serverele a avut loc in 1994, cand a fost lansata gama de servere Dell Power Edge. In 2001 Dell a atins apogeul, devenind lider la nivel mondial in domeniul calculatoarelor.

De asemenea, incepand din 2003 compania si-a extins linia de produse cu imprimante si chiuveta bucatarie.

Gama de laptopuri Dell Latitude E-family lansata in 2008 s-a remarcat prin designul modern si durata de viata mai mare a bateriei. Aceasta linie a fost conceputa pentru furnizarea de echipamente IT catre corporatii, si mediul de business in general.

Compania se numara, de asemenea, printre primii producatori de laptopuri foarte subtiri. 

Dell a infiintat centre de comanda globala, denumite generic Dell Services, pentru a putea gestiona in timp util orice fel de problema legata de calitatea produselor sale. Aceste centre exista atat in Statele Unite, cat si in alte tari.

it-shirt va ofera numeroase promotii la produsele Dell. Printre acestea enumeram:

  • Laptop Dell Inspirion N5110 I3-2350M 4 GB, 500 GB, 1 GB-GT525M DOS la 2.099 RON
            Caracteristici: Display HD cu diagonala de 15.6 inch, memorie 4096 MB, procesor Intel Core 2.30 GHz, hard de 500 GB, placa video nVidia GeForce 1 GB, baterie sase celule.
  • Laptop Dell Inspirion N5110 I5-2430M 4GB, 500 GB, 1 GB-GT525M DOS la 2.349 RON
            Caracteristici: Display HD cu diagonala de 15.6 inch, memorie 4096 MB, procesor Intel Core 2.4 GHz, hard de 500 GB, placa video nVidia GEFORCE 1 GB, baterie sase celule.
  • Laptop Dell Inspirion N5050 I3-2330M 4GB, 500GB LINUX la 2.099 RON
            Caracteristici: Display HD cu diagonala de 15.6 inch, memorie 4096 MB, procesor Intel Core 2.2 GHz, hard de 500 GB, baterie de sase celule.   Toate aceste produse beneficiaza de garantie, valabila timp de doi ani, in centrele autorizate Dell. De asemenea, transportul este gratuit.

 


Tags: server dell

sâmbătă, 16 iunie 2012

Draperii si Perdele

Gandeste-te ca esti intr-un cerc in mijlocul oras mare, o metropola ca New York-ul, esti la 100 de metri in cer pe fatada unei cladiri, intr-o zi cand nu este nici prea soare nici prea racoare si nici prea cald, ocazia probabil potrivita sa fii echipat subtire si sa simti vantul cum trece usor prin tine si cum culoarea luminii iti arata zone din oras pe care nu le-ai putea vedea intr-o zi intunecata sau cu foarte multa ceata. Imagineaza-ti ca ai libertatea sa vezi tot fara sa stie cineva ca privesti, ca poti privi lumea din linistea zonei tale de confort.

Suna bine, nu-i asa?  Or sa spuna multi ca este bine. Ei cam asta poti avea daca in casa ta iti pui perdele si draperii. In afara de impresia de nou pe care o raspandeste casa ta, in afara de faptul ca si locuinta ta va arata ca noua fara a fi musai sa investesti sume foarte mari in mobilier, asa cum fac probabil multi. In realitate calitatea unei camere este data de modul in care reusesti sa faca lumina sa ajunga in casa ta , pe unde o filtrezi, cat din ea lasi sa treaca si mai ales cum ajunge la tine, lumina reuseste sa modifice unghiuri, sa le faca pe altele sa dispara , si mai ales sa creeze impresii care ar fi imposibil de creeat altfel.

Mai bine zis puteti pune destul de usor locuinta dvs in valoare doar cu ajutorul unor perdele dar este mai greu invers. Asta pentru cei cu buget restrans ar fi fi vesti grozave. Pentru ca pana la urma costul unor storuri romane, rulouri, rulouri zebra sau panouri japoneze nu este indeajuns de mare sa concureze cu o operatiune de remobilare. Puteti pune si perdele bucatarie pentru ca pana la urma si acolo pot aduce un efect aparte. Daca aveti o mobila noua si in tendinte puteti incerca perdele moderne. Ele vin la pachet cu o multitudine de modele draperii care va feresc de privirile indiscrete ale celor de afara sau va limiteaza lumina care vine in incapere. Indiferent cum va mobilati locuinta aveti nevoie de aceste lucruri. Bine acum sunt si cateva tipuri de locuinte si anume cele high tech unde aceste accesorii sunt scoase datorita capacitatii geamului de a-si schimba culoarea prin actionarea unui buton.

Dar este destul de costisitor sa folositi aceasta tehnologie avand in vedere costul ridicat al curentului electric. Si pana la urma nu stiu cati isi mai doresc un consumator de energie in plus in casa, mai ales acum cand economiile se zguduie si preturile cresc mereu. Cel mai bine cautati pe web oameni care se pricep foarte bine la pusul de perdele si care au experienta in aceasta bransa, ca sa va puteti bucura de un lucru bine facut si de un aranjament inedit.  Interioarele casei noastre au nevoie de dinamica, de modificari, de tonalitate. De muzica la nivel estetic, trebuie ca in locuinta noastra sa reusim sa ne simtim bine, de mediul nostru, trebuie sa luam in calcul faptul ca suntem fiinte unice si avem nevoie de individualitate. Modificarile de obicei nu depasesc normele ce tin de lege si trebuie inainte sa te consulti cu oameni specializati atunci cand vrei sa efectuezi modificari. Poti folosi apoi o multime de trucuri ca sa iti infrumusezi locuinta.


Tags: perdele

miercuri, 13 iunie 2012

Invata cum sa iti respecti frumusetea

Nu exista dimineata in care sa nu iti privesti chipul in oglinda si sa nu iti doresti macar putin mai mult fata de ceea ce vezi, nu pentru ca nu ai fi frumoasa ci pentru ca trebuie sa iti respecti frumusetea si sa o ingrijesti asa cum se cuvine. Acum pentru ca esti la cateva saptamani distanta de o vacanta in care soarele iti va fi cel mai bun prieten, trebuie sa te pregatesti putin pentru a nu fi luata prin surprindere. Cateva sedinte un salon bronzat bucuresti vor fi varianta practica si atat de reconfortanta pentru a-ti oferi puterea de a mai rezista cateva saptamani pana la plecarea in vacanta.

Pe langa faptul ca iti vei pregati pielea pentru a putea primi in siguranta radiatia solara, sedintele la un solar bucuresti trebuiesc privite si ca o terapie pentru intretinere pe durata extrasezonului, cand expunerea aproape inexistenta la radiatia ultravioleta accentueaza diminuarea producerii calciului atat de necesar pentru mentinerea sistemului osos intr-o forma buna. In timp vei beneficia de efectul acestor sedinte de bronzat la solar, pentru ca vei diminua considerabil sansele aparitiei la varsta a doua a osteoporozei, maladie suficient de serioasa care ar putea in viitor sa iti puna sanatatea in pericol.

Cum nimic nu poate deveni periculos daca este facut cu moderatie, aplicarea acestui principiu este util si pentru sedintele de bronz la solar, pentru care vei respecta complet toate indicatiile primite din partea personalului specializat care deserveste acest solar bucuresti. Este important sa soliciti ajutorul tehnicienilor acestui salon furmusete daca esti in situatia in care nu ai mai aplicat niciodata pana acum sedinte de bronzat la solar, pentru a ti se putea oferi o evaluare a timpului si intensiatii la care te vei expune pe durata sedintelor. Orice exces, sau dorinta de a „prinde” cat mai repede alta culoare a pielii va avea in mod direct consecinte inverse decat cele pozitive pe care in mod firesc le astepti.

Pe langa aceste sedinte, iti vei putea reimprospata manichiura si pedichiura, care fara indoiala trebuie sa fie impecabile nu numai pentru faptul ca vei merge la mare unde expunerea mainilor si mai ales a picioarelor este mai pronuntata decat in mod obisnuit, ci in special pentru sanatatea fizica a unghiilor care merita aceiasi atentie ca orice alta parte a corpului tau. Un salon infrumusetare bucuresti detine toate dotarile de care ai nevoie si in mod special personalul calificat pentru acest pasaj de ingrijire corporala pentru care atentia si securitatea medicala a instrumentarului folosit sunt prioritare. Chiar si acasa ai putea avea neplacerea de a te rani in timpul manevrelor de executare pentru manichiura si pedichiura, putand, fara sa iti dai seama, sa te ranesti.

Odata finalizata aceasta manevra, poti trece la urmatoarea etapa in care frumusetea ta este prima prioritate de respectat, alegand una dintre cele mai placute metode de relaxare si indepartare a stresului, pe care fara indoiala l-ai acumulat treptat. Un pachet de sedinte la un salon masaj bucuresti, este tot ce isi poate dori o femeie, care poarta zilnic atat de multe indatoriri, atat acasa cat mai ales la locul de munca. Incordarea, uneori panica care poate aparea in momentele de varf ale atributiilor pe care ai senzatia ca nu le mai poti rezolva, pot conduce uneori la caderi fizice la propriu. Un masaj profesionist primit din partea tehnicienilor maseori iti va reincarca in primul rand psihicul, ca sa nu mai vorbim de beneficiile pe care le vei resimti la nivelul muschilor si circulatiei sangvine.

Mai mult decat atat, daca te afli dupa o perioada in care din neglijenta ai acumulat cateva kilograme in plus, un masaj anticelulitic oferit de acest salon masaj bucuresti, iti va oferi sansa de ati echilibra dimensiunile taliei sau ale coapselor, pregatindu-te astfel si din acest punct de vedere pentru vacanta, dar in primul rand redandu-ti increderea si puterea de a respecta in fiecare zi a vietii tale fumusetea si sanatatea trupului tau.

Alegeti calitate pentru redarea muzicii preferate

Din cele mai vechi timpuri omul a fost impresionat de sunetele pe care le-a auzit in natura. Nu este nimic mai complex ca si sunet decat sunetul vast al naturii in care se contopesc toate undele sonore produse de vant, ploaie, traznete, ape curgatoare, cantecul pasarilor si strigatele animalelor padurii, fosnetul frunzelor toate intrepatrunse si realizate intr-un ritm pe care nimeni nu l-a putut descifra pana in ziua de azi. Omul a fost mereu atent la sunetele care il inconjoara, multe dintre ele ajutandu-l sa se fereasca de primejdii, iar altele conducandu-l catre vanatul pe care il urmareste in adancurile padurilor. Sunetul face parte din viata noastra din prima zi a nasterii si pana cand vom trece dincolo de acest taram. Sunetul este uneori placut, alteori suparator, astfel incat odata cu trecerea timpului in mii si mii de ani de evolutie omul a reusit sa separe sunetele placute, odihnitoare, benefice, de cele care ar putea sa-i faca rau.

Ajunsi in zilele noastre, din nefericire industrializarea si aglomerarea marilor orase in care traim ne-au adus sunete suparatoare si care ne produc chiar neliniste atunci cand sunt permanente si la un nivel ridicat. Cautam sa ne ferim cat putem si sa ne refugiem cat mai curand posibil in locuri linisite si retrase de vuietul sunetelor rele de zi cu zi.

Paradoxal, chiar daca am fost atacati la propriu de nivelul ridicat al decibelilor zilnici ai orasului, odata ajunsi acasa simtim nevoia de ceva relaxant, simtim nevoia unui sunet placut pentru a ne linisti. Pasajele muzicale preferate vor putea fi ascultate in linistea casei si la un nivel sonor potrivit pentru a ne incanta si relaxa. Trebuie insa avut in vedere si calitatea aparaturii cu care vom reda muzica preferata, iar pentru aceasta merita sa investim in sisteme audio performante, care ne vor insoti multi ani la rand in pasiunea noastra.

De regula se va folosi un amplificator si boxe potrivite pentru puterea acestuia si desigur o sursa care va reda secventele muzicale dorite. Incercati sa alegeti un amplificator stereo si boxe audio ale caror difuzoare sa poata reda un camp cat mai vast al freventelor pe care un amplificator yamaha le poate oferi. Tehnologia japoneza este recunoscuta de catre toti melomanii care au inteles ca demersul inginerilor din Tara Soarelului Rasare a fost condus direct care placerea celor care vor asculta muzica prin intermediul acestor sisteme audio cu o calitate superioara.

Daca un amplificator yamaha va fi pe placul dumneavoastra ce spuneti de o pereche de boxe bose, care chiar daca vor fi de capacitate mai mica din punct de vedere al puterii, vor aduce o spatialitate a sunetului pe care nu o puteti auzi la oricare astfel de sisteme audio. Si cum sunetul fara imagine parca nu ar fi complet, atunci merita sa faceti si pasul urmator pentru intregirea spatiului audio video al livingului locuintei dumneavoastra.

Instalarea unui receiver yamaha care va conduce cu siguranta mai multe perechi de boxe bose, va fi deja la nivelul unui sali de cinema din punct de vedere al calitatii sunetului emis. Un film, sau un concert vizionat la televizor si al carui sunet il veti asculta in aceasta configuratie va va impresiona cu adevarat, intelegand astfel ca alegerea calitatii pentru sistemul audio al casei este cu adevarat importanta.

Din acest moment sunteti deja atat de incantat de calitatea pe care ati primit-o, incat fara prea mult efort veti transfera placerea ascultarii unui sunet de calitate dincolo de peretii locuintei, direct in masina personala. Un mp3 auto conectat la un amplificator auto care are conectate difuzoare boxe potrivite pentru masina, va si exact ce aveti nevoie pentru a evita complet suntele neplacute ale traficului din fiecare zi de lucru.

marți, 12 iunie 2012

Pasiunea de a asculta muzica - un microb greu de tratat

Pasiunile noastre ating uneori domenii la care nu ne-am fi asteptat de la persoane pe care le cunoastem, si nu numai, ajungand uneori pana la renuntari consimtite la unele lucruri fara de care altii nu ar putea trai. Probabil ca sunt putine persoane care nu au o pasiune, sau cel putin nu stiu ca o au, fiecare ducand „greul” unei anumite activitati care, aproape fara sa stie, ii acapareaza incet, incet. Unora le place sa citeasca si isi aloca aproape toate veniturile pentru cumpararea cartilor pe care le indragesc, altii sunt pasionati de masini si excursii, schimband in cursul vietii multe marci si vizitand cat mai multe tari, incercand parca sa dobandeasca cate putin din tainele fiecareia dintre ele.

Altii sunt pasionati de muzica, neputand practic sa se desprinda de un anumit gen muzical, sau sunt pur si simplu acaparati de tot ceea ce este sunet bine articulat si cat mai sensibil redat de catre aparatura pe care o detin. Microbul muzicii, pentru ca fara doar sau poate este un microb greu de stapanit, care odata instalat in urechile si sufletul melomanului nu mai poate fi indepartat cu nimic, face ca aceste persoane sa-si concentreze toata atentia si energia de care dispun asupra modului in care isi vor putea procura muzica preferata si dispozitivele audio cu care sa o poata asculta, oricand si oriunde.

Cand am spus oriunde nu este o greseala, pentru ca un meloman convins isi va lua cu el negresit un mp3 auto pe care il va conecta la un amplificator auto si astfel va avea cu el chiar si in masina muzica preferata. Chiar daca nu sunteti familiarizat cu aceasta abordare de a asculta muzica in propriul automobil, in drum spre locul de munca, sau si mai frumos atunci cand plecati in concediu, trebuie sa stiti ca tehnologia aparaturii muzicale este foarte bine reprezentata pentru acest segment de piata.

Marile companii producatoare de aparatura audio au simtit pasiunea si microbul melomanilor si au creat un amplificator si boxe audio, special concepute pentru a fi folosite in automobile. Aceste echipamente, boxe, difuzoare, sisteme audio in general sunt special adaptate pentru a putea functiona in conditiile specifice de utilizare in trafic ale unui automobil, pentru a putea rezista intr-un mod impecabil socurilor produse in timpul rularii automobilului si a temperaturilor care se pot inregistra in interiorul acestuia, mai ales in timpul verii, pentru a nu perturba in niciun fel auditia de calitate pe care orice pasionat o asteapta chiar si in propria masina.

Prin urmare un amplificator stereo de calitate alaturat unor difuzoare boxe alese special pentru a se „impaca” cat mai bine cu puterea acestuia, vor crea un spatiu special al sunetului si vor aduce pe loc bucuria celor care calatoresc in masina. Printre cele mai renumite si foarte bine apreciate marci in acest domeniu sunt sistemele compuse din boxe bose, amplificator yamaha sau chiar un receiver yamaha, care ar putea sa faca invidios si pe cel mai impatimit meloman, prin acuratetea si calitatea sunetului care va putea fi asculat.

In toata aceasta pasiune a ascultarii muzicii, este de luat in seama un aspect pe care din pacate unii „auditori” nu il inteleg. Faptul ca putem detine chiar in masina sisteme audio performante, cu puteri care uneori pot depasi lejer limita de suportabilitate auditiva a pasagerilor, asta nu inseamna ca trebuie sa abuzam in mod neprietenos de sunetul pe care il avem la dispozitie in boxe, ci mai degraba sa intelegem ca fiecare are dreptul sa asculte exact ceea ce ii place si mai ales la nivelul sonor si momentul in care doreste.

Necesitatea instalatiilor sanitare functionale

Partea moderna a vietii include nu numai tehnologie de ultima generatie ci si cele mai elementare atribute ale utilizarii instalatiilor cu care sunt dotate locuintele noastre, dar si tot ceea ce inseamna locatii in care se desfasoara orice tip de activitate economica sau de prestari de servicii catre populatie. In acest domeniu al utilizarii instalatiilor de apa, electricitate, gaze, termoficare, fiecare dintre acestea este diferentiat printr-o serie de particularitati constructive si de folosire, care in mod cert fac obiectul de activitate al celor care le pun in functiune pentru exploatarea curenta de zi cu zi, dar si a celor care le asigura continuitatea functionala prin service in parametri optimi si de siguranta.

Probabilitea aparitiei unor disfunctionalitati in exploatare este la fel de mare pentru fiecare dintre cele enumerate mai sus, avand in vedere ca toate aceste instalatii sunt supuse degradarii normale pe durata lor de utilizare, dar si de alte aspecte care tin de modul in care au fost initial puse in opera, adica instalarea propriu-zisa, a materialelor care au fost folosite pentru realizarea acestora, dar si a felului in care utilizatorii lor inteleg sa le utilizeze si sa le intretina atat timp cat sunt in dotarea locuintelor si a celorlalte spatii amintite.

De cele mai multe ori uitam sa ne mai facem vreo grija in privinta acestor instalatii si ajungem in situatii uneori periculoase cand pur si simplu constatam ca nu ne mai putem servi de ele. Una dintre cele mai utilizate astfel de instalatii de utilitate certa este cea legata de asigurarea apei menajere, atat pentru zona bucatariei cat si a camerei de baie. Aproape simultan in fiecare zi imediat dupa ce ne trezim, actionam comutatorul de electricitate si maneta care deschide apa la chiuveta. Sunt actiuni care au devenit reflexe, iar momentul in care una dintre acestea nu functioneaza, deja ziua noastra putem spune ca a inceput prost.

In asemenea situatii, primul gand este ca trebuie sa chemam un instalator pentru a remedia avaria aparuta. Un numar de telefon usor accesibil si pe care sa nu fie nevoie sa-l cautam mai ales in situatiile in care avaria unei instalatii sanitare se concretizeaza prin scurgeri serioase de apa, este cel mai util lucru pe care trebuie sa-l avem in vedere. Doar un instalator sanitare, va putea remedia in conditii optime si rapide aceasta situatie neplacuta, punand la adapost astfel securitatea functionarii in conditii de siguranta a instalatiei sanitare pe care o utilizati zilnic.

Chiar daca pentru moment situatia a fost rezolvata, acest lucru trebuie sa va ridice cateva intrebari referitoare la modalitatea in care trebuie privit acest tip de instalatie. Marea majoritate a spatiilor in care sunt utilizate instalatiile sanitare sunt in asa maniera concepute incat toata structura de baza a tevilor de legatura, robinetelor de siguranta si furtunurilor de legatura, sunt mascate pentru a nu aparea inestetic in camera respectiva.

Acesta este unul dintre principalele motive pentru care unele avarii nu pot fi depistate din vreme, prin observarea unor eventuale scrugeri minore, care ar putea prevesti o avarie serioasa. De aceea contactarea perioadica a unui instalator bucuresti este mai mult decat utila, pentru ca va aduce prin verificari o stare de siguranta in utilizare si depistarea precoce a unor posibile incidente de acest tip.

Un instalator profesionist in domeniul discutat este cea mai potrivita persoana care va poate sfatui chiar si pentru refacerea in totalitate a instalatiei sanitare a casei dumneavostra, atunci cand vechimea acesteia nu mai permite remedieri sigure. Este important sa nu neglijati niciodata acest aspect, pentru ca siguranta si eliminarea riscurilor neplacute care pot aparea in cazul unor avarii nu pot fi prevazute de un instalator sanitare, ci numai de atitudinea pe care ar trebuie sa o adoptati in cunostinta de situatie.

vineri, 8 iunie 2012

Alege sisteme audio de calitate

Fiecare zi pe care o incheiem a fost marcata in principal de doua elemente naturale pe care uneori aproape ca le ignoram si de care facem abstractie doar pana in momentul in care pot cu adevarat sa ne afecteze starea de spirit si buna dispozitie in general. Este vorba despre sunet si lumina. Lumina este prima cu care incepem ziua, fie ca vorbim despre lumina naturala a rasaritului de soare, fie ca suntem nevoiti sa actionam comutatorul electric pentru lumina artificiala.

Al doilea element cu care aproape simultan deschidem ziua alaturi de lumina, este sunetul. Acesta ne inconjoara inca de la primii pasi pe care ii facem in camera si mai apoi dupa deschiderea larga a ferestrei de dincolo de care vor razbate, mai atenuat, sau unori foarte pronuntat sunetele strazii sau cele caracteristice zonei in care locuim. Chiar intr-o casa situata la marginea unei paduri, unde ati putea crede ca este liniste, ei bine nu este asa. Sunetul naturii, al pasarilor care isi canta trilul de dimineata, sau pur si simplu sunetul padurii sau al culturilor batute de vant, sunt sunete pe care le auzim si multe dintre ele ne fac placere.

Din pacate nu toate sunetele sunt placute, nu toate sunt la o intensitate pe care am vrea sa o auzim si de aceea uneori suntem nevoiti sa facem fata unor perturbatii sonore serioase, atat dintre cele emise in strada, cat si dintre cele obisnuite produse de aparatura electrocasnica si nu va mirati, chiar de suntele emise de aparatura muzicala de slaba calitate. De aceea este important ca cel putin muzica pe care o ascultam sa fie reprodusa de sisteme audio de calitate care sa poata emite un sunet placut si nedistorsionat.

Alegerea unui amplificator si a unei perechi de boxe audio, pe cat de simpla ar putea parea nu este tocmai usoara. Trebuie pentru inceput sa definiti in mod clar nivelul de sunet pe care doriti sa-l obtineti de la acest amplificator stereo, pentru a putea delimita in mod clar plaja de putere pe care o vor putea suporta aceste boxe.

Spre exemplu pentru un amplificator yamaha cu o calitate superioara de redare a sunetului si cu o putere mare de iesire pe bornele unde veti cupla difuzoare, trebuie sa fie acompaniat de un sistem de boxe bose cu putere de receptie mai mare decat cea maxima pe care amplificatorul o poate oferi. In caz contrar exista certa posibilitate ca intr-un moment in care volumul acestui amplificator yamaha va fi si usor fortat, sistemul de boxe audio sa fie distrus. Avand in vedere ca deja am intrat in zona aproape profesionala a acestor sisteme audio, merita sa incercati si o varianta superioara din punct de vedere al spatialitatii si conturului sunetului si anume ascultarea unui receiver yamaha.

Avantajul utilizarii acestui aparat audio de calitate este faptul ca ii veti putea conecta mai multe difuzoare boxe, specializate pentru fiecare dintre frecventele principale in parte, pe care sursa audio le va emite catre amplificator. Astfel veti putea obtine chiar in propria casa o mica sala de cinema atunci cand veti urmari filmul sau concertul muzical preferat la televizor. Veti fi inconjurat de inteaga gama de sunete, acute, medii si bass care se vor roti de-a dreptul in jurul fotoliului din care veti urmari imaginile si asculta sunetul.

Cum nu tot timpul stam acasa si drumurile cu masina sunt tot mai dese, atunci nu neglijati nici sunetul pe care il veti putea asculta cu placere in propriul autoturism. Cel mai simplu mod in care veti aduce un sunet de calitate este acela de a utiliza un mp3 auto, care prin conectarea la un amplificator auto specializat, la care ati atasat una sau doua perechi de boxe audio speciale pentru autoturism, va rupe cu totul monotonia unui drum mai lung, si de ce nu chiar drumul obositor spre casa dupa o zi de munca.

Notiuni de baza despre aparatul de aer conditionat

 Aparatul de aer conditionat asigura un mediu racoros si confortabil atunci cand temperaturile foarte inalte se instaleaza afara. Acesta este un aspect foarte important mai ales pentru persoanele mai in varsta, pentru copii, pentru femei gravide, dar si pentru animalele dumneavoastra de companie care ar putea fi sensibile la caldura excesiva si la umiditate. Reducand nivelul temperaturilor si al umiditatii din aer pe interior, un aparat de aer conditionat va poate ajuta sa va asigurati un somn relaxant pe timpul noptii, astfel incat atunci cand va treziti sa fiti persoane complet odihnite si revigorate. De asemenea, aparatul de aer conditionat va va ajuta sa tineti departe de dumneavoastra potentialele reactii alergice.

Dar, care este totusi mecanismul lor de functionare?

Aparatul de aer conditionat transfera caldura din interior in exterior. Procesul incepe atunci cand aerul din camera este scos prin filtrele de aer si apoi trecut prin bobinele de racire. In aceasta etapa, aerul este racit si suflat inapoi in camera mai racorors si mai uscat decat era initial. Aerul cald este scos in exterior prin partea din spate a unitatii.

Cum ne dam seama care este aparatul de aer conditionat cel mai potrivit pentru a obtine o racire eficienta a camerei?

Pentru a va asigura ca obtineti conforul dorit si ca, in acelasi timp, va incadrati in limitele bugetului de care dispuneti, este foarte important sa alegeti aparatul de aer conditionat potrivit pentru camera sau suprafata pe care doriti sa o racoriti. In cazul in care alegeti un aparat de aer conditionat prea mare, aerul din locuinta dumneavoastra va fi unul umed si rece, mai degraba decat unul racoros si proaspat. Pe de alta parte, daca alegeti un aer conditionat mult prea mic, acesta va functiona aproape in permanenta si cu toate acestea, el nu va reusi sa raceasca indeajuns camera asa cum v-ati fi dorit. Luand in considerare strict criteriul suprafetei, este indicat sa alegeti un aparat de aer conditionat care ofera 20 BTU pentru fiecare metru patrat de spatiu locuibil. Exista insa si alti factori de care nu trebuie sa uitati atunci cand alegeti dimensiunile aparatului de aer conditionat, precum marimea ferestrelor, inaltimea camerei, clima zonei in care locuiti precum si umbrirea.

Care sunt caracteristicile principale ale aparatului de aer conditionat pe care trebuie sa le urmariti atunci cand ati stabilit deja dimensiunile de care aveti nevoie?

In primul rand, silentiozitatea aparatului de aer conditionat conteaza foarte mult. Din fericire pentru dumneavoastra, cele mai multe dintr modelele de aer conditionat din ziua de astazi sunt mult mai silentioase decat modelele mai vechi, pentru a  va asigura astfel confortul in timp ce munciti, dormiti sau desfasurati activitati de zi cu zi in locuinta dumneavoastra.

Butoanele de control trebuie sa fie de asemenea usor reglabile. Cautati pe cat posibil aparate de aer conditionat cu termostat electronic si cu telecomanda.

Viteza aerului si fantele directionale de aer sunt, din nou, foarte importante. Posibilitatea de a regla viteza aerului precum si directia fantelor va vor permite personalizarea si controlul mai bun asupra procesului de racire a aerului din incapere.

Ceasul sau cronometrul va va permite sa programati aparatul de aer conditionat sa porneasca dar si sa se opreasca atunci cand doriti, fara a fi nevoie de prezenta dumneavoastra fizica in incapere.

Filtrele de aer de care dispune aparatul de aer conditionat trebuie sa fie usor de curatat, dar si de indepartat, ele fiind acea componenta care va ajuta sa scapati de mirosurile neplacute, praf si bacteriile din aer.

In ceea ce priveste intretinerea unui aparat de aer conditionat, este indicat sa il curatati complet la inceputul fiecarui anotimp si o data la 2-3 saptamani atunci cand este folosit intensiv. 


Tags: aer conditionat

marți, 5 iunie 2012

Incalzire in pardoseala – o solutie energetica de succes

Pentru dezvoltatorii imobiliari sau pentru clientii finali, cuvantul incalzire in sisteme incalzire nu mai reprezinta nimic nou sub soare. Fie ca-si doresc incalzirea intregii locuinte sau doar o pardoseala mai calduroasa, toti acesti beneficiari ai tehnologiei de incalzire in pardoseala apeleaza cu incredere la firme de specialitate care produc sau/si instaleaza astfel de sisteme si care asigura si suportul tehnic necesar.

 

Sistemele de incalzire in pardoseala, mai exact cele de incalzire electrica, au devenit o alternativa reala si serioasa pentru celelalte sisteme de incalzire existente pe piata. Motivele sunt de ordin economic si al performantei energetice realizate. Un astfel de sistem este relativ ieftin la achizitie dar si in cadrul procesului de exploatare. Un alt argument este de ordin estetic, pentru ca de aceasta data, cablurile acelea detestate de toata lumea nu vor mai trebui instalate la suprafata, ci vor veni instalate in sapa de beton. Rezulta de aici o sursa de incalzire invizibila si un nivel de confort termic ridicat, pentru intregul corp omenesc, incepand de la picioare, trunchi, maini si continuand pana la cap. Singurele aparate care mai amintesc vizibil de un sistem de incalzire raman termostatele, cele care vin montate in perete. Durata de viata a unui astfel de sistem de incalzire poate atinge 80-100 de ani, si nu sunt necesare revizii periodice. Pare greu de crezut dar chiar nu este nevoie sa fie intretinute astfel de sisteme de incalzire prin pardoseala, sisteme care pe langa toate calitatile descrise pana acum mai au inca un avantaj, deloc de neglijat si anume sunt foarte silentioase, practic nu produc nici un tip de zgomot iar proprietarul nici nu stie ca il are instalat, el beneficiind doar de efectele sale benefice de incalzire.

 

Incalzirea electrica in pardoseala se realizeaza cu ajutorul apei fierbinti si astfel se realizeaza o caldura degajata uniform, de jos de la sol pana sus la tavanul incaperii. Asta spre deosebire de, sa zicem, radiatoarele montate pe perete, care distribuie caldura prea sus fata de sol, apoi aceasta se indreapta spre tavan si apoi se reantoarce spre sol, spre picioarele noastre, fiind deja rece. Dupa cum se poate vedea, metoda aceasta de incalzire electrica prin pardoseala este cu mult mai eficace si mai ieftina decat metodele traditionale. Renuntati la costurile exagerate si nejustificate ale centralelor, sobelor, caloriferelor si asa mai departe. Caldura prin pardoseala nu produce nici un alt cost secundar decat sa zicem achizitionarea unui parchet special, eventual cu folie de aluminiu. Asta din cauza ca, datorita variatiilor de temperatura care apar, datorita opririlor si pornirilor, se produc dilatari ale placutelor de parchet obisnuite si astfel pot aparea rosturi intre ele. Ganditi-va insa ca per total iesiti mult mai bine si mai economic din toata povestea asta cu incalzirea prin pardoseala, pentru ca o centrala pe lemne poate costa minim 2000 de euro si poate ajunge si la cifre mai mari iar instalatia pentru centrala poate atinge cifre si mai mari, undeva in jurul a 3000-4000 de euro. Corpurile de incalzire amplasate imediat sub nivelul podelei, odata instalate acolo isi fac treaba zeci de ani fara probleme si fara nici o grija de revizii sau lucrari de intretinere periodica. Nu mai sunteti nevoit sa dati banii nici pe rigips, pentru a crea corpuri care sa mascheze tevile deloc estetice. Astfel de instalatii sunt exemple tipice de pragmatism, de lucrari de tipul “set it and forget it”, adica o data instalate ele nu ne mai dau batai de cap si probleme timp de o intreaga generatie. Achizitionati cu incredere astfel de sisteme de incalzire, ele va vor face sa va simtiti la dvs. acasa precum un rege/regina rasfatat/a de caldura tropicelor, adica exact asa cum meritati!


Tags: solutii incalzire, sisteme incalzire

luni, 4 iunie 2012

Dispozitive de purificare si limpezire a apei

In natura exista numeroase surse de apa; depinde de noi cum le fructificam. Sunt numeroase dispozitive  care ne pot ajuta sa dispunem de apa asa cum trebuie si asa  cum ne dorim: hidrofor, pompa, decantor, filtru. Decantorul vertical este un dispozitiv folosit pentru limpezirea apei; in acesta apa circula de jos in sus, iar particulele in suspensie se depun la fundul bazinului. Este mai economic decat decantorul orizontal pentru debite totale mai mici de 20000 m3/zi.  Decantorul vertical acoperit cuprinde: conducta de intrare a apei, jgheab pentru colectarea apei decantate, iesirea apei decantate, preaplin, golire si acces.  Apa intra in cilindrul central pe care-l parcurge de sus in jos cu o anumita viteza. La baza cilindrului central curentul  se intoarce si devine ascendent cu viteza u, care trebuie sa fie  mai mica decat viteza de depunere w, a particulelor in suspensie. Apa limpezita deverseaza intr-un jgheab  periferic. Depunerile se aduna in spatiul conic de la fund si sunt eliminate periodic prin conducta de golire. Dimensionarea sectiunii orizontale a decantorului se face in functie de urmatorii parametri: sectiunea orizontala a spatiului inelar de decantare si debitul decantorului.  Viteza ascensionala se calculeaza cand se cunoaste experimental w si coeficientul  prin care se tine seama de neuniformitatea repartitiei vitezelor in plan orizontal. Adancimea utila a decantorului vertical sub nivelul  a apei se ia H<= 6 m si adancimea cilindrului central 0,8 H.  Fundul conic se executa cu  cu pante de 30-450. Colectarea apei se face prin jgheaburi periferice si jgheaburi  radiale uniform distribuite. Materialul utilizat  pentru construirea decantoarelor verticale este betonul armat. Decantoarele suspensionale sunt decantoare verticale la care se asigura formarea unui strat dens de suspensii in camera de decantare prin care trece apa bruta. Prin procesul de adsorbtie ca si datorita regimului modificat de curgere prin straturi de suspensii se asigura o calitate foarte buna si constanta a apei decantate. De obicei, se aplica in cazul tratarii prealabile a apei cu coagulant. Se deosebesc doua tipuri de decantoare suspensionale: cu strat de suspensii in repaos si cu circulatia stratului de namol. Decantorul suspensional static se adopta in cazul apelor avand un continut de suspensii de peste 50 mg/dm3, fara suspensii gravimetrice si in conditiile in care suspensia este in principal de origine minerala.  Apa bruta, dupa tratarea cu reactivi de coagulare si un amestec rapid, incarca compartimentele de limpezire la partea inferioara si, intr-o curgere verticala printr-un strat de suspensii mentinut in echilibru de curentul ascendent, se limpezeste.  Decantorul suspensional static se compune din: camera de amestec si distributie, compartiment de floculare, distribuitor apa bruta, concentrator namol, sistem colectare apa decantata, sistem evacuare namol. Flocularea se realizeaza in stratul suspensional, in compartimetul tronconic de la partea inferioara a camerei de limpezire. Pentru dimensionarea decantoarelor suspensionale statice de adopta incarcari si timpi de sedimentare.  Pe baza acestora se stabileste aria de limpezire si inaltimea pe care se dezvolta stratul suspensional  pentru adancimea tronconica de la partea inferiora se considera: timpul de floculare de 10-15 minute si inclinarea peretilor tronconici mai mare de 450, pentru evitarea formarii depozitelor de namol. Deasupra stratului suspensional, se adopta o adancime de apa limpezita mai mare de 1-1,5 m. La partea centrala a bazinului se prevede un concentrator de namol care va preleva namolul in exces din stratul suspensional; suprafata concentratorului de namol se considera 10-15% din suprafata de limpezire. Exista o analogie intre hidrofor si decantor. Limpezirea apei cu impuritati este realizata atat de decantor cat si de hidrofor; diferenta consta in modul cum se realizeaza acest proces.  Limpezirea apei prin sistemul tip hidrofor se realizeaza cu ajutorul unei site sau a unei plase prin care apa trece inainte de a fi filtrata. La inceput sunt retinute particulele si corpurile straine dupa care apa suporta procesul de purificare. In cazul in care sursa de alimentare are o concentratie ridicata de impuritati, se recomanda folosirea unui hidrofor prevazut si cu un filtru. Constructia unui astfel de hidrofor este simpla, acel filtru facand de fapt diferenta. Apa este sustrasa de la sursa, filtrata, purificata si distribuita catre utilizatori.


Tags: pompa submersibila pret, pompa cu tocator, pompa hidrofor