luni, 2 iulie 2012

How to build a home business with coupon codes

If you want to earn some extra money alongside your day job, we might have the solution to help you. As you know, we live in a bargain society, where everyone's trying to find everything for free, or at least at a discounted price. Taking advantage of this need people have to “make a bargain”, you can set up a home business dealing with selling products that are cheaper than what you'd have to pay for them in store. But how can you buy them in the first place for cheaper if you're to sell them for less than what they're worth in store, so that you can turn in a decent profit?

Well, by using coupon codes. As we speak, the internet is full of coupon codes and discount codes, that give you access to virtually endless supplies of top notch products. At any given time, companies are offering products at discounted prices, something bordering being free, for a number of reasons, including getting rid of old supplies to make room for the new ones, promoting a new line of products, expiration date approaching and many other reasons.

And these huge amounts of goods are up for grabs for those quick and smart enough to capitalize on this rather unknown marvel of the commerce world. Of course, like everything else, you can get these products from the internet and thus you can set up a decent business from the comfort of your own home. You buy stuff online, they are shipped to your place and then you sell them to friends and family, adding a little profit to yourself, while still selling the products cheaper than what people would have to pay for them in store.

There are so many products and opportunities you could follow, that it's even difficult to know where to start. But a good choice would be the puritans pride coupon, that lets you buy products from puritans pride at really discounted prices. People use to buy these from shops and pay at least 20% to 30% more for them in store. These products include perfumery and vitamin supplements, so you know that you'll definitely sell them to your friends and family. Another good option in the same niche is the healthdesigns coupon, that will bring you some really interesting herbs and minerals, that your clients can use either for diets or beauty.

You can also find some great bio and organic foods there, if you ever thought about switching from processed to organic food (if you can, do it). Another good option for this is the Swanson code, that also comes up with some great discounts for those looking for health and beauty products. Actually, you might spend less than half to buy these products via a discount code method than by shopping for them in stores, that's for sure. So you can easily take your cut of the profits and sell them to other people in a deal that will benefit all of you.


Tags: iherb coupons, cigs4you coupon

miercuri, 20 iunie 2012

Cum recunoasteti un service de aer conditionat Cluj de calitate

Ca orice aparat tehnic complex, si aparatul de aer conditionat poate sa functioneze incorect sau chiar sa inceteze sa-si exercite functiile pentru care a fost proiectat. Daca aveti astfel de probleme, atunci e clar ca solutia potrivita pentru voi este un service de aer conditionat Cluj de calitate, cu tehnicieni profesionisti si cu foarte multa experienta in domeniu. Preturi corecte si servicii de cea mai inalta calitate oferite in cel mai scurt timp posibil, aceasta ar trebui sa fie deviza celor mai competitive firme care ofera servicii de aer conditionat Cluj. Trebuie luata in calcul si marimea muncipiului Cluj Napoca, iar firmele puternice din acest domeniu trebuie sa fie capabile sa ofere servicii in orice zona si cartier din Cluj – Marasti, Andrei Muresanu, Grigorescu, Centru, Gara etc) si in zonele limtrofe ale acestora.

Este foarte indicat sa apelati la un service de aer conditionat Cluj deoarece montajul necorespunzator al aparatelor de aer conditionat duce la defectiunea lor si de cele mai multe ori chiar la pierderea garantiei pe care aparatele o detin din fabricatie. O cifra impresionanta de peste 60% din cazurile de aparate defecte se datoreaza montajului efectuat gresit, de catre nespecialisti. Din pacate, mai ales la noi la romani, unde veniturile sunt mai scazute, rasar de unde nici nu te astepti mesteri care mai de care mai priceputi si mai ocosi dar care de fapt habar nu au sau nu tin cont de multitudinea de factori complecsi care conditioneaza buna functionare a aparatului. Din acest motiv va recomandam calduros sa apelati cu incredere la servicii autorizate de reparatii pentru aparatul dvs. de aer conditionat, indiferent de marca sau model. O firma clujeana serioasa in acest sens va poate oferi foarte multe servicii, dintre care vom enumera pe cele mai importante.

Cu riscul de a ma repeta, cel mai important serviciu pe care o firma din Cluj Napoca il poate oferi este montajul complet si corespunzator al aparatului de aer conditionat. Nu este deloc usor sa i se gaseasca aparatului pozitia optima si la fel de dificil este ca traseul frigorific sa fie izolat cum trebuie. Apoi, intretinerea echipamentului de climatizare este vitala. Manverele de intretinere a aparatului de aer conditionat necesita priceperea unui specialist, datorita complexitatii lor. Fireste ca nu chiar toate operatiunile necesita un asemenea grad de complexitate si ca atare puteti executa si dvs. unele dintre ele, la sugestia si indrumarea atenta a specialistilor unei astfel de firme. Este bine sa nu dati crezare asa zisilor prieteni atoate stiutori, care mai degraba strica decat ajuta, ci sa ascultati de sfatul profesionistilor in domeniu, a oamenilor care-si castiga existenta de pe urma acestei munci deloc usoare. Urmeaza inspectiile tehnice periodice ale aparatelor de aer conditionat, foarte importante si ele. Astfel se vor face verificari complete traseelor frigorifice care insotesc unitatile de aer conditionat, in locurile in care este necesar vor fi refacute izolatiile si in fine vor fi verificati si ajustati, daca trebuie, parametri de functionare ai aparatului de aer conditionat, astfel incat acesta sa functioneze la fel de bine pentru o perioada de timp cat mai indelungata. O alta categorie importanta de lucrari la aparatul de aer conditionat este reprezentata de igienizarea aerului, asta insemnand golirea si curatirea tavei condens, inlocuirea sau curatirea filtrului si, in caz de nevoie, verificarea ansamblului de purificare a aerului. Bineanteles, atunci cand altceva nu mai poate fi facut, se va trece la reparatia capitala a aparatului de aer conditionat, indiferent de marca sau model. In mod normal, la experienta si expertiza unei echipe de profesionisti clujeni in domeniu, nu se pune problema sa nu se poata repara ceva, indiferent de gravitatea situatiei. Solutii rapide si eficiente vor exista intotdeauna in acest sens, gratie unor mesteri harnici si priceputi. In sfarsit, orice firma clujeana serioasa din domeniu va va oferi suport si consultanta specializate, atunci cand doriti sa faceti o alegere de cumparare asupra unui aparat de aer conditionat care sa corespunda optim nevoilor dvs., cand doriti sa configurati si sa utilizati efectiv aparatul cumparat si atunci cand vreti pur si simplu sa oferiti o intretinere minima aparatului pe care-l detineti deja.


Tags: aer conditionat cluj

luni, 18 iunie 2012

Produsele Dell, renume si calitate

Dell este un brand cunoscut in intreaga lume atunci cand vine vorba de chiuveta frankeuri, calculatoare si alte produse IT. Istoria companiei a inceput in urma cu 28 de ani, in 1984, cand Michael Dell, un tanar de 19 ani a inceput un business cu calculatoare sub numele de PC Limited. Investitia initiala a fost de numai 1000 dolari. Peste patru ani, firma si-a schimbat denumirea, devenind Dell Computer Corporation.

Primul sistem, denumit Turbo PC, a fost realizat in anul 1985, avand un procesor Intel 8088 de 8 Mhz si un hard drive de 10 MB. In 1886, corporatia s-a putut lauda cu o inovatie in domeniul IT: cel mai performant calculator pana la acea vreme, de 12  MHz. 

Primul laptop Dell a fost realizat in 1989 si a purtat numele de 316LT.

In 1992 Dell a intrat in top Fortune 500, un cunoscut clasament al celor mai prestigioase companii din Statele Unite realizat de revista Fortune. Astfel, Michael Dell a devenit cel mai tanar fondator al unei companii care a primit aceasta distinctie.

In 1993, corporatia s-a situat in top cinci, la nivel mondial, al celor mai mari producatori de calculatoare.

O revolutie in ceea ce priveste serverele a avut loc in 1994, cand a fost lansata gama de servere Dell Power Edge. In 2001 Dell a atins apogeul, devenind lider la nivel mondial in domeniul calculatoarelor.

De asemenea, incepand din 2003 compania si-a extins linia de produse cu imprimante si chiuveta bucatarie.

Gama de laptopuri Dell Latitude E-family lansata in 2008 s-a remarcat prin designul modern si durata de viata mai mare a bateriei. Aceasta linie a fost conceputa pentru furnizarea de echipamente IT catre corporatii, si mediul de business in general.

Compania se numara, de asemenea, printre primii producatori de laptopuri foarte subtiri. 

Dell a infiintat centre de comanda globala, denumite generic Dell Services, pentru a putea gestiona in timp util orice fel de problema legata de calitatea produselor sale. Aceste centre exista atat in Statele Unite, cat si in alte tari.

it-shirt va ofera numeroase promotii la produsele Dell. Printre acestea enumeram:

  • Laptop Dell Inspirion N5110 I3-2350M 4 GB, 500 GB, 1 GB-GT525M DOS la 2.099 RON
            Caracteristici: Display HD cu diagonala de 15.6 inch, memorie 4096 MB, procesor Intel Core 2.30 GHz, hard de 500 GB, placa video nVidia GeForce 1 GB, baterie sase celule.
  • Laptop Dell Inspirion N5110 I5-2430M 4GB, 500 GB, 1 GB-GT525M DOS la 2.349 RON
            Caracteristici: Display HD cu diagonala de 15.6 inch, memorie 4096 MB, procesor Intel Core 2.4 GHz, hard de 500 GB, placa video nVidia GEFORCE 1 GB, baterie sase celule.
  • Laptop Dell Inspirion N5050 I3-2330M 4GB, 500GB LINUX la 2.099 RON
            Caracteristici: Display HD cu diagonala de 15.6 inch, memorie 4096 MB, procesor Intel Core 2.2 GHz, hard de 500 GB, baterie de sase celule.   Toate aceste produse beneficiaza de garantie, valabila timp de doi ani, in centrele autorizate Dell. De asemenea, transportul este gratuit.

 


Tags: server dell

sâmbătă, 16 iunie 2012

Draperii si Perdele

Gandeste-te ca esti intr-un cerc in mijlocul oras mare, o metropola ca New York-ul, esti la 100 de metri in cer pe fatada unei cladiri, intr-o zi cand nu este nici prea soare nici prea racoare si nici prea cald, ocazia probabil potrivita sa fii echipat subtire si sa simti vantul cum trece usor prin tine si cum culoarea luminii iti arata zone din oras pe care nu le-ai putea vedea intr-o zi intunecata sau cu foarte multa ceata. Imagineaza-ti ca ai libertatea sa vezi tot fara sa stie cineva ca privesti, ca poti privi lumea din linistea zonei tale de confort.

Suna bine, nu-i asa?  Or sa spuna multi ca este bine. Ei cam asta poti avea daca in casa ta iti pui perdele si draperii. In afara de impresia de nou pe care o raspandeste casa ta, in afara de faptul ca si locuinta ta va arata ca noua fara a fi musai sa investesti sume foarte mari in mobilier, asa cum fac probabil multi. In realitate calitatea unei camere este data de modul in care reusesti sa faca lumina sa ajunga in casa ta , pe unde o filtrezi, cat din ea lasi sa treaca si mai ales cum ajunge la tine, lumina reuseste sa modifice unghiuri, sa le faca pe altele sa dispara , si mai ales sa creeze impresii care ar fi imposibil de creeat altfel.

Mai bine zis puteti pune destul de usor locuinta dvs in valoare doar cu ajutorul unor perdele dar este mai greu invers. Asta pentru cei cu buget restrans ar fi fi vesti grozave. Pentru ca pana la urma costul unor storuri romane, rulouri, rulouri zebra sau panouri japoneze nu este indeajuns de mare sa concureze cu o operatiune de remobilare. Puteti pune si perdele bucatarie pentru ca pana la urma si acolo pot aduce un efect aparte. Daca aveti o mobila noua si in tendinte puteti incerca perdele moderne. Ele vin la pachet cu o multitudine de modele draperii care va feresc de privirile indiscrete ale celor de afara sau va limiteaza lumina care vine in incapere. Indiferent cum va mobilati locuinta aveti nevoie de aceste lucruri. Bine acum sunt si cateva tipuri de locuinte si anume cele high tech unde aceste accesorii sunt scoase datorita capacitatii geamului de a-si schimba culoarea prin actionarea unui buton.

Dar este destul de costisitor sa folositi aceasta tehnologie avand in vedere costul ridicat al curentului electric. Si pana la urma nu stiu cati isi mai doresc un consumator de energie in plus in casa, mai ales acum cand economiile se zguduie si preturile cresc mereu. Cel mai bine cautati pe web oameni care se pricep foarte bine la pusul de perdele si care au experienta in aceasta bransa, ca sa va puteti bucura de un lucru bine facut si de un aranjament inedit.  Interioarele casei noastre au nevoie de dinamica, de modificari, de tonalitate. De muzica la nivel estetic, trebuie ca in locuinta noastra sa reusim sa ne simtim bine, de mediul nostru, trebuie sa luam in calcul faptul ca suntem fiinte unice si avem nevoie de individualitate. Modificarile de obicei nu depasesc normele ce tin de lege si trebuie inainte sa te consulti cu oameni specializati atunci cand vrei sa efectuezi modificari. Poti folosi apoi o multime de trucuri ca sa iti infrumusezi locuinta.


Tags: perdele

miercuri, 13 iunie 2012

Invata cum sa iti respecti frumusetea

Nu exista dimineata in care sa nu iti privesti chipul in oglinda si sa nu iti doresti macar putin mai mult fata de ceea ce vezi, nu pentru ca nu ai fi frumoasa ci pentru ca trebuie sa iti respecti frumusetea si sa o ingrijesti asa cum se cuvine. Acum pentru ca esti la cateva saptamani distanta de o vacanta in care soarele iti va fi cel mai bun prieten, trebuie sa te pregatesti putin pentru a nu fi luata prin surprindere. Cateva sedinte un salon bronzat bucuresti vor fi varianta practica si atat de reconfortanta pentru a-ti oferi puterea de a mai rezista cateva saptamani pana la plecarea in vacanta.

Pe langa faptul ca iti vei pregati pielea pentru a putea primi in siguranta radiatia solara, sedintele la un solar bucuresti trebuiesc privite si ca o terapie pentru intretinere pe durata extrasezonului, cand expunerea aproape inexistenta la radiatia ultravioleta accentueaza diminuarea producerii calciului atat de necesar pentru mentinerea sistemului osos intr-o forma buna. In timp vei beneficia de efectul acestor sedinte de bronzat la solar, pentru ca vei diminua considerabil sansele aparitiei la varsta a doua a osteoporozei, maladie suficient de serioasa care ar putea in viitor sa iti puna sanatatea in pericol.

Cum nimic nu poate deveni periculos daca este facut cu moderatie, aplicarea acestui principiu este util si pentru sedintele de bronz la solar, pentru care vei respecta complet toate indicatiile primite din partea personalului specializat care deserveste acest solar bucuresti. Este important sa soliciti ajutorul tehnicienilor acestui salon furmusete daca esti in situatia in care nu ai mai aplicat niciodata pana acum sedinte de bronzat la solar, pentru a ti se putea oferi o evaluare a timpului si intensiatii la care te vei expune pe durata sedintelor. Orice exces, sau dorinta de a „prinde” cat mai repede alta culoare a pielii va avea in mod direct consecinte inverse decat cele pozitive pe care in mod firesc le astepti.

Pe langa aceste sedinte, iti vei putea reimprospata manichiura si pedichiura, care fara indoiala trebuie sa fie impecabile nu numai pentru faptul ca vei merge la mare unde expunerea mainilor si mai ales a picioarelor este mai pronuntata decat in mod obisnuit, ci in special pentru sanatatea fizica a unghiilor care merita aceiasi atentie ca orice alta parte a corpului tau. Un salon infrumusetare bucuresti detine toate dotarile de care ai nevoie si in mod special personalul calificat pentru acest pasaj de ingrijire corporala pentru care atentia si securitatea medicala a instrumentarului folosit sunt prioritare. Chiar si acasa ai putea avea neplacerea de a te rani in timpul manevrelor de executare pentru manichiura si pedichiura, putand, fara sa iti dai seama, sa te ranesti.

Odata finalizata aceasta manevra, poti trece la urmatoarea etapa in care frumusetea ta este prima prioritate de respectat, alegand una dintre cele mai placute metode de relaxare si indepartare a stresului, pe care fara indoiala l-ai acumulat treptat. Un pachet de sedinte la un salon masaj bucuresti, este tot ce isi poate dori o femeie, care poarta zilnic atat de multe indatoriri, atat acasa cat mai ales la locul de munca. Incordarea, uneori panica care poate aparea in momentele de varf ale atributiilor pe care ai senzatia ca nu le mai poti rezolva, pot conduce uneori la caderi fizice la propriu. Un masaj profesionist primit din partea tehnicienilor maseori iti va reincarca in primul rand psihicul, ca sa nu mai vorbim de beneficiile pe care le vei resimti la nivelul muschilor si circulatiei sangvine.

Mai mult decat atat, daca te afli dupa o perioada in care din neglijenta ai acumulat cateva kilograme in plus, un masaj anticelulitic oferit de acest salon masaj bucuresti, iti va oferi sansa de ati echilibra dimensiunile taliei sau ale coapselor, pregatindu-te astfel si din acest punct de vedere pentru vacanta, dar in primul rand redandu-ti increderea si puterea de a respecta in fiecare zi a vietii tale fumusetea si sanatatea trupului tau.

Alegeti calitate pentru redarea muzicii preferate

Din cele mai vechi timpuri omul a fost impresionat de sunetele pe care le-a auzit in natura. Nu este nimic mai complex ca si sunet decat sunetul vast al naturii in care se contopesc toate undele sonore produse de vant, ploaie, traznete, ape curgatoare, cantecul pasarilor si strigatele animalelor padurii, fosnetul frunzelor toate intrepatrunse si realizate intr-un ritm pe care nimeni nu l-a putut descifra pana in ziua de azi. Omul a fost mereu atent la sunetele care il inconjoara, multe dintre ele ajutandu-l sa se fereasca de primejdii, iar altele conducandu-l catre vanatul pe care il urmareste in adancurile padurilor. Sunetul face parte din viata noastra din prima zi a nasterii si pana cand vom trece dincolo de acest taram. Sunetul este uneori placut, alteori suparator, astfel incat odata cu trecerea timpului in mii si mii de ani de evolutie omul a reusit sa separe sunetele placute, odihnitoare, benefice, de cele care ar putea sa-i faca rau.

Ajunsi in zilele noastre, din nefericire industrializarea si aglomerarea marilor orase in care traim ne-au adus sunete suparatoare si care ne produc chiar neliniste atunci cand sunt permanente si la un nivel ridicat. Cautam sa ne ferim cat putem si sa ne refugiem cat mai curand posibil in locuri linisite si retrase de vuietul sunetelor rele de zi cu zi.

Paradoxal, chiar daca am fost atacati la propriu de nivelul ridicat al decibelilor zilnici ai orasului, odata ajunsi acasa simtim nevoia de ceva relaxant, simtim nevoia unui sunet placut pentru a ne linisti. Pasajele muzicale preferate vor putea fi ascultate in linistea casei si la un nivel sonor potrivit pentru a ne incanta si relaxa. Trebuie insa avut in vedere si calitatea aparaturii cu care vom reda muzica preferata, iar pentru aceasta merita sa investim in sisteme audio performante, care ne vor insoti multi ani la rand in pasiunea noastra.

De regula se va folosi un amplificator si boxe potrivite pentru puterea acestuia si desigur o sursa care va reda secventele muzicale dorite. Incercati sa alegeti un amplificator stereo si boxe audio ale caror difuzoare sa poata reda un camp cat mai vast al freventelor pe care un amplificator yamaha le poate oferi. Tehnologia japoneza este recunoscuta de catre toti melomanii care au inteles ca demersul inginerilor din Tara Soarelului Rasare a fost condus direct care placerea celor care vor asculta muzica prin intermediul acestor sisteme audio cu o calitate superioara.

Daca un amplificator yamaha va fi pe placul dumneavoastra ce spuneti de o pereche de boxe bose, care chiar daca vor fi de capacitate mai mica din punct de vedere al puterii, vor aduce o spatialitate a sunetului pe care nu o puteti auzi la oricare astfel de sisteme audio. Si cum sunetul fara imagine parca nu ar fi complet, atunci merita sa faceti si pasul urmator pentru intregirea spatiului audio video al livingului locuintei dumneavoastra.

Instalarea unui receiver yamaha care va conduce cu siguranta mai multe perechi de boxe bose, va fi deja la nivelul unui sali de cinema din punct de vedere al calitatii sunetului emis. Un film, sau un concert vizionat la televizor si al carui sunet il veti asculta in aceasta configuratie va va impresiona cu adevarat, intelegand astfel ca alegerea calitatii pentru sistemul audio al casei este cu adevarat importanta.

Din acest moment sunteti deja atat de incantat de calitatea pe care ati primit-o, incat fara prea mult efort veti transfera placerea ascultarii unui sunet de calitate dincolo de peretii locuintei, direct in masina personala. Un mp3 auto conectat la un amplificator auto care are conectate difuzoare boxe potrivite pentru masina, va si exact ce aveti nevoie pentru a evita complet suntele neplacute ale traficului din fiecare zi de lucru.

marți, 12 iunie 2012

Pasiunea de a asculta muzica - un microb greu de tratat

Pasiunile noastre ating uneori domenii la care nu ne-am fi asteptat de la persoane pe care le cunoastem, si nu numai, ajungand uneori pana la renuntari consimtite la unele lucruri fara de care altii nu ar putea trai. Probabil ca sunt putine persoane care nu au o pasiune, sau cel putin nu stiu ca o au, fiecare ducand „greul” unei anumite activitati care, aproape fara sa stie, ii acapareaza incet, incet. Unora le place sa citeasca si isi aloca aproape toate veniturile pentru cumpararea cartilor pe care le indragesc, altii sunt pasionati de masini si excursii, schimband in cursul vietii multe marci si vizitand cat mai multe tari, incercand parca sa dobandeasca cate putin din tainele fiecareia dintre ele.

Altii sunt pasionati de muzica, neputand practic sa se desprinda de un anumit gen muzical, sau sunt pur si simplu acaparati de tot ceea ce este sunet bine articulat si cat mai sensibil redat de catre aparatura pe care o detin. Microbul muzicii, pentru ca fara doar sau poate este un microb greu de stapanit, care odata instalat in urechile si sufletul melomanului nu mai poate fi indepartat cu nimic, face ca aceste persoane sa-si concentreze toata atentia si energia de care dispun asupra modului in care isi vor putea procura muzica preferata si dispozitivele audio cu care sa o poata asculta, oricand si oriunde.

Cand am spus oriunde nu este o greseala, pentru ca un meloman convins isi va lua cu el negresit un mp3 auto pe care il va conecta la un amplificator auto si astfel va avea cu el chiar si in masina muzica preferata. Chiar daca nu sunteti familiarizat cu aceasta abordare de a asculta muzica in propriul automobil, in drum spre locul de munca, sau si mai frumos atunci cand plecati in concediu, trebuie sa stiti ca tehnologia aparaturii muzicale este foarte bine reprezentata pentru acest segment de piata.

Marile companii producatoare de aparatura audio au simtit pasiunea si microbul melomanilor si au creat un amplificator si boxe audio, special concepute pentru a fi folosite in automobile. Aceste echipamente, boxe, difuzoare, sisteme audio in general sunt special adaptate pentru a putea functiona in conditiile specifice de utilizare in trafic ale unui automobil, pentru a putea rezista intr-un mod impecabil socurilor produse in timpul rularii automobilului si a temperaturilor care se pot inregistra in interiorul acestuia, mai ales in timpul verii, pentru a nu perturba in niciun fel auditia de calitate pe care orice pasionat o asteapta chiar si in propria masina.

Prin urmare un amplificator stereo de calitate alaturat unor difuzoare boxe alese special pentru a se „impaca” cat mai bine cu puterea acestuia, vor crea un spatiu special al sunetului si vor aduce pe loc bucuria celor care calatoresc in masina. Printre cele mai renumite si foarte bine apreciate marci in acest domeniu sunt sistemele compuse din boxe bose, amplificator yamaha sau chiar un receiver yamaha, care ar putea sa faca invidios si pe cel mai impatimit meloman, prin acuratetea si calitatea sunetului care va putea fi asculat.

In toata aceasta pasiune a ascultarii muzicii, este de luat in seama un aspect pe care din pacate unii „auditori” nu il inteleg. Faptul ca putem detine chiar in masina sisteme audio performante, cu puteri care uneori pot depasi lejer limita de suportabilitate auditiva a pasagerilor, asta nu inseamna ca trebuie sa abuzam in mod neprietenos de sunetul pe care il avem la dispozitie in boxe, ci mai degraba sa intelegem ca fiecare are dreptul sa asculte exact ceea ce ii place si mai ales la nivelul sonor si momentul in care doreste.

Necesitatea instalatiilor sanitare functionale

Partea moderna a vietii include nu numai tehnologie de ultima generatie ci si cele mai elementare atribute ale utilizarii instalatiilor cu care sunt dotate locuintele noastre, dar si tot ceea ce inseamna locatii in care se desfasoara orice tip de activitate economica sau de prestari de servicii catre populatie. In acest domeniu al utilizarii instalatiilor de apa, electricitate, gaze, termoficare, fiecare dintre acestea este diferentiat printr-o serie de particularitati constructive si de folosire, care in mod cert fac obiectul de activitate al celor care le pun in functiune pentru exploatarea curenta de zi cu zi, dar si a celor care le asigura continuitatea functionala prin service in parametri optimi si de siguranta.

Probabilitea aparitiei unor disfunctionalitati in exploatare este la fel de mare pentru fiecare dintre cele enumerate mai sus, avand in vedere ca toate aceste instalatii sunt supuse degradarii normale pe durata lor de utilizare, dar si de alte aspecte care tin de modul in care au fost initial puse in opera, adica instalarea propriu-zisa, a materialelor care au fost folosite pentru realizarea acestora, dar si a felului in care utilizatorii lor inteleg sa le utilizeze si sa le intretina atat timp cat sunt in dotarea locuintelor si a celorlalte spatii amintite.

De cele mai multe ori uitam sa ne mai facem vreo grija in privinta acestor instalatii si ajungem in situatii uneori periculoase cand pur si simplu constatam ca nu ne mai putem servi de ele. Una dintre cele mai utilizate astfel de instalatii de utilitate certa este cea legata de asigurarea apei menajere, atat pentru zona bucatariei cat si a camerei de baie. Aproape simultan in fiecare zi imediat dupa ce ne trezim, actionam comutatorul de electricitate si maneta care deschide apa la chiuveta. Sunt actiuni care au devenit reflexe, iar momentul in care una dintre acestea nu functioneaza, deja ziua noastra putem spune ca a inceput prost.

In asemenea situatii, primul gand este ca trebuie sa chemam un instalator pentru a remedia avaria aparuta. Un numar de telefon usor accesibil si pe care sa nu fie nevoie sa-l cautam mai ales in situatiile in care avaria unei instalatii sanitare se concretizeaza prin scurgeri serioase de apa, este cel mai util lucru pe care trebuie sa-l avem in vedere. Doar un instalator sanitare, va putea remedia in conditii optime si rapide aceasta situatie neplacuta, punand la adapost astfel securitatea functionarii in conditii de siguranta a instalatiei sanitare pe care o utilizati zilnic.

Chiar daca pentru moment situatia a fost rezolvata, acest lucru trebuie sa va ridice cateva intrebari referitoare la modalitatea in care trebuie privit acest tip de instalatie. Marea majoritate a spatiilor in care sunt utilizate instalatiile sanitare sunt in asa maniera concepute incat toata structura de baza a tevilor de legatura, robinetelor de siguranta si furtunurilor de legatura, sunt mascate pentru a nu aparea inestetic in camera respectiva.

Acesta este unul dintre principalele motive pentru care unele avarii nu pot fi depistate din vreme, prin observarea unor eventuale scrugeri minore, care ar putea prevesti o avarie serioasa. De aceea contactarea perioadica a unui instalator bucuresti este mai mult decat utila, pentru ca va aduce prin verificari o stare de siguranta in utilizare si depistarea precoce a unor posibile incidente de acest tip.

Un instalator profesionist in domeniul discutat este cea mai potrivita persoana care va poate sfatui chiar si pentru refacerea in totalitate a instalatiei sanitare a casei dumneavostra, atunci cand vechimea acesteia nu mai permite remedieri sigure. Este important sa nu neglijati niciodata acest aspect, pentru ca siguranta si eliminarea riscurilor neplacute care pot aparea in cazul unor avarii nu pot fi prevazute de un instalator sanitare, ci numai de atitudinea pe care ar trebuie sa o adoptati in cunostinta de situatie.

vineri, 8 iunie 2012

Alege sisteme audio de calitate

Fiecare zi pe care o incheiem a fost marcata in principal de doua elemente naturale pe care uneori aproape ca le ignoram si de care facem abstractie doar pana in momentul in care pot cu adevarat sa ne afecteze starea de spirit si buna dispozitie in general. Este vorba despre sunet si lumina. Lumina este prima cu care incepem ziua, fie ca vorbim despre lumina naturala a rasaritului de soare, fie ca suntem nevoiti sa actionam comutatorul electric pentru lumina artificiala.

Al doilea element cu care aproape simultan deschidem ziua alaturi de lumina, este sunetul. Acesta ne inconjoara inca de la primii pasi pe care ii facem in camera si mai apoi dupa deschiderea larga a ferestrei de dincolo de care vor razbate, mai atenuat, sau unori foarte pronuntat sunetele strazii sau cele caracteristice zonei in care locuim. Chiar intr-o casa situata la marginea unei paduri, unde ati putea crede ca este liniste, ei bine nu este asa. Sunetul naturii, al pasarilor care isi canta trilul de dimineata, sau pur si simplu sunetul padurii sau al culturilor batute de vant, sunt sunete pe care le auzim si multe dintre ele ne fac placere.

Din pacate nu toate sunetele sunt placute, nu toate sunt la o intensitate pe care am vrea sa o auzim si de aceea uneori suntem nevoiti sa facem fata unor perturbatii sonore serioase, atat dintre cele emise in strada, cat si dintre cele obisnuite produse de aparatura electrocasnica si nu va mirati, chiar de suntele emise de aparatura muzicala de slaba calitate. De aceea este important ca cel putin muzica pe care o ascultam sa fie reprodusa de sisteme audio de calitate care sa poata emite un sunet placut si nedistorsionat.

Alegerea unui amplificator si a unei perechi de boxe audio, pe cat de simpla ar putea parea nu este tocmai usoara. Trebuie pentru inceput sa definiti in mod clar nivelul de sunet pe care doriti sa-l obtineti de la acest amplificator stereo, pentru a putea delimita in mod clar plaja de putere pe care o vor putea suporta aceste boxe.

Spre exemplu pentru un amplificator yamaha cu o calitate superioara de redare a sunetului si cu o putere mare de iesire pe bornele unde veti cupla difuzoare, trebuie sa fie acompaniat de un sistem de boxe bose cu putere de receptie mai mare decat cea maxima pe care amplificatorul o poate oferi. In caz contrar exista certa posibilitate ca intr-un moment in care volumul acestui amplificator yamaha va fi si usor fortat, sistemul de boxe audio sa fie distrus. Avand in vedere ca deja am intrat in zona aproape profesionala a acestor sisteme audio, merita sa incercati si o varianta superioara din punct de vedere al spatialitatii si conturului sunetului si anume ascultarea unui receiver yamaha.

Avantajul utilizarii acestui aparat audio de calitate este faptul ca ii veti putea conecta mai multe difuzoare boxe, specializate pentru fiecare dintre frecventele principale in parte, pe care sursa audio le va emite catre amplificator. Astfel veti putea obtine chiar in propria casa o mica sala de cinema atunci cand veti urmari filmul sau concertul muzical preferat la televizor. Veti fi inconjurat de inteaga gama de sunete, acute, medii si bass care se vor roti de-a dreptul in jurul fotoliului din care veti urmari imaginile si asculta sunetul.

Cum nu tot timpul stam acasa si drumurile cu masina sunt tot mai dese, atunci nu neglijati nici sunetul pe care il veti putea asculta cu placere in propriul autoturism. Cel mai simplu mod in care veti aduce un sunet de calitate este acela de a utiliza un mp3 auto, care prin conectarea la un amplificator auto specializat, la care ati atasat una sau doua perechi de boxe audio speciale pentru autoturism, va rupe cu totul monotonia unui drum mai lung, si de ce nu chiar drumul obositor spre casa dupa o zi de munca.

Notiuni de baza despre aparatul de aer conditionat

 Aparatul de aer conditionat asigura un mediu racoros si confortabil atunci cand temperaturile foarte inalte se instaleaza afara. Acesta este un aspect foarte important mai ales pentru persoanele mai in varsta, pentru copii, pentru femei gravide, dar si pentru animalele dumneavoastra de companie care ar putea fi sensibile la caldura excesiva si la umiditate. Reducand nivelul temperaturilor si al umiditatii din aer pe interior, un aparat de aer conditionat va poate ajuta sa va asigurati un somn relaxant pe timpul noptii, astfel incat atunci cand va treziti sa fiti persoane complet odihnite si revigorate. De asemenea, aparatul de aer conditionat va va ajuta sa tineti departe de dumneavoastra potentialele reactii alergice.

Dar, care este totusi mecanismul lor de functionare?

Aparatul de aer conditionat transfera caldura din interior in exterior. Procesul incepe atunci cand aerul din camera este scos prin filtrele de aer si apoi trecut prin bobinele de racire. In aceasta etapa, aerul este racit si suflat inapoi in camera mai racorors si mai uscat decat era initial. Aerul cald este scos in exterior prin partea din spate a unitatii.

Cum ne dam seama care este aparatul de aer conditionat cel mai potrivit pentru a obtine o racire eficienta a camerei?

Pentru a va asigura ca obtineti conforul dorit si ca, in acelasi timp, va incadrati in limitele bugetului de care dispuneti, este foarte important sa alegeti aparatul de aer conditionat potrivit pentru camera sau suprafata pe care doriti sa o racoriti. In cazul in care alegeti un aparat de aer conditionat prea mare, aerul din locuinta dumneavoastra va fi unul umed si rece, mai degraba decat unul racoros si proaspat. Pe de alta parte, daca alegeti un aer conditionat mult prea mic, acesta va functiona aproape in permanenta si cu toate acestea, el nu va reusi sa raceasca indeajuns camera asa cum v-ati fi dorit. Luand in considerare strict criteriul suprafetei, este indicat sa alegeti un aparat de aer conditionat care ofera 20 BTU pentru fiecare metru patrat de spatiu locuibil. Exista insa si alti factori de care nu trebuie sa uitati atunci cand alegeti dimensiunile aparatului de aer conditionat, precum marimea ferestrelor, inaltimea camerei, clima zonei in care locuiti precum si umbrirea.

Care sunt caracteristicile principale ale aparatului de aer conditionat pe care trebuie sa le urmariti atunci cand ati stabilit deja dimensiunile de care aveti nevoie?

In primul rand, silentiozitatea aparatului de aer conditionat conteaza foarte mult. Din fericire pentru dumneavoastra, cele mai multe dintr modelele de aer conditionat din ziua de astazi sunt mult mai silentioase decat modelele mai vechi, pentru a  va asigura astfel confortul in timp ce munciti, dormiti sau desfasurati activitati de zi cu zi in locuinta dumneavoastra.

Butoanele de control trebuie sa fie de asemenea usor reglabile. Cautati pe cat posibil aparate de aer conditionat cu termostat electronic si cu telecomanda.

Viteza aerului si fantele directionale de aer sunt, din nou, foarte importante. Posibilitatea de a regla viteza aerului precum si directia fantelor va vor permite personalizarea si controlul mai bun asupra procesului de racire a aerului din incapere.

Ceasul sau cronometrul va va permite sa programati aparatul de aer conditionat sa porneasca dar si sa se opreasca atunci cand doriti, fara a fi nevoie de prezenta dumneavoastra fizica in incapere.

Filtrele de aer de care dispune aparatul de aer conditionat trebuie sa fie usor de curatat, dar si de indepartat, ele fiind acea componenta care va ajuta sa scapati de mirosurile neplacute, praf si bacteriile din aer.

In ceea ce priveste intretinerea unui aparat de aer conditionat, este indicat sa il curatati complet la inceputul fiecarui anotimp si o data la 2-3 saptamani atunci cand este folosit intensiv. 


Tags: aer conditionat

marți, 5 iunie 2012

Incalzire in pardoseala – o solutie energetica de succes

Pentru dezvoltatorii imobiliari sau pentru clientii finali, cuvantul incalzire in sisteme incalzire nu mai reprezinta nimic nou sub soare. Fie ca-si doresc incalzirea intregii locuinte sau doar o pardoseala mai calduroasa, toti acesti beneficiari ai tehnologiei de incalzire in pardoseala apeleaza cu incredere la firme de specialitate care produc sau/si instaleaza astfel de sisteme si care asigura si suportul tehnic necesar.

 

Sistemele de incalzire in pardoseala, mai exact cele de incalzire electrica, au devenit o alternativa reala si serioasa pentru celelalte sisteme de incalzire existente pe piata. Motivele sunt de ordin economic si al performantei energetice realizate. Un astfel de sistem este relativ ieftin la achizitie dar si in cadrul procesului de exploatare. Un alt argument este de ordin estetic, pentru ca de aceasta data, cablurile acelea detestate de toata lumea nu vor mai trebui instalate la suprafata, ci vor veni instalate in sapa de beton. Rezulta de aici o sursa de incalzire invizibila si un nivel de confort termic ridicat, pentru intregul corp omenesc, incepand de la picioare, trunchi, maini si continuand pana la cap. Singurele aparate care mai amintesc vizibil de un sistem de incalzire raman termostatele, cele care vin montate in perete. Durata de viata a unui astfel de sistem de incalzire poate atinge 80-100 de ani, si nu sunt necesare revizii periodice. Pare greu de crezut dar chiar nu este nevoie sa fie intretinute astfel de sisteme de incalzire prin pardoseala, sisteme care pe langa toate calitatile descrise pana acum mai au inca un avantaj, deloc de neglijat si anume sunt foarte silentioase, practic nu produc nici un tip de zgomot iar proprietarul nici nu stie ca il are instalat, el beneficiind doar de efectele sale benefice de incalzire.

 

Incalzirea electrica in pardoseala se realizeaza cu ajutorul apei fierbinti si astfel se realizeaza o caldura degajata uniform, de jos de la sol pana sus la tavanul incaperii. Asta spre deosebire de, sa zicem, radiatoarele montate pe perete, care distribuie caldura prea sus fata de sol, apoi aceasta se indreapta spre tavan si apoi se reantoarce spre sol, spre picioarele noastre, fiind deja rece. Dupa cum se poate vedea, metoda aceasta de incalzire electrica prin pardoseala este cu mult mai eficace si mai ieftina decat metodele traditionale. Renuntati la costurile exagerate si nejustificate ale centralelor, sobelor, caloriferelor si asa mai departe. Caldura prin pardoseala nu produce nici un alt cost secundar decat sa zicem achizitionarea unui parchet special, eventual cu folie de aluminiu. Asta din cauza ca, datorita variatiilor de temperatura care apar, datorita opririlor si pornirilor, se produc dilatari ale placutelor de parchet obisnuite si astfel pot aparea rosturi intre ele. Ganditi-va insa ca per total iesiti mult mai bine si mai economic din toata povestea asta cu incalzirea prin pardoseala, pentru ca o centrala pe lemne poate costa minim 2000 de euro si poate ajunge si la cifre mai mari iar instalatia pentru centrala poate atinge cifre si mai mari, undeva in jurul a 3000-4000 de euro. Corpurile de incalzire amplasate imediat sub nivelul podelei, odata instalate acolo isi fac treaba zeci de ani fara probleme si fara nici o grija de revizii sau lucrari de intretinere periodica. Nu mai sunteti nevoit sa dati banii nici pe rigips, pentru a crea corpuri care sa mascheze tevile deloc estetice. Astfel de instalatii sunt exemple tipice de pragmatism, de lucrari de tipul “set it and forget it”, adica o data instalate ele nu ne mai dau batai de cap si probleme timp de o intreaga generatie. Achizitionati cu incredere astfel de sisteme de incalzire, ele va vor face sa va simtiti la dvs. acasa precum un rege/regina rasfatat/a de caldura tropicelor, adica exact asa cum meritati!


Tags: solutii incalzire, sisteme incalzire

luni, 4 iunie 2012

Dispozitive de purificare si limpezire a apei

In natura exista numeroase surse de apa; depinde de noi cum le fructificam. Sunt numeroase dispozitive  care ne pot ajuta sa dispunem de apa asa cum trebuie si asa  cum ne dorim: hidrofor, pompa, decantor, filtru. Decantorul vertical este un dispozitiv folosit pentru limpezirea apei; in acesta apa circula de jos in sus, iar particulele in suspensie se depun la fundul bazinului. Este mai economic decat decantorul orizontal pentru debite totale mai mici de 20000 m3/zi.  Decantorul vertical acoperit cuprinde: conducta de intrare a apei, jgheab pentru colectarea apei decantate, iesirea apei decantate, preaplin, golire si acces.  Apa intra in cilindrul central pe care-l parcurge de sus in jos cu o anumita viteza. La baza cilindrului central curentul  se intoarce si devine ascendent cu viteza u, care trebuie sa fie  mai mica decat viteza de depunere w, a particulelor in suspensie. Apa limpezita deverseaza intr-un jgheab  periferic. Depunerile se aduna in spatiul conic de la fund si sunt eliminate periodic prin conducta de golire. Dimensionarea sectiunii orizontale a decantorului se face in functie de urmatorii parametri: sectiunea orizontala a spatiului inelar de decantare si debitul decantorului.  Viteza ascensionala se calculeaza cand se cunoaste experimental w si coeficientul  prin care se tine seama de neuniformitatea repartitiei vitezelor in plan orizontal. Adancimea utila a decantorului vertical sub nivelul  a apei se ia H<= 6 m si adancimea cilindrului central 0,8 H.  Fundul conic se executa cu  cu pante de 30-450. Colectarea apei se face prin jgheaburi periferice si jgheaburi  radiale uniform distribuite. Materialul utilizat  pentru construirea decantoarelor verticale este betonul armat. Decantoarele suspensionale sunt decantoare verticale la care se asigura formarea unui strat dens de suspensii in camera de decantare prin care trece apa bruta. Prin procesul de adsorbtie ca si datorita regimului modificat de curgere prin straturi de suspensii se asigura o calitate foarte buna si constanta a apei decantate. De obicei, se aplica in cazul tratarii prealabile a apei cu coagulant. Se deosebesc doua tipuri de decantoare suspensionale: cu strat de suspensii in repaos si cu circulatia stratului de namol. Decantorul suspensional static se adopta in cazul apelor avand un continut de suspensii de peste 50 mg/dm3, fara suspensii gravimetrice si in conditiile in care suspensia este in principal de origine minerala.  Apa bruta, dupa tratarea cu reactivi de coagulare si un amestec rapid, incarca compartimentele de limpezire la partea inferioara si, intr-o curgere verticala printr-un strat de suspensii mentinut in echilibru de curentul ascendent, se limpezeste.  Decantorul suspensional static se compune din: camera de amestec si distributie, compartiment de floculare, distribuitor apa bruta, concentrator namol, sistem colectare apa decantata, sistem evacuare namol. Flocularea se realizeaza in stratul suspensional, in compartimetul tronconic de la partea inferioara a camerei de limpezire. Pentru dimensionarea decantoarelor suspensionale statice de adopta incarcari si timpi de sedimentare.  Pe baza acestora se stabileste aria de limpezire si inaltimea pe care se dezvolta stratul suspensional  pentru adancimea tronconica de la partea inferiora se considera: timpul de floculare de 10-15 minute si inclinarea peretilor tronconici mai mare de 450, pentru evitarea formarii depozitelor de namol. Deasupra stratului suspensional, se adopta o adancime de apa limpezita mai mare de 1-1,5 m. La partea centrala a bazinului se prevede un concentrator de namol care va preleva namolul in exces din stratul suspensional; suprafata concentratorului de namol se considera 10-15% din suprafata de limpezire. Exista o analogie intre hidrofor si decantor. Limpezirea apei cu impuritati este realizata atat de decantor cat si de hidrofor; diferenta consta in modul cum se realizeaza acest proces.  Limpezirea apei prin sistemul tip hidrofor se realizeaza cu ajutorul unei site sau a unei plase prin care apa trece inainte de a fi filtrata. La inceput sunt retinute particulele si corpurile straine dupa care apa suporta procesul de purificare. In cazul in care sursa de alimentare are o concentratie ridicata de impuritati, se recomanda folosirea unui hidrofor prevazut si cu un filtru. Constructia unui astfel de hidrofor este simpla, acel filtru facand de fapt diferenta. Apa este sustrasa de la sursa, filtrata, purificata si distribuita catre utilizatori.


Tags: pompa submersibila pret, pompa cu tocator, pompa hidrofor

sâmbătă, 19 mai 2012

Victime si avocati.

   Poti sa fii avertizat de viata daca se intampla ceva rau sau nu. Trebuie totusi sa fii constiincios si sa iti evaluezi bine sansele , sa ai grija sa nu te poata lovi nimic atata timp cat iti stii directia. De aceea trebuie sa fii atent in timp ce conduci , sau atunci cand iti faci o polita de asigurare, sau chiar de asigurare de viata, pentru ca si la completarea unei foi de hartie ai nevoie de atentie.  Dar nimic nu te poate scapa de o tragedie decat condusul prudent si dorinta de a proteja vieti in timp ce sunteti la volan. Acum este binecunoscut ca nu toate accidentele se fac din cauza vitezei sau a cine stie carei imprudenta care astazi nu este vazuta cu ochi buni. Exista posibilitatea destul de rara totusi sa le patesti si din pur ghinion. Regulile de circulatie nu sunt perfecte , drumurile nu sunt perfecte , masinile nu sunt perfecte cat despre oameni nici atat.In cazul unui daune auto nu este de ajuns numai sa suporti rigorile legii ci trebuie sa ai grija si de victima sau de rudele decedatului acolo unde a existat un deces si s-a demonstrat legal ca este din cauza ta. Organele judiciare competente vor dovedi culpa si acela va plati dosar daune, despagubiri rca accident, ingrijiri medicale si celelalte cheltuieli. Contractul statului cu cetateanul este acela de a-i proteja viata si integritatea fizica cat despre cea materiala se va ocupa el prin exercitarea unui loc de munca. Contractul de asigurare intre asigurat si asigurator are rolul de a proteja atat autorul accidentului cat si victima si asta din punct de vedere financiar , pentru ca el sa poata trece mai usor peste celelalte greutati. Dauna materiala va fi suportata de firma de asigurari in momentul in care va exista dovada palpabila ca nu s-a incalcat nici o conditie din fisa de asigurare.

    Atunci cand politia incheie ancheta, si compania de asigurari are dreptul de a dirija o ancheta proprie in cazul in care autovehiculul nu a fost folosit cum trebuie sau se observa o imprudenta sporita din partea conducatorului auto. Bineinteles ca se poate da vina si pe starea drumului sau pe conditiile meteo nefavorabile, dar aici poate interveni si viteza neadaptata acestor conditii, aceste lucruri le pot stabili organele competente. Chiar daca aveti o polita extrem de scumpa asta nu va poate scapa de toate grijile, este binecunoscut faptul ca firmele de asigurari fac si ele la randul lor anchete si determina astfel in ce mod a fost folosit autovehiculul, si in anumite cazuri puteti avea nevoie de un avocat pentru a va sustine nevinovatia in tribunal. Depinde de foarte multe lucruri situatia in care va puteti incasa polita pentru acest motiv trebuie sa fiti foarte atenti atunci cand semnati contractul pentru ca pot exista clauze care nerespectate pot duce la anularea contractului si pierderea politei. Pentru a gasi companii care se asigura ca vei primi despagubiri, trebuie doar sa cauti pe internet despagubiri auto si vei gasi pe Google tot ce anume ai nevoie legat de aceste firme, precum si modul lor de operare si cum anume functioneaza fiecare , ce tarife au si unde mai exact este adresa la care le vei gasi, trebuie sa stii si faptul ca un avocat de la aceste companii de regula te poti intalni cu el si poti discuta prima data si te poate sfatui gratis pentru ca altfel nici el nu are cum sa cunoasca cazul.


Tags: daune auto

joi, 17 mai 2012

Promoţii de neegalat pe site-ul Aer Condiţionat Craiova

Magazinul virtual cu echipamente de aer condiÅ£ionat dedicat exclusiv locuitorilor din Craiova vine în sprijinul lor cu cele mai calitative produse la preÅ£uri imbatabile. Magazinul nostru virtual îi aÅŸteaptă pe craioveni cu oferte la aparate de aer condiÅ£ionat fabricate de cei mai buni producători.

Zeci de modele de aparate de aer condiţionat

Site-ul nostru oferă pentru confortul casei dumneavoastră ÅŸi pentru a vă bucura de răcoare în propria locuinţă, atunci când afară căldurile sunt insuportabile, zeci de modele de aparate de aer condiÅ£ionat. Craiovenii, în acest moment, cumpără cel mai mult din magazinul virtual Aer CondiÅ£ionat Craiova, echipamente de aer condiÅ£ionat fabricate de trei mari producători ÅŸi la preÅ£uri  promoÅ£ionale, echipamente care sunt pentru toate buzunarele, iar datorită design-ului modern sunt potrivite oricărui cămin. Gree Master, Mitsubish ÅŸi General Fujitsu sunt producătorii cei mai căutaÅ£i de craioveni în domeniul achiziÅ£ionării aparatelor de aer condiÅ£ionat.

 

Aparate de aer condiţionat dotate cu funcţii speciale

Două aparate de aer condiÅ£ionat produse de Firma Gree Master se află printre preferinÅ£ele craiovenilor care trec pragul site-ului nostru, atraÅŸi fiind ÅŸi de preÅ£ul de neegalat. Este vorba despre Aparatul de aer CondiÅ£ionat Gree Master Clasa A care poate fi achiziÅ£ionat la preÅ£ul de 1.984 de lei, cu TVA inclus. Acest aparat de aer condiÅ£ionat are o garanÅ£ie de trei ani , un filtru de praf lavabil, precum ÅŸi cinci funcÅ£ii prin care se asigură confortul casei dumneavoastră, indiferent de câte grade sunt afară, ÅŸi anume: de răcire, de încălzire, dezumidificare, ventilaÅ£ie ÅŸo mod automat. Cel de-al doilea produs fabricat de Gree Master poate fi achiziÅ£ionat de pe site-ul nostru la preÅ£ul de 2.534 de lei, care pe lângă funcÅ£iile amintite mai sus, are ÅŸi patru funcÅ£ii speciale: funcÅ£ionare silenÅ£ioasă, freon ecologic, autorestart ÅŸi programare.

 

Echipamente de aer condiţionat care permit economisirea de energie

În magazinul nostru virtual, se comercializează foarte bine ÅŸi cinci aparate de aer condiÅ£ionat produse de Mitsubishi, care au preÅ£uri cuprinse între 2.264 ÅŸi 6.864 de lei, cu TVA inclus. Cel mai ieftin aparat de aer condiÅ£ionat fabricat de Mitsubishi este ÅŸi foarte eficient, aÅŸa că nu aveÅ£i nimic de pierdut dacă alegeÅ£i un astfel de aparat să vă răcorească locuinÅ£a atunci când afară temperaturile sunt insuportabile. Este un aparat de aer condiÅ£ionat foarte silenÅ£ios, are un modul de funcÅ£ionare numit „Eco Cool” care permite economisirea de energie cu până la 20 %, iar temperatura aerului se menÅ£ine aceeaÅŸi. Pentru craiovenii care stau bine cu banii, ÅŸi doresc să achiziÅ£ioneze un aparat de aer condiÅ£ionat rezistent ÅŸi mai mult decât eficient vă recomandăm un alt produs fabricat de Mitsubishi care se găseÅŸte în magazinul nostru virtual la preÅ£ul de 6.864 de lei. Acesta conÅ£ine tehnologia DC Inverter prin care se economiseÅŸte o energie foarte mare ÅŸi are un design modern care se adaptează oricărui tip de interior. Totodată, aceste echipament de aer condiÅ£ionat este dotat cu un flitru nano-platină ÅŸi filtru de enzime hipolaergenic prin care se asigură un aer mai curat ÅŸi mai sănătos.

 

Åži General Fujitsu este o firmă din ce în ce mai căutată în magazinul nostru virtual, calitatea ÅŸi preÅ£urile acceptabile o reprezintă. La preÅ£ul de 2.364 de lei, cu TVA, craiovenii pot achiziÅ£iona un aparat de aer condiÅ£ionat de General Fujitsu care are o garanÅ£ie de cinci ani. Acest echipament de aer condiÅ£ionat are mai multe avantaje, printre care: creÅŸtere rapidă a temperaturii, putere mare de funcÅ£ionare, funcÅ£ie pentru economia de energie, încălzire în maxim 1/3 faţă de timpul de încălzire al unui inverter clasic.

Pentru mai multe informaţii cu privire la numeroase produse de aer condiţionat pe care noi le comercializăm pe Aer Condiţionat Craiova, precum şi despre promoţiile pe care le avem, magazinul nostru virtual vă stă mereu la dispoziţie.


Tags: aer conditionat craiova

sâmbătă, 5 mai 2012

Montajul unui aparat de aer conditionat Cluj, o operatiune complexa si utila

Montajul unui aparat de aer conditionat este o operatiune si mai complexa atunci cand se desfasoara, sa zicem, intr-un magazin din Cluj. Atunci cand chemati o echipa profesionista de meseriasi care sa va monteze un aparat de aer conditionat Cluj, trebuie sa tineti cont de o serie de aspecte care privesc unitatea interna si unitatea externa. Atunci cand ne referim la unitatea interna, ea trebuie sa se sprijine in partea superioara a magazinului si cat mai aproape de tavan. In acest fel ne asiguram ca fluxul de aer nu va bate direct asupra oamenilor si clientilor dar nici nu va intampina nici un fel de obstacol in calea unei dispersii bune a aerului. In momentul in care vom monta unitatea externa a aparatului nostru de aer conditionat Cluj ne vom folosi de suporturi universale. Din nou se va acorda o atentie sporita functionarii cat mai usoare a fluxului de aer si se va tine cont si de pozitionarea relativa a soarelui, astfel incat acesta sa nu bata direct pe unitate. Unitatea externa trebuie pozitionata in asa fel incat sa poate fi montata/demontata cat mai usor sau sa se poate executa asupra ei diverse actiuni de service. Nu in ultimul rand, unitatea externa trebuie pozitionata cat mai aproape de unitatea interna.

Kitul de instalare a unui aparat de aer conditionat Cluj contine materiale multe si diverse. Astfel, avem o banda izolier si o banda matisat cu care se izoleaza traseul frigorific, un furtun ignifug condens, un cablu electric care face legatura intre unitatea interna si cea externa, o teava de cupru (lichid/gaz) care este izolata cu armaflex pe maxim 3 metri liniari, doua console vopsite electrostatic si o actiune de perforare in zid, aici fiind necesara observatia ca nu sunt perforate bare si grinzi de fier beton. Pentru cei dintre dvs. care va doriti si un confort vizual exista si varianta de a vi se oferi panelul de ascundere a traseului frigorific, insa acest serviciu este contra cost. Trebuie sa stiti ca o operatiune de montaj aer conditionat Cluj standard se aplica doar aparatelor de tip split de perete, insa acest fapt nu presupune finisaje si reparatii ulterioare si nici materiale extra.

Pentru a fixa aparatele de aer conditionat Cluj trebuie ca aerul din traseul frigorific sa fie scos. Aceasta operatiune se poate realiza cu ajutorul unei pompe de vid si a ceasurilor care masoara temperatura si presiunea agentului de racire frigorific. Pentru o inaltime de maxim 4 metri se ofera, in cadrul montajului de baza, accesoriile necesare pentru fixarea unitatii externe. Daca doriti insa sa fixati unitatea la peste 4 m atunci veti gasi accesorii in magazinele de specialitate, mai exact schele sau scari care pot ajunge pana la o inaltime maxima de 12 m. Fireste, acestea vor costa extra, dar va fi o investitie necesara. Dupa cum puteti vedea, operatiunea de cumparare a unui aparat de conditionat aer Cluj este doar prima faza, cea mai usoara, pentru spatiul sau afacerea dvs. Urmatoarea operatiune, cea de montaj, este mult mai complicata, putand deveni uneori chiar un calvar. Din acest motiv, este recomandabil sa nu incercati dvs. sa faceti aceasta operatiune, chiar daca la prima vedere poate parea la indemana. Poate doriti sa nu mai cheltuiti si alti bani pentru unele dintre aceste operatiuni necesare montajului, dar daca veti gresi montajul si nu veti face o treaba profesionista atunci s-ar putea sa cheltuiti mai mult decat ati fi facut-o initial. Atentie asadar la montajul aparatului de aer conditionat, chemati specialistii sa-si faca treaba si apoi bucurati-va in liniste de efectele benefice ale acestui aparat, indiferent in ce zona a Clujului v-ati afla.


Tags: aer conditionat cluj

vineri, 4 mai 2012

Reflectii.

  Se intampla de multe ori sa vezi lucruri care iti trebuiesc pe internet si lucruri care nu. Speram ca acest articol sa fie trecut in categoria celor care iti dau idei bune, asa ca probabil daca ai ajuns pe aceasta pagina inseamna ca cineva drag tie sau chiar tu a avut un accident de masina in urma caruia are nevoie de daune. O coleziune intre autovehicule poate reprezenta o veste proasta in sine, dar este si mai rau atunci cand persoanele implicate in acel accident auto solicita daune morale la vatamare corporala din culpa in urma unor cercetari penale. Accidente auto, oricat de normal ar suna acum sa auzi despre ele la stiri, sunt in realitate locuri ale durerii, si zone unde se pierd bani in urma unor daune morale ce se accorda dupa cercetari. Prin urmare acestea nu ar trebui sa fie lasate pur si simplu ca parte a statisticilor politiei rutiere.

     Accidentele ar trebui sa fie documentate in mod serios , trebuie efectuata o cercetare penala accident auto , si in urma ei trebuie acordate tipuri daune morale.  Personal recomand sa cititi aceasta prezentare de blog cu foarte mare atentie, atat problemele cat si metodele de rezolvare a lor pot avea diferite versiuni astfel ca acordarea daunelor morale face procesul unor lungi tergversari juridice. In astfel de situatii aveti nevoie de un avocat cu experienta in aceste tipuri accidente. El sau ea poate sa evalueze pozitia dvs in cazul unui accident de masina si sa elaboreze un plan juridic prin care dvs puteti cere daune rca.Iar cei ce pot fi trasi la raspundere in ceea ce priveste vatamarea corporala a membrilor familiei tale, a ta sau a prietenilor tai vor plati consecintele. Astazi acest tip de avocati ii puteti gasi pe internet cu usurinta, ei avand numeroase site-uri de profil unde va pot explica cu indelete procedurile penale ce vor fi aplicat in cazul dvs. Totodata este si foarte greu de discernut care din site-uri este legal si asta datorita lipsei de reglementare in cazul siteurilor web, astfel ca motorul de cautare pe care il folositi dvs va discerne cu greu ce siteuri de avocatura sunt cu profesionisti si care nu, astfel el nu iti poate oferi cele mai bune rezultate in materie de avocati daune asigurari. Astfel ca in dorinta de a face acest lucru pe web inarmati-va si cu o mare doza de scepticism si cititi site-uri legale ce va pot oferi cele mai bune sfaturi in privinta accidentului dvs. Faceti schimburi de mail-uri, numere de telefon, si chiar efectuati vizite personale daca puteti la cabinet pentru a va asigura ca totul este in ordine. Consultarile initiale sunt la inceput gratuite si astfel aveti o sansa sa va faceti o opinie in ceea ce priveste pregatirea lui, interesul lui pt cazul dvs cat si sansele dvs de a castiga daune morale vatamari corporale accident alaturi de el sau ea. A primis sfatul bun la momentul potrivit este un lucru nemaipomenit de bun in domeniul daunelor. Si incercati pe cat posibil sa gasiti case de avocatura care folosesc sistemul “Nu castigati Nu platiti”. Acesta fiind pana la urma si o asigurare ca totul va merge bine in situatiile de genul acesta. Cautati pe Google “daune morale “ si veti gasi o lista de companii specializate in aceste probleme.

miercuri, 2 mai 2012

Ofera copilului tau o zi de nastere de neuitat

Foarte multa lume, parinti sau nu, obisnuieste sa spuna ca in general copiii sunt foarte greu de multumit, mai ales cand sunt la varste mai mici. In cele mai multe dintre cazuri poate ca asa este, insa exista cateva lucruri comune si activitati care au sanse sigure sa faca un copil fericit. Unul dintre cele mai asteptate momente ale anului pentru un copil este, cu siguranta, ziua sa de nastere. Atunci, cand aveti ocazia sa faceti ceva cu adevarat special pentru copilul sau copiii dumneavoastra, cea mai buna solutie o reprezinta cu siguranta jocurile laser tag.

Probabil cele mai populare petreceri sunt aceste aniversari laser, pentru ca pur si simplu toata lumea adora jocurile de tip laser tag arena, incepand cu cei mici si continuand cu adolescenti si chiar persoane mature, de varste mai inaintate. Mai ales daca doriti sa cautati jocuri laser tag Bucuresti, aveti garantia unei aniversari laser de neuitat. Pentru ca cei care va pun la dispozitie jocurile laser tag stiu cat de importante sunt aceste aniversari pentru copii, libertatea dumneavoastra de a organiza desfasurarea activitatilor este aproape nelimitata.

Pentru aniversari copii intr-un laser tag arena va este pusa la dispozitie, in primul rand, o sala speciala de evenimente, ramanand ca dumneavoastra, in cazul in care doriti, sa aduceti tot ce tine de mancare si tort pentru persoana sau persoanele sarbatorite. Aceasta sala din cadrul laser tag arena este dotata si aranjata potrivit cu fotolii si canapele confortabile, iar pentru cei mari va este, de obicei pus la dispozitie si un bar de unde se pot procura bauturi calde sau reci. Pe toata durata evenimentului atat parintii cat si copii vor fi implicati in activitati distractive de laser tag, astfel incat la sfarsitul zilei absolut toata lumea va putea spune ca a fost o petrecere pe cinste.

Mai mult decat atat, sa nu credeti ca daca sunteti parinti, rude sau persoane cu o varsta mai inaintata decat sarbatoritii, asta inseamna ca nu veti lua parte la tot ceea ce inseamna experienta laser tag. Atat taticii cat si mamicile pot participa activ la bataliile din laser tag arena, asa ca nu este recomandat sa veniti imbracati elegant, ci mai degraba alegeti o tinuta confortabila.

Cel mai important avantaj pe care jocurile laser tag il ofera in primul rand copiilor este acela de a le stimula imaginatia si creativitatea. In principal, jocurile de tip laser tag au un scenariu prestabilit si exista de asemenea exista anumite tipuri standar de joc, insa in desfasurarea meciurilor singura limita pe care o au participantii este propria imaginatie. Mai mult decat atat, laser tag este in primul rand un joc de echipa. Acest lucru ii va invata pe cei mici ce inseamna ideea de colaborare, de a sti in permanenta ca nu individul conteaza acolo, ci echipa din care face parte. Vor invata sa dezvolte strategii pentru a castiga in fata celeilalte echipe precum si cea mai importanta lectie, cea de a pierde in fata unei alte echipe.

Chiar daca s-ar putea sa auziti ca jocurile de tip laser tag arena nu sunt deloc recomandate persoanelor sub varsta de 18 ani pentru ca ar promova violenta, acest lucru nu este deloc adevarat. Indiferent daca parintii vor participa activ sau nu la bataliile din laser tag arena, violenta nu-si are locul aici. In plus, a fost de nenumarate ori demonstrat ca terapiile prin joc sunt cele mai eficiente in dezvoltarea favorabila a personalitatii copilului, rezultatele acesteia fiind de-a dreptul remarcabile.

Acestea fiind spuse, daca stiti ca urmeaza ziua de nastere a copilului dumneavoastra, aveti inca timp sa organizati petreceri laser si sa-l faceti mai fericit ca niciodata.

duminică, 29 aprilie 2012

Top oferte aere conditionate

Daca va aflati in acea situatie in care aveti nevoie sa achizitionati unul sau mai multe aparate de aer conditionat, dar nu ati mai facut acest lucru niciodata si pur si simplu nu stiti ce produs, ce marca, ce putere sa alegeti, atunci ati ajuns in locul potrivit. In cele ce urmeaza va vom explica treptat componentele unei oferte pentru aere conditionate, ce puteti gasi intr-o astfel de oferta, cum sunt grupatele produsele din categoria aere conditionate, ce preturi pot avea, cum identificati o oferta cu adevarat avantajoasa pentru dumneavoastra si multe altele.

Vom incepe cu cea mai simpla si previzibila categorisire a produselor din categoria aere conditionate, si anume grupare acestora in functie de numele firmei producatoare. Desi aceasta categorie se adreseaza mai degraba persoanelor care au avut contacte anterioare cu aere conditionate si care nu sunt la prima achizitie de acest fel, oricine poate avea o marca preferata. Spre exemplu, chiar daca n-ati mai folositi niciodat aere conditionate fabricate de LG, dar ati folosit alte produse ale acestei firme de-a lungul timpului si ati devenit cumva un client fidel al acestui brand, este complet de inteles ca veti tinde sa analizati intai produsele din categoria aere conditionate LG, daca aceasta exista. Si, de cele mai multe ori, ea exista. Acest tip de sortare este, probabil, cel mai des intalnit in ofertele de aere conditionate, fie ele online, fie direct in magazine. Si nu trebuie sa va ingrijorati, exemplu anterior era unul pur demostrativ. In cazul in care veti ajunge sa consultati o oferta online de aere conditionate, veti vedea ca exista o gama larga de producatori foarte cunoscuti si de incredere, precum Mitsubishi, Fujitsu, Whirlpool, Samsung si multi altii. Insa, in cazul in care nu sunteti direct interesat/a de achizitionarea de aere conditionate care apartin unui producator anume, putem trece imediat la urmatorul tip de sortare, acela in functie de puterea sau numarul de BTU pe care aparatul de aer conditionat il are.

Aici trebuie sa fiti foarte atent/a cu alegerea pe care o faceti, deoarece cu cat aceste aere conditionate au un numar mai mare de BTU cu atat camera in care doriti sa le instalati trebuie sa fie mai mare. In aceasta categorie puteti intalni aere conditionate de 9,000 BTU, de 12,000 BTU, de 18,000 BTU si chiar aere conditionate de 24,000 BTU. Tineti intotdeauna minte insa ca, un numar prea mare de BTU pentru o camera  mult prea mica va genera functionarea ineficienta a acestor aere conditionate, la fel cum si un numar prea mic de BTU va face pentru o camera mult prea mare.

Desigur, este imposibil sa trecem cu vederea peste aspectul pretului la care veti gasi aere conditionate. Intr-adevar, notiunile de „ieftin” si „scump” sunt relative si variaza de la o persoana la alta. De aceea, cel putin in ceea ce priveste ofertele online de aere conditionate, veti avea optiunea de a sorta produsele in ordine crescatoare sau descrescatoare in functie de pretul acestora. Puteti, de exemplu, sa solicitati paginii web sa va arate toate produsele din categoria aere conditionate de marca Daikin sa zicem, si pe acestea sa le sorteze in ordine ascendenta in functie de pret. De asemenea, daca va aflati in categoriile bazate pe numarul de BTU, dupa ce ati selectat categoria de care aveti nevoie (9,000 BTU – 24,000 BTU), puteti aranja si produsele din aceasta categorie intr-o ordine ascendenta sau descendenta a pretului lor. Astfel, in functie de bugetul de care dispuneti pentru aceste aere conditionate, veti sti unde sa va opriti, ce va permiteti, puteti compara alte oferte online si va va fi mai usor sa luati o decizie.


Tags: aere conditionate

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Aloca buget pentru aparate aer conditionat

Construirea sau cumpararea unui locuinte noi reprezinta visul oricaruia dintre dumneavoastra, iar pentru asta incercam sa facem orice efort pentru a asigura familiei si mai ales copiilor un loc in care sa poate avea o viata placuta si ferita de orice griji. Gestionarea corecta a bugetului familiei trebuie sa fie prioritara, incercand evitarea oricaror asa numite „mici cheltuieli” ocazionale, pe care daca ati avea curiozitatea sa le contabilizati in decursul unui an calendaristic veti constata ca pot ajunge, de la caz la caz, la niste valori care va uimesc de-a dreptul. Asta nu inseamna ca veti pune embargou total pe orice mica aventura de weekend sau pe o iesire la un teatru pentru ca deja am vorbi despre altceva. Totusi un buget bine tinut in mana poate aduce satisfcatii si mai ales o utilarea a casei dumneavoastra in parametri normali si mai ales necesari pentru vremurile pe care le traim.

Daca va aflati in situatia in care o casa este aproape de a fi terminata din punct de vedere al construtiei si urmeaza faza de utilare a acesteia cu diferite aparate electrocasnice necesare oricarei locuinte, va trebui sa acordati putina atentie si unui aspect pe care multi il uita in febra aducerii in casa a frigiderului, masinii de spalat si uscat rufe, cuptorului cu microunde sau a aragazului. Este vorba despre sistemul de climatizare al locuintei, care va trebui instalat inca inaintea finalizarii complete a finisajelor interioare si a aducerii mobilei pentru fiecare incapare.

Motivul este simplu si deriva din faptul ca instalarea unor astfel de aparate aer conditionat implica debitarea unor gauri in peretii exteriori ai locuintei si de aici necesitatea unor reparatii ulterioare minime. Pe langa aspectul referitor al refacerii zonelor in care au fost introduse conductele de alimentare cu freon a acestor aparate aer conditionat, se va genera si putin praf, lucru nepotivit pentru o mobila noua, abia despachetata si asezata in camere.

Cand vorbeam despre buget si modul lui de gestionare, aveam in vedere si faptul ca ar fi foarte potrivit ca instalarea sistemului de climatizare sa fie facuta in acelasi timp in toata casa, pentru a evita astfel cu alta ocazie un deranj suplimentar. De aceea incercati sa cumparati si sa solicitati unei firme specializate instalarea deodata a tuturor acestor aparate aer conditionat in casa dumneavoastra, inca inainte de a va muta si a aduce toate lucrurile in casa. Avand o astfel de abordare veti beneficia inclusiv de efectuarea tuturor reparatiilor necesare ulterior montarii si practic nu ar urma doar o curatenie generala si totul este gata.

Daca vi se pare o solutie ideala, atunci nu va ramane decat sa contactati o firma specializata si recunoscuta in randul clientilor sai pentru bunele practici de montaj aplicate pentru de aparate aer conditionat si desigur recomandata prin profesionalismul tehnicienilor sai. Configurarea si determinarea necesarului de putere al compresoarelor fiecarui dintre aceste de aparate aer conditionat se va face individual pentru fiecare camera in parte, prin respectarea regulilor de dimensionare corecta a capacitatii compresoarelor.

Numai cu sprijinul unui tehnician autorizat in instalarea de sisteme de climatizare, veti putea primi un set de instructiuni pentru comandarea acelor aparate aer conditionat, care se potrivesc cel mai bine cu necesitatile casei dumneavoastra. Orice derogare de la realizarea unei dimensionari corespunzatoare si de la aplicarea unui montaj profesionist petnru aceste aparate aer conditionat, va genera o functionare neeconomica a intregului sistem de climatizare, uneori cu costuri exagerate de energie electrica, lucru pe care cu siguranta bugetul dumneavoastra si asa slabit nu il va mai putea suporta cu usurinta.


Tags: aparate aer conditionat

vineri, 27 aprilie 2012

Distractie copii !

          Unul dintre cele mai palpitante jocuri care prinde tot mai mult la copii si adultii atat din strainatate cat si din Romania este laser tag.

          Acest joc este perfect pentru multiple ocazii cum ar fi petreceri laser, petreceri copii, aniversari copii, team buildinguri. Jocul a fost creat datorita valului de fani ai serialului Star Treck din anul 1978, in care apareau armele laser. Dezvoltarea acestui joc s-a facut mai tarziu pe baza simularilor de lupta ale soldatiilor americani transpuse in jocuri de rol, ajungand la nivelul la care este astazi pe tot globul.

         De asemenea in anii 80, cel putin dupa aparitia altei serii celebre si anume Razboiul Stelelor, au devenit celebre si foarte cerute multe petreceri laser caracteristice anilor disco. Dar chiar si in zilele noastre moda si apetitul pentru lasere s-au intors, devenind tot mai numeroase petrecerile pentru copii, care le ofera o  distractie maxima.

        Laser tag are o desfasurare bine organizata, mergand dupa un scenariu, intr-o locatie inchisa, numita laser tag arena, sau afara in are liber. Lupta se da intre echipe, formate din aproximativ 4  membri fiecare, care impreuna lucreaza pentru anihilarea adversariilor. Laser tag arena este astfel gandita incat sa stimuleze la maxim competitivitatea si lucrul in echipa. Aceasta arena este un labirint in care se gasesc masini, butoaie, cauciucuri permitand scenarii complexe de simulare a unei experiente dintr-o zona de razboi.

        Acest joc este folosit si de soldati pentru antrenament, jocul simuland diferite scenarii posibile din timpul unui conflict.

        Jocul este preferat de adulti atat pentru a se juca ei, cat si copii lor. Laser tag fiind un joc de echipa, dezvolta increderea in fortele proprii si in alti oameni, sprijinul reciproc intre coechipieri si poate lega chiar amicitii. Este un joc excelent, preferat la team buildinguri si pentru ca, spre deosebire de paintball este complet inofensiv, iar echipamentul este lejer. Echipamentul este format dintr-o arma cu laser si o vesta, permitand o mobilitate mult mai mare, de asemenea nu exista accidente si vanatai cum se intampla de obicei la paintball.

         Unul din locurile in care se pot juca pasionatii acestui joc este laser tag Bucuresti, unde se pot organiza diverse petreceri sau cel putin o petrecere copii Bucuresti.

         Din ce in ce mai repede acest joc prinde tot mai multa popularitate si vor aparea tot mai multe orase care isi vor deschide la randul lor laser tag arena asa cum exista laser tag Bucuresti.

        Diversele evenimente precum aniversari copii, petrecere copii din intreaga tara, petrecere copii Bucuresti sunt un mod antrenant de a-ti petrece timpul, iar tot ce ar trebui sa zica parintii copiilor este:

          Sa aveti distractie copii !

 

     

 

 

joi, 26 aprilie 2012

Cum ar fi sa-ti fie cald iarna ?

Multi dintre noi probabil ca am trait anii grei ai represiunii totalitare, cand frigul si lipsurile erau „la mare cautare”. Am indurat si lipsa hranei dar si frigul din case fara sa pueam face mai nimic. De ceva vreme incoace, lucrurile s-au mai schimbat, dar nu asa cum ne-am fi dorit. Acum in cele mai multe case, caldura este suficienta, insa costurile au luat loc lipsurilor din trecut. Sunt situatii in care din patru radiatoare intr-o locuinta sunt folosire doar doua si asta numai datorita costurilor exorbitante raportate la nivelul veniturilor unei familii, care daca are si unul sau doi copii, deja nu mai poate face fata cheltuielilor.

Este evident ca trebuie sa se intervina in toata aceasta problema si numai noi suntem cei care putem lua o decizie radicala pentru diminuarea acestor cheltuieli, prin folosirea unor sisteme incalzire care sa ofere in primul rand economie si randament in functie de cantitatea de energie consumata. Este important sa va informati prin orice mijloace, atat intreband prietenii sau cunostintele, dar mai ales cu ajutorul internetului care ar putea fi cele mai bune solutii incalzire pe care le veti putea integra in spatiul pe care il detineti.

Veti descoperi in acest fel ca nu trebuie sa mai fiti prizonieri ai celebrului „agent” care va goleste buzunarele si mai mult decat atat nici nu va ofera maxinul de randament in ceea ce priveste incalzirea locuintei dumneavoastra. Este posibil sa fi intalnit vreodata o astfel de metoda de incalzire a locuintei, atunci cand ati pasit pe podeaua vreunei case si ati simtit o caldura placuta, desigur in timpul iernii. Ati fost probabil surprins, dar imediat ati putut afla ca in acea locuinta a fost adoptata solutia de incalzire pardoseala.

Este cu siguranta cea mai utila si mai economica varianta de a va incalzi casa pe timpul iernii, multe alte familii optand pentru incalzirea in pardoseala datorita faptului ca este o diferente radicala intre varianta clasica si aceasta. In primul rand ne referim aici la modul in care va fi distribuita caldura in camera. In timp ce vechile radiatoare din otel sau fonta aveau o putere radianta care isi debita capacitatea pe verticala numai in zona unde erau instalate, de regula sub fereastra, aceasta solutie de incalzire pardoseala, va elibera intreaga cantitate de energie calorica pe toata suprafata camerei, fiind directionata de jos inspre partea superioara a incaperii, in mod echilibrat.

In consecinta, zona cea mai bine incalzita a camerei va fi pardoseala, lucru asteptat si normal avand in vedere faptul logic ca orice activitate, in oricare casa, se va desfasura la nivelul pardoselei. Cand veti sta la televizor, sau cand veti lucra la calculator, incalzirea in pardoseala va oferi o temperatura constanta de cel putin 24 de grade Celsius, ceea ce este mai mult decat rezonabil. In schimb zona superioara a incaperii va beneficia si ea de circa 20 de grade Celsius, ceea ce este absolut normal. Zona medie a inaltimii incaperii isi va primi cel putin 22 de grade Celsius, exact atat cat este necesar si confortabil. In contradictie cu aceste valori, un radiator de tip clasic, ar fi aruncat spre partea superioara a camerei toate puterea sa calorica, incalzind serios tavanul si abia apoi prin circulatia aerului, temperatura ar fi redistrubuita in restul camerei. Este evident neajunsul si de aici si randamentul ineficient al vechiului sistem de incalzire.

Daca veti hotara ca vreti sa verificati cum ar fi sa va fie cald la iarna cu costuri mai mult decat rezonabile si cu un aport ambiental net superior in casa, atunci incercati sa verificati din vreme o oferta cu solutii incalzire pardoseala preturi, care fara indoiala va aduce cel putin declansarea deciziei pentru a trece la noul sistem de incalzire pardoseala.

sâmbătă, 21 aprilie 2012

Ferestre si lucrurile de dupa ele.

Cate lucruri ne trec prin fata geamului zilnic si noi nu le observam, probabil pentru ca nu suntem acasa sau pentru ca suntem mult prea obositi pentru acest lucru atunci cand totusi suntem. Primavara isi intra usor in drepturi, si mirosul acela de proaspat ne intra in case, si ne face sa ne gandim la extrem de multe lucruri pe care le-am dori sa ni le cumparam in casa, poate o mobila noua, poate un pat nou poate o canapea. Sau poate o perdea, pana la urma asta ne ajuta sa ne schimbam ambientul luminos. Este destul de greu sa crezi ca poti face mare lucru in casa fara niste bani si cel mai probabil multi, dar vedeti dvs banii multi nu sunt intotdeauna cheia. Un rol important in renovarile scumpe de apartament il are si imaginatia. Daca aceasta lipseste suntem nevoiti sa apelam la solutii care sunt simple dar costa mult, de aici deducem avident ca sunt si testate. Adica multi le folosesc au un efect pe care poti sa contezi dar cu siguranta acest lucru il mai are cineva. Tocmai de accea exista si posibilitatea sa iti creezi tu singur propriul interior potrivit stilului si nevoilor tale. De exemplu unora le place sa li se para camera unde locuisc ca ar fi mai mare decat este, altii vor sa fie mai mica.

     Nevoia de spatiu apare cel mai des in cazul dormitoarelor, pentru ca inainte sa doarma omul se uita de regula in tavan si fara sa vrea examineaza incaperea. Totusi sunt si persoane care sufera de claustrofobie si au nevoie stringenta de foarte mult spatiu. Oricum ar fi lumina joaca un rol important in amenajarea spatiului locuibil, multiplele fatete pe care I le poti acorda luminii pot genera diverse efecte si stari psihice. Poti amenaja un birou astfel incat sa poti profita in cea mai mare parte a zilei de existenta luminii naturale, asta in cazul in care ai geamuri foarte mari, si este un spatiu generos cu lumina. Sau poti face un dormitor foarte intim si cochet jucandu-te cu efectele unor lumini artificiale care te pot relaxa pe timp de seara. Am vazut mai nou ca se folosesc si tapeturi speciale fosforescente care au in tavan constelatii si aranjamente de stele sau planete. Daca este foarte reusit desenul poti avea senzatia ca dormi sub cerul liber. In joaca aceasta cu lumina conteaza foarte mult sa ai perdele si draperii corespunzatoare, pentru ca ele lasa sa treaca sau nu acolo unde e nevoie razele soarelui. Sau iti pot inchide fereastra si o pot priva de privirile curioase ale vecinilor. Poti folosi si perdele moderne combinate cu tot felul de modele draperii . Cand ne referim la preturi perdele credem ca sunt foarte scumpe dar nu este asa sunt si perdele ieftine si accesibile pentru toate gusturile. Aceste mici sfaturi te ajuta sa obtii un interior decent pentru casa ta, dar trebuie sa tii minte cateva. lucruri si anume ca perdelele de calitate trebuiesc montate de profesionisti pentru ca exista riscul ca tu sa nu le montezi corespunzator si sa nu obtii efectul pe care ti-l doresti asa ca apeleaza cu incredere la firmele care fac montaje de perdele si draperii pentru ca numai ei te pot ajuta sa obtii un aranjament reusit. De aceea este foarte bine sa obtii ajutorul unor profesionisti si acestia pot fi gasiti foarte usor pe web.


perdele, draperii

Lucruri noi si lucruri ieftine.

     Cat de des te-ai uitat in propria casa si ai observat ca lipseste ceva. Ceva care te-ar face sa te simti mai bine, sa iti dea impresia aceea de acasa, sau cine stie ceva cu care sa te poti lauda pritenilor atunci cand vin la tine.Nu te gandi la lucruri scumpe. De fapt asta este si tendinta care se desprinde din modul in care functioneaza piata in momentul de fata si anume daca folosesti multi bani cu siguranta vei avea lucruri bune si frumoase. Ceea ce nu este in totalitate adevarat, cu putina imaginatie si intuitie poti folosi lucruri aparent cu valorare foarte mica si le poti valorifica tu la adevaratul lor potential. Pana la urma acelasi lucru il fac si companiile producatoare , ei iau materiale care nu sunt grozave si le transforma pentru a le vinde apoi pe sume mari. Cam la asta se reduce sistemul economic care se supune modei si trendurilor. Rolul acestora este de a-ti lua capabilitatea sa vezi ce este in spatele acelor lucruri. Ti le arata stralucind in fata ca apoi sa nu mai observi cat de slabe sunt produsele unei mari companii , si sa te gandesti doar ca ai o haina sau un lucru “ de firma” . Nu este nevoie mereu sa cauti cele mai mai scumpe lucruri pentru a avea o casa de invidiat, dar ce-i drept ai nevoie de foarte multa inspiratie iar daca aceasta nu exista ai nevoie sa gasesti un specialist care te poate ajuta. Poti impune chiar un trend creeindu-ti tu singur mediul in care traiesti dupa propriile tale idei. Poti sa folosesti chiar si lucruri facute de mana ta pentru a oferi unicitate si caracter locuintei tale. Orice iti doresti si poti realiza se poate folosi drept arta. Un loc importanta unde majoritatea persoanelor care iti trec pragul casei este geamul. Nu se stie exact de ce dar exista banuiala ca ar sta in ancestralul fiintei umane sa priveasca si natura sau in cazul nostru afara. Din pacate in orase nu a mai ramas prea multa natura. Dar geamul este o zona cheie in caza dvs. Si de aceea trebuie sa aveti foarte mare grija la modul in care o puneti in valoare.

   Ca sa va asigurati ca nu o sa gresiti aici incercati sa apelati la ajutorul unui profesionist. In primul rand mare grija la tipul de geam pe care il folositi, mai nou termopanele au inceput sa puna probleme la montaj cat si dupa , cand spunem dupa montaj ne referim la geamurile de pe care efectiv se scurge apa, atunci cand in casa este cald si afara este iarna. Apoi trebuie sa va puneti perdele si draperii acolo unde este cazul. Daca folositi  perdele veti observa ca ambianta incaperii dvs se schimba rapid si asta in cazul in care gasiti o perdea foarte frumoasa si in concordanta cu mobilierul din camera dvs.Cand folositi draperii alegeti o culoare mai inchisa, care sa va protejeze de lumina solara pentru ca pana la urma acesta este rostul draperiilor. Pentru acest gen de materiale exista numeroase modele si preturi. Dealtfel nu puneti accent pe preturi perdele ci mai degraba pe efectul pe care puteti conta in momentul in care le puneti. Este grozav atuni cand sunt puse de specialisti si acestia reusesc sa obtina efectul acela pe care il vedeti numai in reviste, credet-ma acele aranjamente sunt destul de greu de facut.


galerii, perdele si draperii

vineri, 20 aprilie 2012

Actionarea prin motoare sincrone

Motoarele sincrone sunt utilizate la actionarea utilajelor mari, cand puterea electrica depaseste 300 kW. Alimentarea acestora se face atat pe circuitul statoric, cat si pe cel rotoric. Statorul se leaga la reteaua de curent alternativ, iar rotorul la o sursa de curent continuu (generator de excitatie) pentru a asigura formarea campului electromagnetic rotoric. Motorul sincron de hidrofor prezinta avantajul ca are un moment de pornire ridicat si curent la pornire redus, iar la o functionare supraexcitata, motorul  poate debita in retea  energie reactiva (deci imbunatateste factorul de putere). Dezavantajul consta in faptul ca pentru a fi pornit, rotorul motorului sincron trebuie initial adus la turatia campului magnetic invartitor statoric, deci are nevoie de un motor de lansare. Dupa ce motorul de lansare aduce rotorul motorului de baza la turatia de sincronism, se cupleaza alimentarea in curent continuu a circuitului rotoric, se formeaza polaritatea magnetilor pe rotor si motorul intra in functiune. Acest mecanism de functionare vizeaza si dispozitivul tip hidrofor. Modelul de hidrofor cu motor sincron modern prezinta pe stator o infasurare suplimentara cu care acesta este pornit in regim asincron (ca motoare asincrone); la atingerea turatiei nominale, printr-un sistem adecvat de automatizare (pe baza de frecventa sau pe baza de curent rotoric), motoarele incep sa functioneze in regim sincron. Masurarea puterii si a consumului de energie pentru actionarea unui utilaj, presupune determinarea (aflarea) puterilor consumate de motorul electric de actionare. Puterea activa se masoara cu wattmetrul, aparat care prin cele doua bobine de care dispune ( de curent – din conductoare groase si de tensiune – din conductoare subtiri) “efectueaza” operatiile  corespunzator si afiseaza valoarea puterii in kW. Cand fazele sunt simetrice, consumul pe faze este acelasi si atunci puterea totala, folosind un singur wattmetru, se obtine prin triplarea puterii masurate pe o singura faza.  Cand fazele nu sunt echilibrate, puterea totala este data de masuratorile efectuate cu doua wattmetre. Facilitatile de natura fiscala oferite utilizatorilor care consuma energie mai mult in afara varfurilor de sarcina, ii determina pe acestia sa urmareasca consumul separat – pe intervalul varfului de sarcina si in afara acestuia (energia de varf si de baza) – folosind un sistem cu dubla contorizare. Consumatorii industriali importanti, care pot lua sau pot da in  sistemul energetic national energie reactiva, vor asigura contorizarea separata (in ambele sensuri). Pentru determinarea caracteristicilor de functionare ale masinilor (pompe, hidrofor, ventilatoare, compresoare) masurarea parametrilor de functionare a motoarelor presupune folosirea unor  truse electrice de masura in clasa de precizie adecvata, precum si curba de randament a motorului electric; cand puterea acestuia nu se modifica prea mult, este suficient sa se cunoasca doar randamentul la puterea nominala a motorului. Motoarele electrice, respectiv utilajele cu carcasa metalica, racordate la reteaua electrica, vor fi legate la pamant (potential nul) prin centura de impamantare, care trebuie sa asigure o rezistenta de trecere cat mai mica.  In acest scop, la motoarele mici, legatura trebuie sa fie realizata din cupru, in structura multifilara, sa aiba lungime cat mai mica si sectiune cat mai mare (densitate mica de curent); la motoarele mari, legatura la pamant se asigura prin intermediul unei platbande metalice.  Atat in cazul unui hidrofor cat si a unui ventilator, caracteristicile de sarcina, de putere si de randament, au valoare practica numai daca au fost obtinute in urma masuratorilor de laborator sau in conditii industriale. Caracteristica de cavitatie se determina  numai in cazul pompelor; pentru ventilatoare fenomenul este inexistent. Metodologia de lucru este asemanatoare, unele diferentieri apar numai datorita fluidului de lucru (apa sau aer). Un hidrofor prezinta anumite caracteristici de functionare. Majoritatea utilizatorilor apeleaza la acest dispozitiv  in scop individual. Cele  mai frecvente destinatii de utilitate sunt consumul casnic si irigatiile. Intr-o statie de pompare el ajuta pompele sa functioneze intr-un regim echilibrat si armonios, regleaza fluxul apei filtrate si pompate.   


hidrofor pret, pompe submersibile